BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 02:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Niedługo E36 będzie legendarne
PostNapisane: 1 marca 2014, 01:33 
Uzależniony od forum :)

rorafalki napisał(a):
JRafal, a wg Ciebie pedał gazu w A4 jest dobrze umiejscowiony? jeździłem kilkoma i uważam, że bez tempomatu nie da się tym autem jechać w daleką trasę

ja akurat uważam, że w E39 pedał gazu jest umiejscowiony za blisko siedzenia, przy moich rozmiarach muszę wybierać; fotel bliżej siedzenia i ból prawego uda podczas dłuższej trasy lub fotel do tyłu i garbienie się do kierownicy :suchy:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 1 marca 2014, 09:32 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
Poza tym jeździłem 7kami i jakoś mi dupy nie urwało zupełnie, w stosunku do E39 chociażby. Do E46 też jakoś niespecjalnie, chociaz w 3ce jest komfort slabszy niz w 5 czy 7, ale też nie powiesz że jedzies 3 jak pederasta a w 7 jak pan.

Ojoj, chyba nie jechałeś chociażby krótkiej trasy z tyłu w E46 :D

PostNapisane: 1 marca 2014, 09:57 
Forumowicz

Moje BMW: sprzedane
Hej;

@jiGsaw;@Kyokushin faktycznie popełniłem błąd :wstyd: , nie wiem czy wynikał on z mojej niekompetencji czy coraz szerszej nomenklatury producentów. Niestety nie mam aż takiego doświadczenia jak Wy w wypowiedziach na forum. Zasugerowałem się tym, że np e36 i e46 w nadwoziu compact to była chyba klasa C? Proszę o potwierdzenie a nie chłostę :P bo założyłem konto też po to aby się czegoś ciekawego dowiedzieć.

Tak jak napisałem nie miałem też na celu nikogo krytykować ani wprowadzać jakiegoś podziału klas. Typu plebs-3, szlachta-7. Nie tędy droga i daleko mi do takich porównań. Każdy jeździ tym co mu najbardziej odpowiada. Chciałem tylko napisać, że nowa cywilna wersja e36 powinna być znośnie komfortowa przy normalnym użytkowaniu a nie upalaniu.

To tyle komentarza. Postaram się skracać wypowiedzi bo to też widzę niektórym przeszkadza :/ ale jakby nie było krytyka to podstawa demokracji.

Pozdrawiam :ok:

PostNapisane: 1 marca 2014, 10:57 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
suchin napisał(a):
Zasugerowałem się tym, że np e36 i e46 w nadwoziu compact to była chyba klasa C?

Compact tak, ale compact to było inne auto, które nazywało się tylko seria 3 (nawiasem mówiąc to były fajne auta). Następcą compacta jest seria 1 i one są klasy C.
Natomiast z tyłu w e36 compact, też nie ma tragedii, to nie 5er, ale możesz usiąść, nic cię nie ściska, nie przeszkadza, żona miała takie.

suchin napisał(a):
cywilna wersja e36 powinna być znośnie komfortowa przy normalnym użytkowaniu

No tak, normalnie się tym jeździ, miałem kiedyś e36 sedan, całkiem w porządku było.

sln napisał(a):
Ojoj, chyba nie jechałeś chociażby krótkiej trasy z tyłu w E46

No nie, z reguły jak prowadzę to siedzę z przodu. Z tyłu nikt u mnie nie jeździ. Ale siedziałem, nie ma szału, nie ma tragedii, oczywiście, w 5 i 7 jest wyraźnie lepiej, ale 3er coupe nigdy nie było autem do siedzenia z tyłu :)
Natomiast czasami z tyłu żona siedzi, razem z dzieciakiem, jakoś nie narzekają, choć jak mówię, w 5er chociazby z tyłu było więcej miejsca na nogi.

Najciaśniejszym z tyłu autem jakim jechałem, było audi a4 @ 1996. E36 przy tym to było luksus

PostNapisane: 1 marca 2014, 11:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: 316i
Byczus napisał(a):
rorafalki napisał(a):
JRafal, a wg Ciebie pedał gazu w A4 jest dobrze umiejscowiony? jeździłem kilkoma i uważam, że bez tempomatu nie da się tym autem jechać w daleką trasę

ja akurat uważam, że w E39 pedał gazu jest umiejscowiony za blisko siedzenia, przy moich rozmiarach muszę wybierać; fotel bliżej siedzenia i ból prawego uda podczas dłuższej trasy lub fotel do tyłu i garbienie się do kierownicy :suchy:

Jest coś takiego jak regulowana kierownica. :rotfl:

PostNapisane: 1 marca 2014, 22:13 

chudini3 napisał(a):
Jest coś takiego jak regulowana kierownica.

którą oczywiście mam max do przodu :)

PostNapisane: 2 marca 2014, 00:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
No to widocznie uprałeś ręce w zbyt gorącej wodzie.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 2 marca 2014, 21:53 

może :rotfl: dopiero 7er jest uszyta pode mnie w sam raz :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1