BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 04:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: BMW i8 Nie zdążyłem kupić, poczytajcie.
PostNapisane: 10 lipca 2014, 08:22 
Smokin napisał(a):
Natomiast również racją jest , że BMW nie powinno i8 stawiać w świetle super sportowego wozu... Bo z taką powtarzalnością wyników i stabilnością mocy no to tak średnio.... :wstyd:
przyszły czasy w których 2.8 ma cztery garki i 1997 cm3 :rotfl:

I o to chodzi, gdyby reklamowali to auto jako futurystyczny woz do krazenia po miescie to bylo by to super auto, zgodne ze sloganem reklamowym, Niestety producenci naduzywaja slow sportowo podobnych (np: GT w serii bmw ktore z prawdziwym znaczeniam GT nie ma nic wspolnego), VW wypuscil nowego golfa i nazwal go SPORTSwan, ja nie wiem czy auta ktore maja "sport" w nazwie sa lepiej sprzedawalne cos jak systemy informatyczne ze slowami "business" oraz "inteligence" ale jest to juz powoli wkurzajace.

Takto I8 tez mi sie podoba, bardzo ladne, futurystyczne auto z ciekawym designem i dla technologicznych geekow fajna zajawka. A osiagi i ich niestabilnosc to nie chodzi o to aby ciagle mierzyc 100-200 i aby bylo "w miare stabilne" chodzi wlasnie o wyprzedzanie, wyprzedzasz raz kolumne tirow, drugi, a za trzecim zabierasz sie do tego i auto masz o 300% slabsze. Bezpieczne? Niekonieczne....

niedlugo R4 2.0 biturbo to bedzie 330i, obecnie R6 3.0 biturbo to bedzie 340i, podobnie dla seri 4. 430i, 440i.

PostNapisane: 10 lipca 2014, 08:56 
Czarodziejka69 napisał(a):
niedlugo R4 2.0 biturbo to bedzie 330i, obecnie R6 3.0 biturbo to bedzie 340i, podobnie dla seri 4. 430i, 440i.

coś pokrewnego , właśnie trafiłem na ten artykuł.

http://moto.money.pl/wiadomosci/aktualn ... 68568.html

PostNapisane: 10 lipca 2014, 21:37 
Uzależniony od forum :)

niedlugo R4 2.0 biturbo to bedzie 330i, obecnie R6 3.0 biturbo to bedzie 340i, podobnie dla seri 4. 430i, 440i

już w E23, 745i to była 3,5l doładowana R6 :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 lipca 2014, 10:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW e39 528i
Kod silnika: m52b28
Garaż: byłe e34: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134211
jest e39: viewtopic.php?f=6&t=169366&start=20
Ale to i8 to szmelc, zalatuje tandetą i plastikiem już ze zdjęć. Ja się cieszę, że urodziłem się jeszcze w czasach kiedy mogę dotknąć, posłuchać i przejechać się prawdziwym V8. Żal mi będzie moich dzieci i przyszłego pokolenia, które wychowa się na "bat mobilach"...Przykre to jest, dziadowska UE wprowadza idiotyczne restrykcje, które nie spowolnią żadnego globalnego ocieplenia (o ile takie wystepuje...), gdy na drogach jeździ jeszcze miliony starych kopciuchów. Na szczęście ameryka daje nam jeszcze porządne i solidne bulgoczące V8, oni pier..ą w dupe jakieś ograniczenia i ekologie, wypuścili Vipera 8.4 i gra gitara :super:, a nie jakieś popierdółki pseudo sportowe 1.5 turbo i jakieś zabawne syntezatory dźwięku, śmiech na sali...świat motoryzacji europejskiej się kończy, BMW się kończy...To jest chyba jedyna marka z tych "trzech wielkich" (BMW, Audi, Merc), która dała się aż tak pochłonąć temu całemu "dałnsajzingowi" i ogólnie rozumianej ekologii.

PostNapisane: 13 lipca 2014, 11:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Żeby to chociaż ekologiczne było, to cios w środowisko jest jawny.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 14 lipca 2014, 06:59 
pojazd F1 też ma niestabilne osiągi - nawet bardzo.

Niestabilne osiągi można dwojako rozumieć. Mi się ten pomysł bardzo podoba. To cecha maszyn, że w różnych warunkach mogą być mniej, lub bardziej wydajne. Zakładajmy, że tradycyjne silniki ZI mają "stabilne" osiągi i pomijamy wpływ ciśnienia powietrza i temperatury, to i tak takie zabawki mogące tymczasowo wykorzystać dodatkową porcję energii, którą się traci bezpowrotnie byłoby super. Nie wiem jak to dokładnie jest w i8, mam nadzieję, że z czasem się dowiem, ale jeśli to przypomina ERS, to wiara w ludzkość przywrócona. Fajny bajer, stan ładowania na kierownicy lub HUD wyświetlony, jak trzeba, to się korzysta, jak nie, to nie, tylko spalinowy, do tego odzysk energii i całkowicie wyeliminowanie gniazdka zasilania.
To jest naprawdę fajna rzecz. Chciałbym to mieć w samochodzie.

bylo "w miare stabilne" chodzi wlasnie o wyprzedzanie, wyprzedzasz raz kolumne tirow, drugi, a za trzecim zabierasz sie do tego i auto masz o 300% slabsze. Bezpieczne? Niekonieczne....

