BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 01:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Realne przebiegi w BMW
PostNapisane: 3 września 2012, 15:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
Bobby Vintage napisał(a):
Nightfox napisał(a):
u mnie na szafie prawie 130tyś książka niby jest,nie z allegro :P jak ją kupiłem nawet miała opony dunlop sp sport z 2000r w zawieszeniu nic nie było ruszane,tarcze hamulcowe jeszcze z pierwszego montażu po za oponami wszystko w stanie idealnym czy to możliwe .?! ja nią robie jakieś 7-9 to max rocznie więc przebieg jak ktos robił 10tyś rocznie możliwy

Na pewno możliwe i tobie się akurat udało !

:rotfl:
odpowiem tak :D możliwe że znam byłego właściciela twojej :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 września 2012, 03:45 
Zacna persona forum

Kod silnika: 2,0 T
1)Kumpl pracujący w Aso VW opowiadał mi niedawno o kliencie, który chciał zostawić w rozliczeniu kilkunastoletniego Passata. Zarzekał się na prawdziwy przebieg - 170 tys. Serwisanci sprawdzili logi w systemie, w 2006 roku samochód był na serwisie w niemczech z przebiegiem ponad 450 tys :D
Podobno mina klienta bezcenna :rotfl:

2)Sam kiedyś miałem samochód z kręconym licznikiem - e34, kupiłem go, bo był w stanie odpowiednim, na blacie było 180 tys... W rzeczywistości jakies 400, ale jezdził bez zająknięcia, w porównaniu do wszystkich innych modeli które oglądałem

3)Znajomy szukał e39, oglądaliśmy kilka egzemplarzy z przebiegami 160-200 tys. Jeden egzemplarz miał 335 tys przebiegu, wiecie który wybraliśmy? Paradoksalnie ten który miał 335 tys, bo stan techniczny był bardzo dobry, był najmniej styrany. Najgorszy egzemplarz miał 170 tys u handlarza :) 2,8 jechało jak 1,8 a na karoserii było kilka różnych kolorów ;d - choć w ogłoszeniu samochód prezentował się najlepiej. Innym ciekawym egzemplarzem był samochód od kolegi z poznańskiego forum bmw - na blacie 280 tys i stan techniczny tego samochodu był również świetny. Wtedy śmialiśmy się, że czym większy przebieg tym lepsze auto, wyszło na to, że tylko te z dużym przelotem, miały prawdziwy stan na liczniku, te z najmniejszym, były już pewnie po nie jednym cofaniu

Ostatnio edytowano 27 września 2012, 13:50 przez l0lek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 27 września 2012, 09:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: 320d+
Kod silnika: M47D20
Najsmieszniejsza sytuacje mielismy na spocie mitsumaniaków. Przyjechała nowa osoba starym Coltem i okazało sie, ze na spocie jest dawny wlasciciel tego Colta jezdzacy obecnie Galantem. Dawny wlasciciel kupil go z przebiegiem 170 tys km (raczej skrecony, bo w srednim stanie bylo auto) i sprzedal z przebiegiem cos kolo 240 tys. Kolejny wlasciciel jezdzil dwa lata i sprzedal temu nowemu co przyjechal na spota. I auto u nowego mialo na blacie 180 tys km :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Szacunkowo Colt mialo 300 tys + przekret przy imporcie do PL, czyli ~380-400 tys km ;) Mina kolesia bezcenna :rotfl:

PostNapisane: 27 września 2012, 09:34 
Przyjaciel forum

Krzysiek_E34 napisał(a):
I auto u nowego mialo na blacie 180 tys km

To jest średni przebieg przy każdej sprzedaży kilkuletniego auta,nieważne ile kto nim nabił km,ważne,żeby przy sprzedaży nie było magicznej dwójki z przodu,a 180-190 tys jest w sam raz :rotfl:

Tak jak pisałem wcześniej ja swoim kopciuchem robię bardzo mało kilometrów ze względu na drugie auto,którym jeżdżę na co dzień,przez dwa lata ok.16 tyś km.
Na dodatek kilka dni temu sprawdziłem na kompie przebieg,wyskoczyło licznikowe 223 tyś,więc wszystko tak jak trzeba :)
Przebieg był pobrany z modułu świateł,a tam raczej nikt nie grzebał przy sprzedaży,bo auto w sumie przypadkowo trafiło z Niemiec do Polski.

PostNapisane: 27 września 2012, 09:56 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Nightfox napisał(a):
Bobby Vintage napisał(a):
Nightfox napisał(a):
u mnie na szafie prawie 130tyś książka niby jest,nie z allegro :P jak ją kupiłem nawet miała opony dunlop sp sport z 2000r w zawieszeniu nic nie było ruszane,tarcze hamulcowe jeszcze z pierwszego montażu po za oponami wszystko w stanie idealnym czy to możliwe .?! ja nią robie jakieś 7-9 to max rocznie więc przebieg jak ktos robił 10tyś rocznie możliwy

Na pewno możliwe i tobie się akurat udało !

