rybik napisał(a):
a dalej.... ?
bez szalu. Ogolnie malowniczo, duzo lasow, o rozsadnej porze tylko TIRy, z czego najwiecej do Swiecia, potem juz tylko jednostkowe przypadki. najgorsze co bylo, tj. Chojnice omija sie obwodnica (kiedys tam byly okrutne koleiny). W wiekszosci droga bez pobocza. Jak wjedziesz na dlugie lotnisko, mozesz sprawdzic Vmaxa, o ile jakas sarenka nie wyskoczy

Stosunkowo duzo zwierzyny. Ja lubialem ta droge, ale nie moge jej polecic.
Niestety, Colberg troche juz za daleko, zeby przez GDA jechac i juz ten wariant bedzie lepszy.
Aha, miedzy Czluchowem i Bobolicami, jest Bialy Bor i Rzeczenica. Te dwie gminy rywalizuja, kto wiecej zarobi na fotoradarach. Co Prawda przegrywaja z Kobylnica (to sa eksperci), ale i tak sa bardzo pomyslowi, takze uwazac trzeba

rybik napisał(a):
do Świebodzina wiem... do Szczecina z tego co kojarzę droga bardzo dobra i jak się nie dobrze pamiętam były odcinki drogi dwujezdniowej, mały ruch (ostatnio jechałem 3 lata temu), jak dalej od Szczecina do Kołobrzegu?
Masakra Kolo Gorzowa, choc nie wiem jak teraz, w marcu bylo strasznie, ale od Gorzowa juz S3 pod Szczecin nie ma problemow, 2 pasy i ogien. Do Szczecina nie wjezdzasz, tylko w lewo na GDA (nie zapomnij nie skrecic w 2 zjady w lewo

) pozniej A6 zmienia sie w S6, potem w 6

Nastepuje to bardzo szybko, ale 6 nie jest AZ tak zla, wiekszy ruch niz na drodze opisanej wyzej, ale mniej zakretow, zazwyczaj wszedzie jest pobocze z 2 stron, knajpe polecam Marysienke jak tanio i dobrze potrzebujesz zjesc

Goleniow, Nowogard nie sprawiaja trudnosci. Omija sie te miejscowosci. Zwlaszcza nowogardzka obwodnica daje rade

Potem jak zjedziesz z 6, jakies 50km przed Colbergiem, wiadomo, drogi 4 kategorii.
Jezdzac na poludnie jezdzilem obiema, ALE jadac na polnoc jest 3. opcja.
i 4.
3. To z Toronto odbic na Pytgoszcz i tam dalej az do Chaplinka i do gory.
4. Opcja to W POznaniu odbic do gory, Pila, Waucz i Chaplinek.
Okolice Chaplinka to Drawski Park Krajobrazowy, fajnie tam sie przejechac.
Na Twoim miejscu, jechalbym raz jedna, a raz druga droga, aby troche pozwiedzac

Zadna praktycznie nie bedzie najszybsza.. Najmniej jednak meczaca bedzie opcja z S3, czyli lecim na Szczecin