Właśnie, żeby to wyglądało tak: wyprzedzam jednego tira, drugiego, trzeciego... ale czwarty - trochę mało czasu - wciskam przycisk, trzymam i mam 156% mocy :D Takie coś, to ja chcę, ale oczywiście nie z 1,5l motorkiem.

Początkowo, plany do tej karoserii były z silnikiem V10, V12, jest 1,5l pierdziawka, no więc trudno.

Jak będzie z V10, V12, to może stanę się wielkim fanem tego auta. Na razie zaciekawiony, ale ostrożny. Mimo wszystko jednak ciesze się, że chociaż ono powstało.

Może ten samochód przyniesie nową erę w dziejach tuningowania, modów już widzę te tematy "[I12] Kto mi zrobi swapa S85 do mojego I12?" - moda na reverseswapping itd. :hyhy:

PostNapisane: 14 lipca 2014, 07:22 
Przyjaciel forum

Już to widzę jak ktoś tam upcha normalny motor, zejdź na ziemię. To jest już koniec i kropka.

Mogli zrobić na bazie tego godnego następcę 8er, to auto mogłoby położyć świat na kolana, rozłożyć rywali na łopatki, a co zrobili...? No właśnie, [cenzura] wie co, do czego i dla kogo.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 14 lipca 2014, 07:38 
Żebym zszedł na ziemię, musiałbym bujać w obłokach. Nie wiem o co Ci chodzi.

PostNapisane: 14 lipca 2014, 07:54 
Przyjaciel forum

Samochód prawdopodobnie jest dostosowany do małego silnika, do napędu rozłożonego na kilka pomniejszych jednostek. Zrobienie z tego auta z klasycznym napędem i przynajmniej z V8 to rzeźba w gównie, tak mi się wydaje.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 14 lipca 2014, 07:58 
G-Power, nie zrobisz, nie zrobisz ;)

Hartge, nie zrobisz, nie zrobisz ;)

PostNapisane: 19 lipca 2014, 17:54 
Forumowicz

Moje BMW: sprzedane
Hej;

Ja tam całe g... się znam ale możecie na mnie liczyć jeśli chodzi o znajdywanie filmików, które mam nadzieję czasem coś ciekawego pokazują :P.

Tutaj znalazłem coś takiego (chociaż wątpię trochę w obiektywizm i podekscytowanie prowadzącego), co może dla kogoś będzie interesujące:

Pozdrawiam :)

PostNapisane: 20 lipca 2014, 11:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: E92 335i
Kod silnika: N54B30
https://www.youtube.com/watch?v=4uI3uMw2EIg

PostNapisane: 21 lipca 2014, 16:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
i8 we Frankfurcie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Auto na żywo robi naprawę duże, bardzo duże wrażenie i z tego co widziałem było nim zainteresowanie.

Nie wiem czy nie można zaryzykować, że robi wrażenie i odstawia konkurencję jak robiła to 8 w latach 90.

PostNapisane: 21 lipca 2014, 20:46 
Częsty bywalec

kurde, te auto jest tak piękne....

Dokładnie! :ok: Ten przód :super:

PostNapisane: 17 sierpnia 2014, 18:07 
Forumowicz

Moje BMW: 325i
Co jak co, ale właśnie wygląd jest mega! :)
A silnik...hm..blisko do 1,6 w f1 :hyhy:

PostNapisane: 20 sierpnia 2014, 13:41 
Uzależniony od forum :)

Obrazek

PostNapisane: 26 sierpnia 2014, 19:38 
Zacna persona forum

widzialem wczoraj i8 w ruchu i nie mozna powiedzieć, że wrazenia nie robi. Zwraca uwagę i wygląda genialnie jak na te czasy. Gdyby to nadwozie bylo w męskiej odmianie silnikowej to bym wzdychał.

PostNapisane: 15 października 2014, 18:46 
Forumowicz

Moje BMW: sprzedane
Hej;

Natknąłem się na taki pseudo "test" BMW i8 po polsku w wykonaniu Auto Centrum. Wszystko bardziej przypomina prezentację, ale znajdziecie w nim też parę ciekawostek dotąd chyba nieporuszanych przez innych dziennikarzy. Generalnie wszystko podporządkowane jednemu schematowi jak to u tego Prowadzącego bywa:

Jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć to warto poświęcić te pół godziny.

Pozdrawiam :ok:

PostNapisane: 15 października 2014, 19:22 
Forumowicz

Moje BMW: M2 comp.
Kod silnika: S
hej, apropos BMW I8, jeden egzemplarz mamy w Lublinie. zeby było ciekawiej, wlasciciel ma jeszcze zolte 850ci, zdjecia sa na fanpejdzu nizej.

tu udostepniam link do mojej strony Exotic Cars Lublin, zachęcam do lajkowania, duzo ciekawych BMW :)

https://www.facebook.com/ECLBN/photos/a ... =1&theater

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1