:rotfl:
odpowiem tak :D możliwe że znam byłego właściciela twojej :rotfl:

A skąd ty znasz takich wieśniaków ! :D

PostNapisane: 28 września 2012, 13:50 
Pierwsze kroki

Moje BMW: bmw e36
W necie można spotkać pełno ogłoszeń typu podrasuję licznik. Choć nie jest to wprost napisane to wiadomo o co chodzi.
Licznik można oszukać tak czy owak, ale jeśli ktoś nie zadbał o wnętrze to przekręt od razu wyjdzie na jaw.
Pomyślcie auto ma niby na liczniku 120 tys. km a w środku wygląda jakby zaraz miało się rozpaść. No kto przy zdrowych zmysłach uwierzy w stan licznika.
Inna kwestia to książka serwisowa, jeśli jest niekompletna i to kolejna czerwona lampka powinna się zapalić, a nawet alarm.

PostNapisane: 28 września 2012, 15:50 
Forumowicz

Moje BMW: Mercedes 190E 2.0
Kod silnika: M102
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=107790
Taka mała ciekawostka, E65 z przebiegiem 785kkm ;)
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx? ... 0240000000
Trzeba przyznać, że wnętrza, niektórych sztuk na Allegro, wyglądają podobnie, to chyba daje do myślenia ;)

PostNapisane: 28 września 2012, 18:43 
Forumowy terrorysta

wojtas385 napisał(a):
Taka mała ciekawostka, E65 z przebiegiem 785kkm ;)
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx? ... 0240000000
Trzeba przyznać, że wnętrza, niektórych sztuk na Allegro, wyglądają podobnie, to chyba daje do myślenia ;)

Italiano, a polski handlarz bedzie wciskał kit, że zużycie wnetrza to przez Włocha noszącego sygnety na przepoconych od tlustego jedzenia dłoniach :rotfl: .

PostNapisane: 28 września 2012, 20:22 
A pamietam ze wszyscy tak plakali ze te nowe bmw to juz nie tak trwale jak stare :rotfl:

PostNapisane: 4 października 2012, 15:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
ja tam nie wiem jak z nowymi BMW, wiem za to że moje poprzednie e36 z przebiegiem ponad 300k km i obecne E36 z przebiegiem 290k km nie ma większych śladów zużycia, zero dziur, przetarć, czy odstających elementów wnętrza. Nikt mi nie powie że samochód z przebiegiem 180k km z dziurawym fotelem i porwaną kierą to normalne :rotfl:

PostNapisane: 4 października 2012, 15:46 
E34 lover

A moje szampańskie kombi miało 280 tysi i to jedyne auto w którym wierzyłem w przebieg. Obecna na liczniku ma 215km :rotfl: a mi się wydaje że będzie gdzieś pod "pińset".

PostNapisane: 4 października 2012, 15:51 
Przyjaciel forum

Kamil_ napisał(a):
Obecna na liczniku ma 215km a mi się wydaje że będzie gdzieś pod "pińset".
patrząc na allegrowe igły jedyne take, to Twoja powinna mieć z 80k km ;) Moje e36 ma książkę, prowadzoną jeszcze w PL, poprzednie e36 też miało książkę(co w 15 letnich samochodach to rzadkość) więc wierzę w ich przebiegi, a jeśli nawet są cofane, to tylko potwierdza fakt iż niemożliwe jest że BMW z przebiegiem poniżej 200k km będzie miało porwane fotele i wytartą kierę :cwaniak:

PostNapisane: 4 października 2012, 17:11 
Zacna persona forum

Moja babcia jeździ e46 kombi z 2005, kupiony jako roczny w Niemczech (60tys. km miała wtedy przejechane), teraz auto ma 160tys i popcierane szmaciane fotele i mocno zużyte w środku, a na zewnątrz to już miało tyle stłuczek i przytarć że nikt nie pamięta :rotfl: Także sprawa ogólnego stanu auta (nie tylko bmw) jest tylko kwestią użytkownika danego pojazdu i jego "podejścia" do auta.

PostNapisane: 4 października 2012, 20:58 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
A ja sie załamuje, jak wyglądają środki M6e63 z przebiegami 60-80 tys,
jak mocno są powycierane, poprzecierane fotele !, porysowane plastiki i powycierane... nie widziałem tego nigdy wcześniej

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 5 października 2012, 09:00 
Przyjaciel forum

j27 napisał(a):
Także sprawa ogólnego stanu auta (nie tylko bmw) jest tylko kwestią użytkownika danego pojazdu i jego "podejścia" do auta.
tak, ale takie przypadki jak Twoje babci są rzadkie, mój kumpel ma passata z przebiegiem 150k km ori, bo ma go od nowości, i już dwa razy robił sprzęgło (nie z winy kierowcy, bo kierowcą jest bardzo dobrym) i ma porwaną kierę. Są wyjątki, ale w większości przypadków, normalnie użytkowany samochód nie niszczy się tak po 100k km.

