BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 13 czerwca 2025, 18:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bmw M4 Gdzie Kupić/Kogo jest stać na m3/Nasze zarobki /itp
PostNapisane: 19 czerwca 2014, 19:28 
Forumowicz

Moje BMW: E90
Garaż: mondeo mk4
Ja dołożę cos od siebie, też nie mogę zniesc tego jak wygląda sprawa zarobków oraz mozliwosci pracy w Polsce.

Jestem na 3 roku studiów, podczas wybierania kierunku studiów oczywiscie brałem pod uwagę aby nie studiować kierunku, który zapewni mi tylko studiowanie, zabawę i kilka straconych lat. Wybrałem Inzynierie nafty i gazu, czy dobrze? Nie wiem. Na pewno mowiło się o tym, że kierunek bardzo przyszłosciowy, jedyny w Polsce i w ogole same ochy i achy. Nie wiem jak będzie wyglądac sprawa po studiach, na razie jestem dobrej mysli.
Jednak szukam pracy dorywczej z racji posiadania wolnego czasu i chęci zarobienia (nie lubie siedzieć w domu biorąc pod uwagę ze mam chęci na dobre auto, odkladanie pieniedzy na przyszlosc i wiele innych powodów). Nie można powiedzieć zebym był nierobem, moje cv ma sporo podpunktów "doswiadczenia zawodowego" którego to nabyłem w kilka lat łapiąc się dodatkowych prac - niestety były to prace za najniższą stawkę. Teraz będą wakacje, mam prawie 3 miesiące aby popracować i chciałbym zarobić (więcej niż bagatela 4 tys. zł. za całe wakacje). Jestem na okresie próbnym od 3 dni w wypozyczalni samochodów do której zalapalem się tylko dlatego, że zadzwoniłem z glupia franc biorąc jej adres z internetu, praca niby przyjemna bo jest kontakt z ludzmi oraz jazda roznymi autami - jednak nadal jest to 10zł na rękę i niestety system niepozwalający na wolny weekend więc odpada.
Jednak mając chęci do pracy ja martwie się czy znajdę jakąkolwiek robotę (za więcej niż 1300zł do ręki) czy to w Krakowie czy w Kielcach patrząc na rynek ofert pracy. Często o tym człowiek dowiaduje się od kogoś zupełnie przypadkiem po znajomości, jednak niestety takich znajomości mi brak.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 19:35 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
pacos napisał(a):
Wybrałem Inzynierie nafty i gazu, czy dobrze?

Pracował ze mną kolega po tym kierunku a raczej specjalizacji ( jakieś tam łupki chrupki ) jako aparatowy, całe 4 dni :rotfl: Stwierdził że musi się przebranżowić.

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 19:44 
///david napisał(a):
jak zwykle wypowiedz autorytarna i poparta "wiedzą" zasłyszaną na targu cebuli i ziemniaków. Wyobraź sobie ,że na TYM forum są ludzie po takim jak to określiłeś "gównie" jak psychologia i to jeszcze niektórzy po takim gównianym Uniwersytecie Jagiellońskim i całkiem fajnie sobie radzą w życiu ba wyobraź sobie ,że nawet nie trzeba było na studiach pracować za pół darmo ani zakładać działalności od 3 roku - był czas na imprezy na zabawę i na studenckie życie a teraz jest po tej gównianej psychologii dużo fajnej pracy. Wiadomo , że nie jest to praca tak doskonale płatna jak w gównianym handlu lub jakimś IT ale za to daje mnóstwo satysfakcji a przy okazji gdyby się tak uprzeć i w pewnych sprawach ciut ograniczyć to i na e92 m3 by można odłożyć i kupić za gotówkę. Powiem więcej mam po tych arcygównianych studiach takie możliwości , nawet w niedużym mieście, że bez spinki stać mnie na 3 samochody (w tym jeden nowy - choć samochody to taki wyznacznik zamożności jak ciuchy :rotfl: ) całkiem dobre wakacje, dość spore mieszkanie w centrum miasta a przy tym mam dwoje dzieci i moja żona nie pracuje...a naprawdę wśród moich znajomych i przyjaciół którzy te studia skończyli nie jestem wyjątkiem droga Czarodziejko69 ;)

Niezła emocjonalna wypowiedź jak na kogoś po psychologii :)
Znajdź sobie dane ilu ludzi pracuje w zawodzie po "zarządzaniu i marketingu", "politologii", "filozofii", "europeistyce", "socjologii" i finalnie "psychologii", a potem porównaj to z danymi ludźmi pracującymi w zawodzie po IT i kierunkach technicznych, potem porównaj zarobki.

