Jeszcze jakiś czas temu powiedziałbym , że im więcej zapłacisz za auto tym większe będzie prawdopodobieństwo , że warto w ogóle będzie jechać je oglądać . Ale po niedawnych kolejnych poszukiwaniach auta za blisko 100 tys stwierdzam że cena może coś sugerować ale nie musi . Ludzie rzadko kiedy dbają o swoje auta . Tak więc czy kupujemy auto za 5 tys czy za 100 nasze poszukiwana zapewne będą długie i wyboiste.
Co do e38/e39 to jak wiemy jest to auto które ma w najlepszym wypadku około 16 lat więc sam rozumiesz , że znaleźć takie auto zadbane nie jest wbrew pozorom niczym łatwym .. Tak czy siak myślę , że cena zadbanego egzemplarza którego warto będzie zainwestować parę złotych (a nie worek pieniędzy ) na dzień dzisiejszy jest bliska 20 tys . Im cena niższa tzn 20 tys i mniej tym większe będzie prawdopodobieństwo że stan samochodu daleki będzie od oczekiwanego .
Co mogę podpowiedzieć to po za ogolnie przyjętymi kryteriami przy zakupie auta ja ZAWSZE kupuje auta nietknięte przez rodzimych agrotunerów. Im auto bliższe jest seryjnemu tym lepiej . No chyba , że poprzedni właściciel naprawdę miał gust wtedy można przemyśleć sprawę ewentualnego zakupu .
Co do samego silnika który sobie wybrałeś niewiele mogę powiedzieć prócz tego ze sam chciałbym taki mieć pod maską
Reasumując jeżeli w końcu uda Ci się kupić któreś z tych aut a do tego będzie to naprawdę zadbany egzemplarz to mimo ich wieku nadal będzie Ci ono sprawiało ogromną frade z jazdy a do tego będzie ono nietuzinkowym wyróżniającym się z każdym kolejnym rokiem auto.
Obserwując forum stwierdzam ,że moda na te auta chyba ma właśnie swoje apogeum, zwłaszcza jeżeli chodzi o e38