Tomas_M5 napisał(a):
wiśnia mam pytanko, dlaczego twierdzisz że nie masz EDC??? o ile wiem to był to standard w 3.8.
Tym razem może ja się źle wyraziłem

- chodziło mi o to że nie mam EDC w takiej postaci jakiej większość z nas kojarzy ten system z E32 tzn. nie mam możliwości sterowania tym systemem (brak przełącznika na desce) ale faktycznie jak każda M z motorem S38B38 i moja jest prawdopodobnie (nie sprawdzałem

) wyposażona w tzw. Adaptive M Suspension które jest zmodyfikowaną wersją EDC montowanego w E32. A mówiąc że nie mam EDC myślałem o takiej pełnej wersji tego systemu która była dostępna początkowo w pakiecie Nurburgring a od maja '94 była w standardzie.
A tak na marginesie to w swoich M (E34) miałeś Nurburgring? bo może właśnie ta opcja jest przyczyną twoich negatywnych odczuć co do normalnego korzystania z M? W skład pakietu Nurburgring wchodziło: Servotronic, 19mm stabilizator z tyłu, rozmiar opon z tyłu 255/40ZR17 9x17-(standard w touringu) i rozbudowane o możliwość sterowania (blokady) EDC. Wszystko to (z wyjątkiem servotronica) stało się standardem od maja '94.
pozdrawiam