Cieszę się jednak, że dobrze sobie radzisz i jesteś wśród tych 5% o których wspomniałem,
Nie cieszę się jednak że chwalisz się na forum że stać Cię na 3 samochody w tym jeden nowy a jak się "ograniczysz" to i na E92 M3, Brawo, jesteś bogaty, podnieś sobie status do "monarchy" :) Napisz jeszcze ile zarabiasz, a co, rzuć kwotę, możesz na privie - zachowam to dla siebie, ciekaw jestem co w Twoim mniemaniu znaczy "dobrze sobie radzę" - będe miał dobre porównanie.

A kiedy już ochłoniesz i przeczytasz jeszcze raz moją wypowiedź którą przez zbieżność kierunków potraktowałeś bardzo emocjonalnie - spróbuj znaleźć głębszy tej wypowiedzi i nie traktować jej personalnie ani nie generalizować.
W IT i na kierunkach technicznych również trafiają się ludzie z przypadku, którzy nie mają z tym nic wspólnego, czy ja się tym martwie? Nie - przeciwnie cieszy mnie że za 5-10+ lat nie będę miał na rynku konkurencji dużej :) Rośnie pokolenie idiotów albo niezaradnych dzieciaków z bogatych domów.

:)

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 19:50 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Tak, no za chwilę, to sobie chyba po ryjach dacie, kto lepiej zarabia... Ja piernicze. Wiele serc, jedno bicie, średnia krajowa nie starczy na życie...

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 19:50 
Forumowicz

Tak z ciekawosci Czarodziejka69, rozumiem że Twoim głównym zajęciem jest coś z dziedziny IT?

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 19:54 
sln napisał(a):
Tak z ciekawosci Czarodziejka69, rozumiem że Twoim głównym zajęciem jest coś z dziedziny IT?

nie tylko, ale tak, ale nie uznaje tego za best best... i najlepszy kierunek ever.
nie,
najlepszy kierunek to taki ktory potrafisz wykorzystac w taki sposob aby godnie zyc. i o ironio, moze to byc nawet psychologia :)
Czlowiek sprytny i inteligentny nie potrzebuje studiow (cos jak napisał swistar) jednak tu moim zdaniem potrzeba nieco więcej szczęścia niż w przypadku posiadania dyplomu :)

A wypowiedzi są spokojne, nikt nikomu nie rzuca się do gardeł.

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 20:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
Czarodziejka69 napisał(a):
Niezła emocjonalna wypowiedź jak na kogoś po psychologii :)
Znajdź sobie dane ilu ludzi pracuje w zawodzie po "zarządzaniu i marketingu", "politologii", "filozofii", "europeistyce", "socjologii" i finalnie "psychologii", a potem porównaj to z danymi ludźmi pracującymi w zawodzie po IT i kierunkach technicznych, potem porównaj zarobki.

Cieszę się jednak, że dobrze sobie radzisz i jesteś wśród tych 5% o których wspomniałem,
Nie cieszę się jednak że chwalisz się na forum że stać Cię na 3 samochody w tym jeden nowy a jak się "ograniczysz" to i na E92 M3, Brawo, jesteś bogaty, podnieś sobie status do "monarchy" :) Napisz jeszcze ile zarabiasz, a co, rzuć kwotę, możesz na privie - zachowam to dla siebie, ciekaw jestem co w Twoim mniemaniu znaczy "dobrze sobie radzę" - będe miał dobre porównanie.

nieźle dyletancka wypowiedz jak na guru od wszelkiej wiedzy ;)
Jeśli wrzucasz zarządzanie i marketing do jednego wora z psychologią no to nie za bardzo jest o czym dyskutować , jednak powiem Ci ,że "dobrze sobie radzić" to w moim mniemaniu nie tylko cyferki to nie tylko "zarabiać więcej" ale również mieć komfort pracy, komfort życia nie przekładający się tylko na liczby...dla mnie to znaczy mieć CZAS dla siebie i rodziny a przy okazji móc żyć tak żeby nie martwić się o rachunki ,kredyty i zus, o to ,że silnik wybuchnie i nie będzie czym jeździć przez pól roku, to również możliwość wyjazdu całą rodziną na 3 tygodnie wakacji bez spiny że potem do końca roku nie będzie co jeść jak dwumas się wysypie w e cztery sześć, to wreszcie możliwość pracy na swój własny rozrachunek w wolnym zawodzie a nie ograniczenie się do aktualnego zapotrzebowania rynku na IT i inne zabawne branże potrzebne w danym momencie ;)

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 20:21 
Tak, myślałem, bez konkretów tylko lanie wody, rozmowa jest o cyfrach a nie o tym czy masz komfort czy nie.
Komfort o którym piszesz np: zabranie rodziny na wakację, umożliwiają Ci właśnie "te cyfry" a nie "atmosfera w pracy" chyba, że się mylę? :)

ale nie mam zamiaru się spierać na forum BMW o "zarobkach" swoje zdanie napisałem, nie musisz się z nim zgadzać ani go akceptować, gdyby każdy myślał tak samo jak ja miałbym nie lada konkurencję i świat byłby lekko nudny :)
Ja Twój pogląd 100% rozumiem bo jak napisałem wcześniej pasujesz w te 5% ludzi o których napisałem i chwała Ci za to :)

jutro jadę na wyjazd i tym żyję także robię off z dyskusji bo muszę się pakować :)

