BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co po E36?:)
PostNapisane: 25 września 2011, 15:16 
Uzależniony od forum :)

60 tysi za zdrowe e60 może nie styknąć

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 września 2011, 16:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
Byczus napisał(a):
60 tysi za zdrowe e60 może nie styknąć

Jeśli to nie musi być koniecznie benzyna i xDrive, to spokojnie coś znajdzie. Teraz nawet na allegro wisi 545i z niezłym wypasem za 58k zł :]

PostNapisane: 25 września 2011, 16:24 
Pierwsze kroki

Kod silnika: m52b28
No ale 5 to już duża locha a ja głównie poruszam się po mieście :P Poza tym spalanie będzie już konkretne na pewno :) Pewnie wam chodzi o to:
http://allegro.pl/bmw-e60-545i-333km-st ... 66807.html
Ale 7 lat ma już a ja szukam czegoś max 2006 r. :P

PostNapisane: 25 września 2011, 17:13 
Zacna persona forum

Afro napisał(a):
No ale 5 to już duża locha a ja głównie poruszam się po mieście :P Poza tym spalanie będzie już konkretne na pewno :) Pewnie wam chodzi o to:

Mhmmm. Śpieszy ci się z zakupem auta? Bo po e36 to ja bym Cię widział w e92 :) Autko naprawdę robi na mnie duże wrażenie i dla młodego, niemającego rodziny faceta jest dużo lepszym wyborem niż e60, czy e90. Tylko kwestia ile stanieją po nowym roku i czy twój budżet by się zwiększył.

Co do e60- to auto to taki czołg, wiadomo świetnie się prowadzi i oferuje dobre doznania z jazdy, ale trochę izoluje, uspokaja,a e92 ma ten pazur :)

PostNapisane: 25 września 2011, 17:31 
Pierwsze kroki

gangster napisał(a):
Afro napisał(a):

Mhmmm. Śpieszy ci się z zakupem auta? Bo po e36 to ja bym Cię widział w e92 :) Autko naprawdę robi na mnie duże wrażenie i dla młodego, niemającego rodziny faceta jest dużo lepszym wyborem niż e60, czy e90. Tylko kwestia ile stanieją po nowym roku i czy twój budżet by się zwiększył.

Co do e60- to auto to taki czołg, wiadomo świetnie się prowadzi i oferuje dobre doznania z jazdy, ale trochę izoluje, uspokaja,a e92 ma ten pazur :)

Co do budżetu to raczej mi się nie zwiększy po nowym roku a coupe chyba nie stanieją aż na tyle :) Swoją drogą co myślicie o tym egzemplarzu?
http://allegro.pl/bmw-e90-330-xd-4x4-z- ... 59082.html
Cena chyba podejrzana bo za te pieniądze to chyba nawet 330 benzyny nie trafię a ona przecież taniej w salonie wychodzi...

PostNapisane: 25 września 2011, 17:39 

Moje BMW: e91
2,0d od 06r nie mają dobrej opinii przez wady w rozrządzie. wiadomo może ci się nie trafi ale lepiej nie igrać. brałbym benzyne

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

PostNapisane: 25 września 2011, 17:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: 335i
Garaż: ex: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 51&start=0
Szukaj amerykanca , fakt faktem ze ciezko jest dostac bezwypadkowy egzemplarz , ale jest to mozliwe ( mi sie udalo ) , zreszta w kwestii amerykancow dobre jest to, ze poprzez carfax i autocheck idzie sprawdzic w jakim stanie auto wyjechało ze stanów, a jesli chodzi o auta z UE to nikt tak naprawde nie wie,jesli kupuje od handlarza.

Odnosnie tej 330xd juz sie wypowiadalem, ze ciezko mi uwierzyc aby za te pieniadze była to igła, bo nie dosc ze to 3,0d to jeszcze na niezłym wypasie. Aczkolwiek ze zdjec nic sie nie da wywrozyc, jak Ci sie podoba to siadaj w auto i jedz ogladac :ok: albo zaloz temat w 'prosba o sprawdzenie auta' , moze akurat auto stoi w okolicach ktoregos z forumowiczow i zerknie na nie.

PostNapisane: 25 września 2011, 18:00 
Zacna persona forum

kuba_rz napisał(a):
Szukaj amerykanca , fakt faktem ze ciezko jest dostac bezwypadkowy egzemplarz , ale jest to mozliwe ( mi sie udalo ) , zreszta w kwestii amerykancow dobre jest to, ze poprzez carfax i autocheck idzie sprawdzic w jakim stanie auto wyjechało ze stanów, a jesli chodzi o auta z UE to nikt tak naprawde nie wie,jesli kupuje od handlarza.

