BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 02:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Katowickie BMW 2
PostNapisane: 24 kwietnia 2014, 09:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
Kyokushin napisał(a):
Benzyna powinna być po 10zł/litr, mandaty x5, zakaz importu aut starszych niż 10 lat i było by pięknie.

kurde, czyli jednak w polszy wszystko zmierza w dobrym kierunku
a tak na serio
lukassonek napisał(a):
ten z tego bmw raczej na brak hajsu nie narzekał

gość ze starej corsy do nikogo nie skacze bo nie ma czym, cepy w autach za parę stówek myślą że są panami bo mają auto za parę stówek. im mandat dynda koło małego, taka prawda

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 kwietnia 2014, 11:16 
Częsty bywalec

Prawda to jest taka jak napisał Kyo, czyli że jakby dobrze trafił to by nóg nie miał i nie pomogło by mu auto za parę stówek.

PostNapisane: 24 kwietnia 2014, 11:33 
Przyjaciel forum

pawelek napisał(a):
Prawda to jest taka jak napisał Kyo, czyli że jakby dobrze trafił to by nóg nie miał i nie pomogło by mu auto za parę stówek.

ale za parę stówek kupił by sobie protezy a gościa usadził w pierdlu na kilka ładnych lat za milion paragrafów. takie gadanie "jak ja bym tam był to 1 i pizda i gość płacze". kto przy zdrowych zmysłach celowo wjeżdża w drugie auto? kto byłby takim debilem że nagrałby jak drugiemu gościowi upiepsza nogi zderzakiem? żyjemy w kraju gdzie policjant nie ma prawa strzelić do przestępcy. ludzie w Polsce powinni mieć łatwy dostęp do broni palnej, po tygodniu zrobiło by się trochę więcej luzu na drodze.

PostNapisane: 24 kwietnia 2014, 12:44 
Częsty bywalec

Wiem, większość prawych obywateli by czekała aż nóż się znajdzie w ich bebechach, przez to takie cwaniaczki funkcjonują i mają się dobrze.

To weź wymień tę parę paragrafów hmm ? A nagranie to hmm, jak dla mnie bardzo ważny dowód w sprawie, i to wcale nie na niekorzyść a raczej na obronę przy ewentualnym procesie. Poza tym co będę dyskutował z gościem który pisze że milion p[aragrafów a potem że każdy powinien mieć łatwy dostęp do broni palnej... :oczami: Jakbyś go zastrzelił to co ? Lepiej by się było obronić przed sądem niż za połamanie nóg ? :oczami:

PostNapisane: 24 kwietnia 2014, 13:35 
Przyjaciel forum

prawnikiem nie jestem ale hmm - trwałe okaleczenie? jest coś takiego? ja się tam nie znam ale jakieś odszkodowania, gościu zacząłby Cię targać po sądach o jakieś zadość uczynienia, renty, cuda wianki...takie "potrącenie" byłoby liczone jako "zwykłe potrącenie" czy może sąd wziąłby poprawkę na "z premedytacją"? do tego wyroki, zawiasy czy odsiadka...
weźmy taką sytuację - gościu zajeżdża Ci drogę bo wymusił, Ty ładujesz mu w czape i gościu traci parę zębów, 2 złamane żebra. leci na policję bo ma nagranie czy świadków. On dostaje mandacik za wykroczenie a Ty wyrok za pobicie. proste. nie raz już byłą taka dyskusja i Kyo sam stwierdzał - klepniesz w pysk debila to więcej szkody sobie narobisz niż pożytku.
co do broni to była ironia, niektórzy tego nie ogarniają
eot

PostNapisane: 24 kwietnia 2014, 15:54 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
trollu napisał(a):
kto przy zdrowych zmysłach celowo wjeżdża w drugie auto?

JA
Co zaróżnica, jak ktoś do ciebie wychodzi z bronią, czy go walniesz krzesłem, ręką czy autem? Nie miałbym zamiaru czekać aż przyjdzie i mnie potnie.

trollu napisał(a):
Kyo sam stwierdzał - klepniesz w pysk debila to więcej szkody sobie narobisz niż pożytku.

