Witam serdecznie.
Na forum pojawiłem się stosunkowo niedawno nie mailem okazji się nigdy wcześniej przedstawić zatem postanowiłem zrobić to teraz. Mam na imię Paweł i pochodzę z Poznania obecnie mieszkam w Skokach niedaleko Wągrowca wiec jak ktoś mialby ochote na jakiś spocik to serdecznie zapraszam

Swojego wymarzonego samochodu szukałem dobre kilka miesięcy. Pamietam plakaty na scianie rozwieszone z auto-swiata z tym modelem w wersji M3 gdy byłem jeszcze dzieciakiem. Na takie auto budżet domowy niestety nie pozwalał jednakże po trudach poszukiwań w końcu się udało znaleźć cos dla siebie. Samochód kupiłem od użytkownika zapewne niektórym znanego w kręgach (Zielo). Wyposazenie nie powalana na kolana ale nie to było dla mnie ważne przy wyborze. Przede wszystkim liczyła się udokumentowana historia i zadbana mechanicznie "sztuka". Po kilku mailach zajechałem do kolegi na oględziny. Samochod niczym nie wyroznia się z tłumu zwykły turasek ale całkowicie sprawny pod względem technicznym. Silnik jak najbardziej w porządku wkreca się ladnie na obroty nie zamula. Nie puszcza zadnej "chmurki" za sobą. Turbina ok grama oleju nie schodzi. Wszystkie papiery komplet kluczyków faktury z napraw w tym dwumas ze sprzeglem i przednie amory nowe aku koło pasowe i inne drobiazgi. Wady również były. Do poprawek błotniki oba gdyż wyszły parchy na nich oraz prawe drzwi pasażera przy progach. Poduszki pod silnikiem do wymiany. Zielo opuscil trochę z ceny na naprawy. Pierwsza przejażdżka i wrazenia dziwne przyzwyczajenia z elektronicznego wspomagania jednak krótka trasa do domu i już ogarnięty temat.. naped na tył i ten komfort w porównaniu do poprzednich aut i to cos czego nie ma żadne inne.. zakochany... i ta miłośc nie ustąpi

ale dość już tego gadania przedstawiam fotki z ogłoszenia które zachowały się u mnie na kompie oraz rozkodowany VIN
VIN: WBAAP71000JL30767
Type code: AP71
Model: 320D (EUR)
E-F-R series: E46 3FL
Series: 3
Type: TOUR
Steering: LL
Doors: 5
Engine: M47DO1
Displacement: 2.00
Power: 110 (149 hp)
Drive: HECK
Transmission: MECH
Paint code: 668 - SCHWARZ 2
Upholstery code: H9TT - STOFF JACQUARD/G
Prod.date: 2001-09-10
S210 Dynamic stability control III
S240 Steering wheel, leather
S273 BMW light-alloy wheel star spokes 43
S320 Deleted, model lettering
S428 Warning triangle and first aid kit
S434 Interior surface aluminium
S441 Smoker package
S473 Armrest front
S508 Park Distance Control (PDC)
S520 Fog lights
S521 Rain sensor
S534 Automatic air conditioning
S548 Kilometre speedo
S650 CD player
S661 Radio BMW Business (C43)
S785 White direction indicator lights
L801 NATIONAL VERSION GERMANY
S832 Battery in luggage compartment
S851 Language version German
S863 Dealer List Europe
S879 Operating instructions German

wg książki serwisowej przejechane było 3k km na oleju ale miesiąc po kupnie wymieniłem wszystkie filtry olej oraz poduszki pod silnikiem na Lemfordera. Zaopatrzyłem auto na zime w felgi od e87 styling 229 oraz zimowe onuce Dunlop winter sport 3 16 cali. Felgi całkowicie przypadkiem nabyte szalu nie robia ale w końcu to na zime ma być. Wiosna jak już będę miał więcej czasu chciałbym je przemalować na czarny połysk. Na lato sa 17 styling 103 na których go kupiłem. Niestety pomimo moich checi puki co nie zrobiłem lepszych fotek ani wnętrza ani wozu ze względu na mój system pracy oraz obecna pogode gdzie od dwóch tygodni dobrze codziennie pada ale obiecuje ze w najbliższym terminie podesle caly zestaw zdjęć byscie mogli zobaczyć cala okazalosc trójeczki jaka posiadam. Tu zas kilka fotek bedacych "chwila" przy spacerze w lesie

jak pewnie wielu zauwazylo wyposażenie rozni się od wersji w jakiej z fabryki wyjechało. Poprzedni właściciel dodał kilka modów przez co auto teraz zyskało na atrykcyjnosci. Ma sportowa multi kiere tempomat lampke przy pedałach przycisk otwarcia tylnej szyby nieco zmienione oświetlenie podsufitki oraz dodatkowy bass w bagażniku. Na cale szczęście nie zawadza niczym w przestrzeni bagażowej wiec jak dla mnie bomba
Osobiscie nie planuje jakiś super modów. Dla mnie przede wszystkim liczy się stan techniczny i o niego będę zabiegał zawsze w pierwszej kolejności. Niestey niedopatrzenie za wczasów uszkodzonego koreczka w podwoziu doprowadziło do obszerniejszej korozji okolic otworu i na chwile obecna to pierwszy z punktów i najważniejszy na mojej liscie a przy okazji cale zabezpieczenie antykorozyjne podwozia.

tak to wyglądało jak na przeglądzie dowiedziałem się ze brakuje tej zaślepki. Na szczęście lepiej pozno niż wcale jak to mowia i temat zostanie ogarnięty w najbliższym czasiue przez fachowca na chwile obecna jest moja krótkoterminowa naprawa by zapobiec do tego czasu dostawaniu się wilgosci do wnętrza samochodu

Niektórzy pewnie zapytają o mody jakie chciałbym wprowadzić..
Jesłi chodzi o te sprawy to oczywiście naprawa tych błotników i progu drzwi pasażera na których wyszły parchy niezbyt widoczne ale sa wiec trzeba poprawić. I to mój drugi must have zaraz po podłodze.
Nastepna sprawa jaka chciałbym zmienić to kierunki. Nie wiem czemu ale najbardziej podobają mi się lampy z pomarańczowymi kierunkami wiec chciałbym je wymienić wlasnie na takie. Białe tez sa spoko ale wg mnie oczywiście pomarańczowe maja to cos... Białe kojarzą mi się z lexusami i tymi ich słynnymi brzydkimi tylnymi lampami.. jakos tak wyszlo;pp Kolejnym na pewno będzie przyciemnienie szyb.. Czarny lakier to tak trochę lipnie mi jak każdy widzi wszystko w srodku.. nieco ciemniej będzie lepiej.. Jak dorwe relingi dachowe w miare dobrej cenie to tez się pojawia. Przy okazji lakierowania błotników chciałbym się zorientować jak wyjdzie malowanie listew na shadow line oraz lusterek wraz z grillem który tez chciałbym czarny. Mam obecnie zwykle gumowe wiec nie wiem czy się nadaja do malowania jak nie to również będą z czasem do zmiany.
Cichym marzeniem byłoby zalozenie m pakietu ale z tym to naprawdę bym musial poczekać bo takie fundusze to w pierwszej kolejności poszlyby na wykończenie chaty ogrodu itp. a niżeli na auto. Niestety przy takim czyms kompromisu z moja lubą nie znajde wiec co zrobić

obym się kiedyś doczekał ;p
Na chwile obecna tak to u mnie wygląda. W najbliższym czasie postaram się podzielić czyms więcej z Wami
Pozdrawiam
Sanczo