renoraines napisał(a):
Nie bądź taki nerwowy, bo rozmawiamy o motoryzacji. Nie zaczepiam tylko stwierdzam, że poprawiłeś bez adnotacji o edycji czyli brak takiego zapisu ‘’Ostatnio edytowano ….. data, godz, przez …………, łącznie edytowano ….. razy. A edytowac bez takiego zapisu jak do tej pory mogą admini i moderatorzy dlatego też rzuciło mi się to w oczy, że poprawiłeś, o czym sam wspominasz , a takiego zapisu nie ma. Nie chodzi też o to, że poprawianie, edytowanie to złe zachowanie, bo jest taka opcja edytuj i z tego się korzysta. Chodzi o coś innego. Mianowicie o to, że to Ty zwracasz uwagę, żeby stosowac odpowiednie oznaczenia modeli mercedesa, w tym coupe mercedesa oznaczać C _ _ _, a nie W _ _ _ , a jednak sam parenaście minut poźniej piszesz o coupe mercedesa W _ _ _. Napisałeś W126, pomijam już, ze porównałeś E63 czyli w miarę nową 6er do mercedesa W126 czyli modelu SEC z lat 80 ubiegłego wieku, a potem do W216 czyli CL, zamiast od razu napisać C216, skoro chcesz tak oficjalnie sztywno trzymać się oznaczeń.
Tak jestem adminem/moderatorem w przebraniu

Wystarczy edytowac cos zaraz po napisaniu posta. Dalej nie chce mi sie tlumaczyc...
renoraines napisał(a):
Dalej, ten sam rozstaw osi 2760 mm dla E93 oraz mercedesa Eklasy nie swiadczy o tym , że te auta ze sobą konkurują.
2760 mm rozstawu osi ma np. skoda superb i ona nie konkuruje z E90, ktore też ma 2760 mm rozstaw osi . 2762 mm rozstawu osi ma renault latitude, który też nie konkuruje z 3er E90.
Wszystkie samochody, ktore wymieniles sa w klasie D, E90 czy A207/C207 to klasa D premium dlatego nie konkuruje z Superbem czy Latitude.
renoraines napisał(a):
Konkurencją dla 3er coupe jest audi a5 coupe oraz mercedes C coupe
http://www.mercedes-benz.pl/content/pol ... flash.htmlKonkurencją dla 3er cabrio jest audi a5 cabrio, a wśród mercedesa jak na razie konkurencji brak, choć nie jest wykluczone, że C cabrio się pojawi.
Obejrzyj cennik, pisalem Ci juz na ten temat.
Zreszta
http://www.autokrata.pl/artykul/nadciag ... upe-5657/2Cytuj:
Widać więc, że konkurencja w postaci Audi A5 i BMW serii 3 coupe ma się czego obawiać.
Wygrzebac Ci jakies testy porownawcze E92, A5 i C207? Widocznie tylko Ty masz racje, a wszyscy sie myla.
Cytuj:
Oczywiście możes zmiec inne zdanie, możesz napisać, ze mercedes C coupe to konkurent 1er coupe, ani mnie to nie będzie ziębiło, ani parzyło.
Tak to bedzie konkurencja dla E82.