Witam serdecznie, cały czas w poszukiwaniu swojego pierwszego bmw postawiłem na motor 320i 150km, ale dzisiaj przejechałem się tą jednostką i naszła na mnie szybka zmiana zdania... Dokładam trochę i kupuje 325i
Naczytałem się na forum sporo o tym motorze, ale z jedną istotną dla mnie rzeczą mam cały czas problem...
Mnie interesuje tylko i wyłącznie wersja z przed liftingu z wtryskiem wielopunktowym, ponieważ auto będzie paliło gumy za pomocą bezpośredniego podtlenku .. gazu
Lifting e90 przeszła w 2008r. także będę szukał auta tylko i wyłącznie do tego rocznika, ale na forum ile tematów tyle opinie...
Doczytałem, że wychodziła w silnikach 2.5 oraz 3.0, ktoś pisał, że e90 ze stanów miała bezpośredni przed liftem i wgl tyle rzeczy się naczytałem, że głowa boli oO
Wszedłem na pewną stronę i sprawdzałem sobie kody silnika i tu kolejna niespodzianka 10 odmian silnika 325i i jeszcze każda ma inną ilość KM... Panowie pomóżcie
http://baza.edpol.pl:8080/partscatalogu ... 16&b=05389Który w końcu kod silnika muszę szukać by wtrysk był pośredni (pod lpg) i jak przy szukaniu auta i późniejszym kupnie sprawdzić to by nie kupić czasem innego?
Z góry dziękuje za pomoc