Jeżeli chodzi o E92 M3 ma jedną dla mnie wielką wadę jak każde e90/e92 czyli trzeszczące wnętrze/deskę co mnie niesamowicie wkurza i nie przystoi takim autom.
A co do RS4 auto bardzo podobne do M3 i moim zdaniem dużo bardziej uniwersalne i bardzo komfortowe.
RS4 nawet B5 było mega komfortowym autem porównując do M3 e46 jeździło się jak normalnym A4 wszystko pracowało lekko i płynnie.
A co do przywrócenia mocy koszt operacji około 5tyś zł więc nie ma tragedii za to z tych samych roczników RS4 jest tańsze 40-50tyś od M3 a to praktycznie 1/3.
Mnie zszokował test który wkleił Hiob,że głupi zwykły Mustang GT miał lepsze osiągi i lepszy czas od M3

to już porażka.
Nie neguje tego,że M3 jest świetnym autem bo wiem,że jest jak dla mnie tylko zabrakło mu trochę mocy powinno być około 460-480KM i było by idealnie a liczba porównywalnych aut zmniejszyła by się diametralnie.
W e46 330Ci dopiero po mega modach mogła się zbliżyć do M3 a w E92 wystarczy dobry program w 335i i mamy auto o osiągach nawet lepszych od M3 a 50% taniej.
Wiadomo,że M3 zawsze będzie level wyżej ale ja używam auta do jazdy po ulicy jako zwykłego dupowozu więc czasy na torze średnio mnie interesują.
M3 E92 z kompresorem jest ideałem ale niestety to jest jeszcze dużo wyższy poziom cenowy a druga sprawa bał bym się awaryjności w codziennym użytkowaniu.
Co do KOMPLETNYCH SAMOCHODÓW drogowych jak to Kostek nazwałeś RS4 i C63 AMG są bardziej cywilizowane od M3 to tak naprawdę zwykłe dupowozy z dużą mocą.
W serii wg mnie ma za słaby stosunek cena/osiągi i nie dał bym więcej jak ok 120tyś za M3 e92.