Pozdrawiam i życzę miłej dyskusji :):)

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 20:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
Komfort o którym piszesz np: zabranie rodziny na wakację, umożliwiają Ci właśnie "te cyfry" a nie "atmosfera w pracy" chyba, że się mylę? :)

niestety mylisz się , atmosfera jest dla mnie bardzo ważna niemal równie ważna jak cyferki - gdyby tak nie było to pewnie pracowałbym w jakimś korpo na stanowisku menadżerskim i z rodziną widywałbym się co trzecią niedziele na firmowym pikniku... ;)
Pozdrawiam i życzę miłej dyskusji :):)

również pozdrawiam i życzę udanych wakacji :)

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 20:33 
a dziękuje :) i wzajemnie gdziekolwiek i kiedykolwiek będziesz jechał :ok: :piwo:

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 21:26 

..., no dobra tylko ile trwają wakacje? a ile zakładana "męczarnia" w pracy?... Także kolega nie mówił ściśle o cyfrach, bo fajne wakacje nie muszą też dużo kosztować i można to różnie interpretować. Za chwile będzie, że laske też masz "przez cyfry" :rotfl: i chuuu.... ważne, że masz. :rotfl:

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 23:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
No niestety, ile znacie lasek w skali 8 / 10 wzwyż z wyglądu, które nie są zwyczajnie nabywane na rynku przez bogatych kolesi? Według mnie to mniej jak 30%.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 09:48 
Zacna persona forum

No to może ja wtrące swoje 3gr. Cały czas piszecie ile trzeba zarabiać, żeby kupić sobie M3, ale żeby dobrze to ocenić, trzeba wziąć pod uwagę miesięczny dochód, a nie przychód :)

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 09:51 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
jiGsaw napisał(a):
No niestety, ile znacie lasek w skali 8 / 10 wzwyż z wyglądu, które nie są zwyczajnie nabywane na rynku przez bogatych kolesi? Według mnie to mniej jak 30%.

To, że jestem bogatym, tzn, że sobie miałem brzydką żonę znaleźć wg Ciebie?

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 10:01 
Przyjaciel forum

Kod silnika: S65B40
Nie. Tylko to pokazuje, że bogaty koleś nie ma problemu ze znalezieniem dobrej dupeczki, nawet jak sam wygląda jak mrówkojad i jest bucem. Po prostu laski to często towar jak auto.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 10:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: POLO 9N
Kod silnika: Wesołe TDI
jiGsaw napisał(a):
Nie. Tylko to pokazuje, że bogaty koleś nie ma problemu ze znalezieniem dobrej dupeczki, nawet jak sam wygląda jak mrówkojad i jest bucem. Po prostu laski to często towar jak auto.

Obrazek

Swoją drogą takie kobiety są niewiele warte...

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 10:07 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
zaraz kilku gości przemyśli, dojdzie do tego, że jakieś tam pieniądze mają to czas na zmianę żony i w dziale giełda pojawią się ogłoszenia typu: zamienię 36letnią żonę na dwie po osiemnaście :rotfl:

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 10:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: POLO 9N
Kod silnika: Wesołe TDI
Wojt4S90 napisał(a):
zaraz kilku gości przemyśli, dojdzie do tego, że jakieś tam pieniądze mają to czas na zmianę żony i w dziale giełda pojawią się ogłoszenia typu: zamienię 36letnią żonę na dwie po osiemnaście :rotfl:

Kryteria:

- niska masa
- niewalona ze wszystkich stron
- silny uciąg
- mały przelot

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 10:32 
Forumowicz

jiGsaw napisał(a):

Ale to nie ma co się oburzać, kobieta podświadomie szuka partnera który zapewni dobry byt potomstwu a status materialny to jedna z najważniejszych rzeczy w tej kwestii - więc zamożny facet jest z miejsca atrakcyjniejszy :)

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 11:18 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Casper napisał(a):
Jednak najbardziej wkurzające jest to, że studenci robią się coraz bardziej roszczeniowi" Skończyłem studia więc ma być dla mnie praca", oczywiście w biurze 8 godzin, służbowe auto i laptop. Ilu te państwo ma pomieścić urzędasów czy nauczycieli?

Oj tak, tłumoki to jakieś 70% potencjalnych pracowników w wieku 20-26 lat. Oczywiście pewnie każdy uważa że jest w tych 30% geniuszy :D

jiGsaw napisał(a):

Doszedłem do "K" w telefonie i naliczyłem 82.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1