Witam dawnego znajomego!
Zacna ta Twoja e90. Przeglądnąłem cały album i muszę stwierdzić, że:
1) Felgi ACS są bardzo ładne...ale tak jak Mówisz- na 19'' w naszym mieście nie da się jeździć. Ja osobiście na 17'' EB 8C ( no cóż- inna marka samochodu ) po tym sezonie, który opiewa w jazdę z duszą na ramieniu z powodu mnogości dziur bankowo się spotkam z osobami od prostowania felg. Obecne felgi, które są na fotkach u Ciebie- owszem, mają się Tobie podobać- ale optycznie prezentują się nieco skromnie, choć w cale nie jest źle.
2) E90 to model, który nijak mi się nie podoba w serii... czy to wersja przed czy po lifcie- nie mogę się przekonać...ale pakiet ACS robi jednak robotę i gdyby takie BMW mi podstawiono to z pewnością byłbym zadowolony ( dotychczasowo jedynie z tych lat podobają mi się e60 )
3) Diamondbrite- Nie wiem jak to się nazywało w Łodzi, ale mój samochód też przeszedł zabieg, który miał mu zabezpieczyć lakier- kosztowało to 1800zł. Owszem- po umyciu nie potrzebuję wosku, ale rysek i obić... o asfalcie nie mówiąc- pełno. Po tej zimie robię pełną polerkę lakieru, choć nie wiem teraz czy nie skuszę się na samodzielne jej wykonanie- Tobie wyszło SUPER.
4) Faktycznie można wsadzić do tyłu ciemne lampy. Końcówka ACS nie jest taka zła, można się przyzwyczaić.
5) Jak wrażenia po programie? Seria miała 163konie. Okolice 200koni w tym aucie winny już sobie dawać rady. Nigdy nie jeździłem e90 ( no może 2 razy...ale to były 335i), ale sporo kilometrów nabiłem e46 318 i 325-> w tej drugiej można już było ,,pojeździć". Co z zaworem EGR i DPF-em? Jak to Rozwiązałeś. Mam trochę znajomości w branży poprzez znajomego i wiem, że w przypadku chipu w BMW lepiej się tego drugiego pozbyć a pierwsze zaślepić. Lubi ponoć przyładować DPF z racji na zwiększenie substancji smolistych...choć z drugiej strony odpowiednie ,,prostowanie rury" i mamy czystkę. Ja tam się na dieslach nie znam- przejechałem koło 1000km autami z takimi jednostkami i to nie moja bajka.
6) Masz jeszcze te felgi ACS? Może znajomy byłby zainteresowany zakupem/ wymianą za orginalne M pakiety.
7) Piękny kolor- bardzo oryginalny ( mam podobny

...) i wyróżniający się z pewnością z tłumu.

Odnośnie dróg w Twojej okolicy i zamieszczonego tu zdjęcia- w Twojej okolicy prawie wyrwałem nocą wahacz z samochodu
Pozdrawiam,
Paweł