Hipek napisał(a):
Ładnie to wszytko wygląda ale 3,5d bi (286PS) trochę jednak sie różni od 4.0d (306PS)...po pierwsze to jak sama nazwa wskazuje 3.5d bi ma 2 turbiny, a 4.0d ma jedną turbinę twin-scroll, po drugie nie wiem też jak można podmienić program jeśli sterowanie turbinami jest calkiem inne?
4,0d też ma dwie turbiny tutaj masz link do realoem i rzuc okiem.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=50Hipek napisał(a):
, a po trzecie skrzynia 6HP26 wytrzymuje 700Nm i jest wiele projektów w polsce, które to potwierdzają.
Napisz jaki to tuner zrobil Ci ten swap i mody?.
a ja polecam uważniej czytaj posty bo to nie skrzynia 6HP26 tylko 6HP28 która ma większy potencjał dlatego też była wymieniana na mocniejszą.
Hipek napisał(a):
sorry ale i wykres wygląda słabo...duży moment dole a później słabiej i słabiej jak dla mnie wygląda to na jakiś "box"
tak powinien wyglądać lady wykres dla 3.0bi

widzę że na wykresie który przedstawiłeś auto ma mniej Nm na końcu niż ten co wyszedł u mnie mimo maksymalnego momentu większego niż u mnie.
Jest to już drugie forum na którym ktoś pisze rzeczy o których "chyba" nie ma pojęcia i stara mi się udowodnić że to co zostało zrobione faktycznie nie zostało zrobione, a większość wypowiedzi wynika z niedoczytania tematu i oznaczeń elementów tak jak w tym poście o skrzynie, jak i i budowę tych silników.
Czekam co jeszcze ciekawego się dowiem że jest nie tak:)
A teraz wracając do tematu poszukuje jakiegoś wydajniejszego IC kto by coś polecał? Oczywiście sprawdzonego:)