Siemanko ! Korzystając z chwili wolnego czasu chcę Wam przedstawić swoją beemkę, którą jest e46 318i w sedanie ! Wiem, że silnik i wypas lipa ale kupując furę kierowałem się głównie stanem technicznym oraz blacharką, a każdy z nas wie, że znaleźć ładne e46 przed liftem, bez rdzy graniczy z cudem

Fakt faktem jeden mały purchel mi wyszedł po zimie ale nic więcej.
Furę kupiłem we wrześniu 2015r. E46 wyprodukowane w grudniu 1999r, pierwsza rej. 2000r. Auto od nowości w rękach jednej kobiety, Pani Marii z Monachium z 1959r. Cały czas serwisowane w BMW aż do końca 2014r kiedy to miało przejechane 194 tys. km., kupując bmke miała 206tys. obecnie 224tys.
W chwili zakupu na przebieg nawet nie patrzyłem i na tą całą książkę bo myślałem, że to i tak kit ale przekonałem się kiedy Stones1 potwierdził historię serwisowania i było to miłe zaskoczenie, dzięki wielkie Maciek ! ! ! Wszystkie części również kupione w sklepie www. czescidobmw. pl- POLECAM !
Tak więc przebieg ori, wszystkie dokumenty oraz komplet 4 kluczyków
Vinu nie wrzucam, wszystko się zgadza z tym co na zdjęciach.
Kupiłem na idealnych zimowkach Bridgestone runflat z 2012r, ostatnio jeszcze w Niemczech zmienione tylne tarcze oraz przednie wahacze co mnie głównie cieszy. Przebieg auta potwierdzają chociażby oryginalne, prawie wcale nie zniszczone dywaniki albo stan kierownicy

Jak do tej pory zmieniłem :
- olej + wszystkie 4 filtry
- świece
- chłodnica, termostat, pompa wody
- wszystkie rolki oraz paski
- linkę od gazu
- 4 tulejki w belce
- 3 tulejki dyfra
- jakieś tam uszczelki
- żarówki, wycieraczki
- 4 nowe oponki 205/55/r16 Pirelli P7- polecam btw
- radio zmieniłem na CD Alpine z e46
- serwis klimatyzacji
- od razu po zakupie oddałem na kompleksową polerkę
EDIT :
- 4x amortyzatory Sachs
- 4x poduszki + odboje
- nowiutki Eibach pro-kit

- łączniki stabilizatora przód + tył
- gumy stabilizatora przód + tył
- wszystkie 3 króćce układu chłodzenia
- płyn chłodniczy- koncentrat BMW
- zbiorniczek wyrównawczy
- nówka znaczek na maskę
- żarówki przednie
- wycieraczki Bosch aero
EDIT :
- regeneracja alternatora
- uszczelka miski
- uszczelka pokrywy zaworów
- uszczelka podstawy filtra oleju
- uszczelniacz wału
- uszczelki rozrządu
Jakiekolwiek wycieki z silnika zostały zniwelowane do zera
EDIT :
- olej standardowo Motul 5w30
- filtr oleju Bosch
- filtr powietrza Knecht
- tuleje przednich wachaczy
- klocki hamulcowe
- zmiana opon na letnie
- i na koniec zbieżność
EDIT :
- wahacze przednie kompletne x2 Meyle
- drążki kierownicze kompletne x2 Lemforder
- tarcze hamulcowe przednie ATE
- klocki hamulcowe przednie ATE
- olej Motul 5w30
- świece Bosch
- filtr oleju
- filtr paliwa
- filtr powietrza
- filtr kabinowy
Coś tam na pewno jeszcze ale nie pamiętam

Co do planów to na razie chcę ogarnąć jeszcze trochę wnętrze, żeby wsiadając było jak w nówce, czyli zmiana gałki i mieszka na nowe, zmiana listew dekorujących, pomalowanie tych schowków (porażka e46 ten plastik…) lub zakup nowych- zobaczymy jak cenowo. No i czarny sufit bo w ogóle nie jestem do jasnego przyzwyczajony aż mnie wkur. . .
Technicznie to na pewno jeszcze na wakacjach kupie 4x amorki + wszystkie poduszki, odboje itp, może do tego pro kit i na pewno zmienię sprzęgło.
Ogólnie to myślałem o SWAPIE bo auto naprawdę w super kondycji ale sam nie wiem. . . Raz chcę a raz sobie myślę, że nie ma co pakować hajsu w starego parcha
Dobra zdjęcia golasa poniżej :