Odnosnie tej 330xd juz sie wypowiadalem, ze ciezko mi uwierzyc aby za te pieniadze była to igła, bo nie dosc ze to 3,0d to jeszcze na niezłym wypasie. Aczkolwiek ze zdjec nic sie nie da wywrozyc, jak Ci sie podoba to siadaj w auto i jedz ogladac :ok: albo zaloz temat w 'prosba o sprawdzenie auta' , moze akurat auto stoi w okolicach ktoregos z forumowiczow i zerknie na nie.

Mam wrażenie, że w przypadku e60 amerykańce mają inaczej ustawione zawieszenie. Chociaż może to był skutek "przygód"- auto lekko oberwało z obu stron. Nie wiem jak jest w przypadku e90.

Wiadomo, że jak znajdziesz lekko pukniętego amerykańca to możesz śmiało brać. Bo trafić auto całe w ori lakierze to prawie jak wygrać szóstkę w totka.

Co do cen dieslów- jako nowe są droższe, ale na rynku wtórnym jest ich dużo więcej i trudniej sprzedać. Benzyny z xDrivem często osiągają horrendalne wg mnie ceny, mimo to dobre egzemplarze z Europy schodzą jak ciepłe bułeczki. Więc sprzedaż za kilka lat byłaby łatwa. Nie wiem jak to jest z autami z USA- ale raczej gorzej wypadają.

No i pozostaje ostatnia kwestia- pieniądze wydane na paliwo czy na carfaxa w poszukiwaniu tego jedynego amerykańca mogą być wysokie. Nie polecam oglądania amerykańców w odległości większej niż 100km, chyba że masz pełny raport z carfaxa, a auto jest naprawdę ładne :]

PostNapisane: 25 września 2011, 18:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36
Kod silnika: m42b18
Garaż: obalił się;-)
bafi napisał(a):
Jak masz ok 60 tysi to nie pakuj sie w stare klamoty...kup sobie E90 w 6 garach i ciesz sie z posiadania swiezego modelu BMW :)

popieram :D

PostNapisane: 25 września 2011, 18:19 
Zacna persona forum

mechest napisał(a):
bafi napisał(a):
Jak masz ok 60 tysi to nie pakuj sie w stare klamoty...kup sobie E90 w 6 garach i ciesz sie z posiadania swiezego modelu BMW :)

popieram :D

To jest osobna kwestia- utrzymanie e46 m3 nie jest tanie i nie jest to komfortowe auto na codzień, poza tym nie wiem, czy w tej kasie by się znalazło jakieś godne uwagi. Ale to tak poza tematem, bo autor już wypowiedział swoje zdanie.

PostNapisane: 26 września 2011, 19:01 
po E36 328i, żebyś się nie czuł mułowato, to już tylko McLaren F1 :/

PostNapisane: 27 września 2011, 08:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Afro napisał(a):
Cena chyba podejrzana bo za te pieniądze to chyba nawet 330 benzyny nie trafię a ona przecież taniej w salonie wychodzi...

180 tys przebiegu, trzeba zrobić wszystkie opłaty, 5 lat na karku i 58 tys zł- rzeczywiście podejrzana cena :zdziwko:
Temat z cyklu "może to, może tamto, może sramto". Kupisz i tak co Ci się najbardziej podoba.

PostNapisane: 27 września 2011, 18:17 

Moje BMW: e39
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Mialem przyjemnosc troche posmigac e91 z ktoryms z mniejszych diesli i bardzo ladnie daje to rade. 3.0d to musi byc na prawde rakieta w tej budzie a wiadomo ze mozna zapodac chip. Samo autko jakos mnie nie powalilo, mimo kilku fajnych udoskonalen (ergonomia wnetrza), tak jak kolega uwazam ze to BMW zamiast zblizac sie do tego co kochaja uzytkownicy, to sie oddala. Co do diesli to zwrocilbym tylko uwage zeby kupic bez DPF, zawsze to jeden klopot mniej.

PostNapisane: 27 września 2011, 18:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
ded napisał(a):
Co do diesli to zwrocilbym tylko uwage zeby kupic bez DPF, zawsze to jeden klopot mniej

Po 2004 roku każdy diesel BMW ma DPF.

PostNapisane: 28 września 2011, 19:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E90 320d
Kod silnika: M47N2
Bierz E90 w 3L Dieslu, a na pewno będziesz zadowolony, chyba ze po e36 chcesz poczuć odrobinę komfortu to E60, bo jednak trójka na feldze to "wóz drabiniasty" ;)

PostNapisane: 2 października 2011, 08:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Kup sobie 330d e90,jak Ci będzie mało mocy to sobie go zachipujesz.
Stosunek spalanie - osiągi powinien Cię zadowolić.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1