Hej! Dawno mnie tu nie było, a dzisiaj chciałem się podzielić wrażeniami odświeżenia jednego elementu który nie miałem pojęcia jak bardzo zmienia wrażenia z jazdy

- obszyciem kierownicy w
http://detailingshop.pl za 350zł. Chłopaki zrobili profesjonalną robotę, która przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Jakość skóry, szyć na najwyższym poziomie. Fantastycznie się trzyma, sprawia wrażenie masywniejszej. Nie wiedziałem, że obszycie kierownicy tak bardzo zmienia wrażenia z jazdy autem, wydaje się dużo świeższe niż jest w rzeczywistości, hehe. Polecam każdemu kto ma chociaż trochę wytartą kierę, u mnie było już kiepsko. Niestety nie zrobiłem zdjęć zanim oddałem auto, mam tylko zdjęcia sprzed dwóch lat - tutaj nie była jeszcze taka wytarta/zmatowiona od góry i nie miała tylu wgnieceń/dziur, ale to jedyne najświeższe foto więc wrzucam dla porównania;) było już sporo gorzej niż na tym foto.

tak jest teraz:

Przy okazji w aucie zrobiłem w ciągu ostatniego roku kilka rzeczy między innymi wymieniłem wszystkie czujniki pdc, bo padały jeden po drugim,
wymieniłem sporo uszczelek, w tym kolektora dolotowego, miski olejowej, filtra oleju, termostat z czujnikiem, nowe paski, wąż sprężarki klimatyzacji i pewnie kilka innych rzeczy o których nie pamiętam już ani ja ani mój mechanik, hehe.
Plus jest taki, że Beemka mnie nie zawodzi, instalacja LPG od Toudiego jest absolutnie bezobsługowa(poza rzecz jasna filtrami), i w zasadzie wymieniam niewielkie elementy. Minęło 3 lata odkąd mam ją u siebie, zrobiłem nią ok.50tyś km i jeszcze trochę nią pojeżdzę, bo w sumie nie mam powodu, żeby ją sprzedawać:) Chociaż 335d biturbo się co jakiś czas do mnie uśmiecha, nie powiem:)
Plan na ten sezon - detailing lakieru, lekka zaprawka tylnego nadkola bo coś ruda się zainteresowała bardzo delikatnie, i może w końcu niższe spręzyny;)
Pozdrawiam, Wojtek
a tak zrobili kierownice w naszym Mercedesie C z alcantarą - też super, chociaż cieszę się, że nie zdecydowałem się na alkantare w e46, bo wydaje się bardzo delikatna. (sorry za kiepskie zdjęcie)