lukassonek napisał(a):
Mały powiem Ci że uwielbiam czytać twoje galerie czy to mek czy też tego dieselka teraz, bo ogarniasz tematy i piszesz bardzo dużo przydanych rzeczy! co do auta świetne! pewnie brakuje Ci troszkę mocy co pewnie nie jest niczym dziwnym

Dzięki za opinię.
Co do braku mocy o dziwo dla mnie to auto ma idealne osiągi na co dzień inaczej już dawno bym zmienił na coś innego a póki co nie mam takich planów zostaje ze mną.
Wiadomo zawsze chciało by się więcej ale dzięki dużemu momentowi obrotowemu i charakterystyce dość mocno wciska w fotel czego nie ma przy N/A.
Zawsze mówiłem,że mocne diesle to tacy "oszuści" i tak faktycznie jest.
Wrażenie przyspieszenia w aucie jest dużo większe niż rzeczywiste przyspieszenie ale to jest fajne dzięki temu mam ciekawsze odczucia i nie brakuje mocy.
Charakterystyka diesli w BMW jest dość fajna bo ciągną do końca jak benzyna.
Przykład z wczoraj wsiadłem do 330i przejechałem się no jedzie fajnie dźwięk fajny ale nabiera mocy bardzo równo diesel sprawia wrażenie sporo mocniejszego auta.
W wyścigu 330i było szybsze.
W N/A jest całkiem inaczej np M3 E46 robi naprawdę słabe wrażenie nabiera moc tak równo i płynnie,że nie czujemy tego przyspieszenia.
Kiedyś przyjechał znajomy EVO X 360KM przewiózł mnie mało łba nie urwało wciskało w fotel niemiłosiernie byłem przekonany,że jest dużo szybszy od mojej M3 bo tam nic się nie działo a mimo wszystko EVO poległo z rolki od 20 do 180 około 2 długości i im szybciej tym przewaga rosła.
Wszystkie auta doładowane dają dużo większe wrażenie przyspieszenia i jest to fajne chodź przez taką charakterystykę mają większe problemy z trakcją.