BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 02:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e65] eksploatacja - podzielicie sie doswiadczeniem?
PostNapisane: 5 lutego 2014, 21:31 
Zacna persona forum

Kod silnika: 2,0 T
pawelek napisał(a):
l0lek, ja bym mógł wymienić jeszcze kilka osobnych typów wydawania pieniędzy na samochód, a mógłbym jeszcze dzielić je na różne typoszeregi. Ty to nawet podstawowych nie wymieniłeś, tylko skrajne. Ale przyznam, bo oglądam Twoją galerię, iż od Ciebie samochód mógłbym kupić i nawet bym nie narzekał ;) Bo właśnie takie kupuję z reguły :cwaniak:

Kupić każdy by chciał zadbany samochód, ale za cenę normalnego. Sprzedając samochód w który wpakowana była góra pieniążków, cena jest wyższa od średniej, a to odstrasza kupujących i to jest niestety największy problem dbających o samochody heh.
Przerabiałem to właśnie, bo coś odbiło mi i wystawiłem na allegro terenówkę. Cena wyższa niż średnia, ale wpakowane w samochód było 2 razy więcej niż cena sprzedaży. Zainteresowanie zerowe. A kupując taki samochód nie pomotany i chcąc zrobić to w taki sposób jak ja zrobiłem, cena wyszłaby 2 razy większa. Stwierdziłem, że zamiast sprzedawać za grosze, niech gnije pod domem, zawsze będzie czym do lasu jechać na ognicho

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 lutego 2014, 21:42 
Pierwsze kroki

Moje BMW: brak
fajnie że wypowiadają się właściciele e65....

730d z początku produkcji mają już pod 500 000km i nie ma w nich nic dobrego. a ma się tam co zepsuć... odpuściłbym sobie e65

PostNapisane: 5 lutego 2014, 22:10 
Częsty bywalec

Za pewnego typu samochody, po prostu trzeba więcej zapłacić i ja się na to godzę bez mrugnięcia okiem - wychodzę na tym dobrze, nie dokładam potem po 10 000 zł ;) A kupić taniej to hmm... Też rozróżniłbym tu kilka typów kupujących :hyhy: Jeden chce tanio, drugi patrzy na stan i dopłaci bez gadania. To też skrajności, ale ja jestem tym drugim akurat. Jak kupowałem S600 to zapłaciłem prawie 2 razy tyle co średnia cena z allegro. Ale nie dołożyłem ani grosza. Przez rok czasu ani grosza.

Cytuj:
fajnie że wypowiadają się właściciele e65....

730d z początku produkcji mają już pod 500 000km i nie ma w nich nic dobrego. a ma się tam co zepsuć... odpuściłbym sobie e65

Mhm. To kup sobie opla astrę albo forda focusa z tych roczników. Będą miały po 140 000 km i nie będą się psuć bo nie ma co :niepewny:

PostNapisane: 5 lutego 2014, 22:33 
Zacna persona forum

pawelek, a Ty jaki jesteś?
Najpierw piszesz że jeśli ktoś drążka nie może zmienić to nie powinno się kupować od niego samochodu.
Skoro piszesz, że nie dołożyłeś do auta ani grosza, to oznacza, że nie robiłeś nawet najprostszej eksploatacji.
Nawet płynu do spryskiwaczy nie kupiłeś, nie wspominając już o oleju i filtrach.

PostNapisane: 6 lutego 2014, 07:38 
Częsty bywalec

Weź się chłopie ogarnij :wstyd:

PostNapisane: 7 lutego 2014, 20:39 
Pierwsze kroki

Moje BMW: brak
Sikora, tak, a potem przyjeżdżają do mnie tacy na warsztat, chwalą się: panie, 3 lata nic nie dołożyłem - taka maszyna. A potem czego się mechanik nie dotknie to urwane, zgnite (nie bmw)

dlatego mimo że nic się nie psuje to trzeba robić co rok tzw przegląd - rozebrać, zajrzeć, dokręcić, przesmarować itp.

ps

kupił e65 ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1