Tak, ale co innego jak jest pyskówka i można uniknąć niepotrzebnych scen czy nerwowej atmosfery.
Ale jak już ktoś wyskakuje do ciebie z bronią, to nie pytasz 'kto tam', tylko walisz najcięższą rzeczą którą masz pod ręką, bo on nie wyciąga jej po to by nią pomachać, tylko użyć (z wyjątkiem idioty na tym filmie)
Lepiej się pobujać po sądach, nawet posiedzieć 2 lata czy dostać zawiasy jakby kolo się przekręcił, niż mieć wyprute bebechy, pociętą żonę i osierocone dziecko.

Ale fakt - nie puściłbym tego w internet :)

PostNapisane: 24 kwietnia 2014, 16:14 
Częsty bywalec

Jest coś takiego jak trwałe okaleczenie, umyśle spowodowanie uszczerbku na zdrowiu, i wiele innych paragrafów na wjechanie w typa. Ale jak typ ma nóż to co innego, wtedy sytuacja zmienia się na jego niekorzyść, i biegły sądowy lekarz orzecznik psychiatra czy jakiś tam inny wyznaczony może stwierdzić iż wjechałeś z niego bo w przypływie strachu nacisnąłeś na gaz i o, wyszło jak wyszło. A poza tym to przede wszystkim :

Kyokushin, napisał(a):
Tak, ale co innego jak jest pyskówka i można uniknąć niepotrzebnych scen czy nerwowej atmosfery.

Ale jak już nie da rady to :

Kyokushin, napisał(a):
Ale jak już ktoś wyskakuje do ciebie z bronią, to nie pytasz 'kto tam', tylko walisz najcięższą rzeczą którą masz pod ręką, bo on nie wyciąga jej po to by nią pomachać, tylko użyć (z wyjątkiem idioty na tym filmie)
Lepiej się pobujać po sądach, nawet posiedzieć 2 lata czy dostać zawiasy jakby kolo się przekręcił, niż mieć wyprute bebechy, pociętą żonę i osierocone dziecko.

A teraz jak chcesz to idź daj se jakiemuś debilowi grozić Tobie nożem, i oby się na groźbach zawsze kończyło.

PostNapisane: 24 kwietnia 2014, 16:32 
Przyjaciel forum

ja jestem jak najbardziej za i wogóle ale reali są jakie są. gościu pomachał tasakiem, filmik jest w sieci i teoretycznie policja już ma dowody żeby gościa zwinąć. jak na razie chyba wychodzi na to że my roztrząsamy to na forum a policja, no cóż, ma chyba inne rzeczy do roboty.

PostNapisane: 7 maja 2014, 20:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: POLO 9N
Kod silnika: Wesołe TDI
http://www.adrenalinemotorsport.pl/aktu ... nowe-watki

PostNapisane: 8 maja 2014, 15:26 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
mak17071 szczerze to jakoś mnie nie dziwi ten jego 3 letni zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych... :P

PostNapisane: 1 września 2014, 08:59 
Forumowicz

Moje BMW: BMW E60 545iA
Kod silnika: N62B44
Garaż: Obecne: E60 545iA http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=150689
Byłe: E60: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=123512
E46: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142694
Odświeżę temat. Kolejna akcja a agresywnym kierowcą... Co prawda nie BMW ale amerykański krążownik szos i motocykle https://www.youtube.com/watch?v=Psy5q6cyE94#t=163

PostNapisane: 1 września 2014, 10:02 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320D
Kod silnika: m47
Garaż: murowany
Dobry psychol myślał ze bóg wie co, dobrze ze mieli kamerę , jeszcze kretyn wydupczył motor z dzieciakiem =/ wielki burżuj :cenzura: :cenzura: :cenzura:

PostNapisane: 11 września 2014, 10:26 
Forumowicz

Moje BMW: e36 Compact
Kod silnika: był M42 jest M52B25
masakra co się dzieje na tych drogach :/

PostNapisane: 14 września 2014, 00:23 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Gosc powinien zacząc grac w TOTKA. Trafił na ekipe motocyklistow PACYFISTÓW. Kazdy normalny facet, po przewroceniu motocykla dałby mu w mordę.

PostNapisane: 22 września 2014, 14:22 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Oj jakby trafił na HAMC..

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1