binta napisał(a):
Przemku, co tu taka cisza ??

Zapadłeś w sen zimowy czy co ??

hehe ja akurat nie zapadlem w sen zimowy

Porobilem z autkiem wszystko od strony technicznej czyli tak jak pisalem wczesniej. wahacze drazki , olej , wymienilem tez uszczelke pod zaworami no i zakonserwowalem:] autko zimuje w garazu

Jeszcze nie widzialo sniegu hehe. Ogolnie poruszam sie teraz audi A4 i firmowm reno
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
. Bmka dopiero raczej na wiosne wyjedzie z garazu aczkolwiek opony zmienilem i czasem przepalam..
Teraz raczej zabieram sie za modzenie . Mam juz nagrana czarna skore z mpka w bardzo ladnym stanie ale poki co nie moge jej kupic bo nie ma w kraju sprzedajacego.
Na dniach tez powinienem kupic wkoncu ori radio Cd. Nie wiem na ile fundusze mi pozwola ale na wiosne raczej bede juz tylko modzil . Jesli zagosci juz wnetrze na co licze bo szukam juz dlugo to bede tez chcial zmienic kiere na mpakowa .
Zakov napisał(a):
Wnioskuje, że raczej nie grzeszysz lekką prawą stopą...

W innym przypadku nie widzę sensu stosowania oleju 5W-50.
Hm jezde raczej spokojnie

Lubie sobie czas przycisnac ale bez przesady

Stones doradzil mi ten olej a ja z racji, ze nie bylem zadowlony z Castrola 0w40 to zmienilem . Chociaz nie jezdzilem od zmiany oleju dlugo to juz moge powiedziec ze silniczek chodzi zdecydowanie ciszej niz wczesniej na castrolu. Wczesniej jak bylo zimno i auto postalo z 2-3dni to poodpaleniu zdarzalo sie ze "zagral" troche vanos a teraz tego nie zauwazylem wogole..
Jesli chodzi o branie oleju to tutaj jesli chodzi o Castrola to nie ubylo prawie nic

(no poza drobnym wyciekiem z tej pokrywy zaworow) . Jak bedzie z ubytkami Valvo to sie okaze ale podejrzewam ze tez sie obejdzie bez dolewki

Swoja droga silnik w dobrej kondycji jest to wiekszych ubytkow napewno nie bd
Zakov napisał(a):
Ponad rok temu kupiłem wycieraczki Boscha (zwykłe). Dałem dobrze ponad 100 zł i jestem średnio zadowolony. Od nowości zdarzało się im hałasować. Napisz jak sprawdzą się twoje aero
poki co jestem zadowolony. Zbieraja bardzo dobrze i sa cichutkie ale naprawde malo na nich jezdzilem wiec co bedzie dalej to sie okaze