PostNapisane: 5 października 2012, 09:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Może na podstawie mojego doświadczenia. Fiaty - tam po 100 tys km widać już wyraźne zużycia fotela, klamek itp. po przebiegach > 200 tys km potrafiła być całkowicie zlizana gałka zmiany biegów. Piszę na podstawie modeli brava, seicento, siena. W BMW, jak na razie posiadałem dwie sztuki, obie z ori przebiegiem > 200 tys km i w E30 (przy 200 tys) fotele ori były w perfekcyjnym niemal stanie, kiera prawie bez śladów zużycia. W E36 po 250 tys km fotele niemal bez śladu użytkowania, delikatne ślady użytkowania gałki zmiany biegów. Kierownica delikatnie wyślizgana. Gałka i kiera ze skóry.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 5 października 2012, 09:18 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Ja mogę powiedzieć na przykładzie moich Bmw. Mając E36 qp fotel kierowcy wymagał już obszycia bo był zniszczony na brzegu, auta miało na liczniku ok 220tyś przebiegu, ale od poprzedniego właściciela wiem, że ok 200tyś było już odkręcone :D W obecnej E39 śladów zniszczeń, porysowań czy śladów powycierania, przebieg to prawie 250 tyś i tego jestem w 99,9% pewien :D

PostNapisane: 5 października 2012, 09:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
jiGsaw napisał(a):
Może na podstawie mojego doświadczenia. Fiaty - tam po 100 tys km widać już wyraźne zużycia fotela, klamek itp. po przebiegach > 200 tys km potrafiła być całkowicie zlizana gałka zmiany biegów. Piszę na podstawie modeli brava, seicento, siena. W BMW, jak na razie posiadałem dwie sztuki, obie z ori przebiegiem > 200 tys km i w E30 (przy 200 tys) fotele ori były w perfekcyjnym niemal stanie, kiera prawie bez śladów zużycia. W E36 po 250 tys km fotele niemal bez śladu użytkowania, delikatne ślady użytkowania gałki zmiany biegów. Kierownica delikatnie wyślizgana. Gałka i kiera ze skóry.

ja mam zupełnie inne doświadczenie :
moja druga połówka jezdzi seicento z przebiegiem 160 kilka tysięcy i naprawdę środek jest jak po 30 tys km a moja mama jezdzi e46 320cd , kupionym jako 8 miesięczny samochód z przbiegiem 89tys , obecnie jest zriobione 120 (więć przez 6,5 roku przejechała nieco ponad 30tyś ) i gdybym wkleił zdjęcia środka na forum to wszyscy "eksperci" uznaliby ,że autko ma ze 300tys km przebiegu , kiera i uchwyt drzwi wytarte (pierścionki) fotel też wytarty od cżestego wsiadania i wysiadania, liczne obcierki, rysy, wgniotki itp tak więc naprawde WSZYSTKO zależy od sposobu użytkowania i stylu jazdy ;)

PostNapisane: 5 października 2012, 09:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Tylko, że te wszystkie auta to wiem jak ktoś jeździł i dbał. Ja mam wrażenie, że szybko degraduję fotele. Zarówno w E30 i E36 wydaje mi się, że postęp w zużyciu się zwiększa odkąd ja użytkuję. :rotfl: Może to dlatego, że 100 kg ważę i mocno wsiadam zawsze. :D

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 5 października 2012, 10:06 
Przyjaciel forum

///david napisał(a):
moja druga połówka jezdzi seicento z przebiegiem 160 kilka tysięcy i naprawdę środek jest jak po 30 tys km

Ja akurat jeżdżę chyba trzecim seicento,tyle,że firmowym i powiem tak,że jakość wykonania to jakaś lekka masakra :D
Jak dostałem praktycznie nówkę,która miała ok.20 tyś km to już było widać lekko po kierownicy,że jest zrobione parę km,ale ogólnie nie było źle.Teraz jeżdżę taką padliną,która ma nastukane prawie 210 tyś i w środku wygląda tak jak BMW z przebiegiem przynajmniej pół miliona skręcanym ze trzy razy:rotfl:
Zrobiłem nim ok.30 tyś km przez dwa lata,więc nie dużo,ale głównie na miejscu jeżdżę,a za to e46 stoi sobie w garażu i dlatego BMW robię tak małe przebiegi.
Kierownice w tych Seicento to niesamowita porażka,kruszą się jak jakaś gąbka,czasami jak podczas deszczu wsiądę do auta z mokrymi rękami to potem mam całe czarne od wycierającej i kruszącej się kierownicy :rotfl:
Lewarek wytarty i świeci się jak psu jajca,fotel wygryziony,ale ważne,że wszędzie nim dojadę :rotfl:
Wcześniej miałem przez jakiś czas Vectrę z 2000 r. i też jakość plastików i ogólnie wykończenia nie miała nawet porównania do e46.
Jakość wykonania w BMW jest wyraźnie lepsza od wielu marek i nie widać w nich tego przebiegu jaki rzeczywiście mają,pod warunkiem oczywiście,że ktoś chociaż w miarę dbał o ten środek ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1