BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 03:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona

Jakie BMW wolicie?-Starsze czy nowsze ??
Ankieta wygasła 20 grudnia 2011, 19:35
1. Starsze 64%  64%  [ 102 ]
2. Nowsze 36%  36%  [ 58 ]
Liczba głosów : 160
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jakie BMW serii 3 wolisz- rozmowy z młodym fanem marki
PostNapisane: 19 października 2011, 19:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
gangster napisał(a):
Jak kupisz nowe m3 e92 i będziesz je trzymać ponad dwadzieścia lat to też unikatem się stanie

napewno nie w takim samym stopniu jak M3 e30, tego wyszlo kilka tys szt a M3 e92 naprodukują jak psów, dla kolekcjonera ktory jest w stanie wywalic gruba kase nie liczy sie ladny stan techniczny (wplywa na cene w duzym stopniu) tylko unikatowosc danego auta,

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 października 2011, 19:08 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Zakov napisał(a):
Ciekawe czy znalazłby się chętny na takie e30 za równowartość ponad 300 tyś. PLN Powątpiewam ponieważ BMW to nie Ferrari aby miało nabierać wartości wraz z upływem czasu, ale zawsze mogę się mylić

Kilka modeli BMW jak najbardziej łapie się w tą kategorię i M3 E30 jak najbardziej się do niej zalicza (niektóre wersje w przeciągu ostatnich 10 lat poszły o 100-200% w górę). Nieśmiało chciałbym też zauważyć że w przyszłym roku zaczynają "pękać" 25-letnie granice wiekowe na EVO (narazie na I, potem II i w 2014r na SPORT EVO) i kto wie czy nie zacznie się ich importowanie do USA tak więc jak ktoś się przymierza do kupowania to warto się pospieszyć bo ceny mogą iść w górę.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 października 2011, 19:14 
RZaba napisał(a):
Twoje prawo, jednak nie odmawiaj ludziom prawa do jezdzenia takim samochodem jak im sie podoba a nie nowszym samochodem _bo_jest_nowszym_samochodem_.

Broń Boże, niczego nikomu nie bronie. Reasumując tutaj niema reguły - nowsze, czy starsze. Jeśli chodzi o mnie to auto po prostu musi mieć to "coś", fantazję, klasę i adrenalinę :) Nie widzę powodu dla którego 540 e60 w absolutnie pełnej opcji miałoby dawać mniej (a według mnie powinno nawet sporo więcej) radości, niż e36. No chyba tylko wygląd może się nie podobać, o ile w ogóle można napisać, że e36 jeszcze wygląda po tylu latach (wg. mnie wygląda), ale to już kwestia gustu. Tak samo nie lubię prężenia muskulatury - "Bo ja mam roczne e90 320d" do licha me! To dopiero coś :rotfl: A może ja mam 20-roczne 850CSI i wciągam Cię na drodze jak kurz do prawego filtra powietrza? :cwaniak:

Tomek napisał(a):
Kilka modeli BMW jak najbardziej łapie się w tą kategorię i M3 E30 jak najbardziej się do niej zalicza (niektóre wersje w przeciągu ostatnich 10 lat poszły o 100-200% w górę). Nieśmiało chciałbym też zauważyć że w przyszłym roku zaczynają "pękać" 25-letnie granice wiekowe na EVO (narazie na I, potem II i w 2014r na SPORT EVO) i kto wie czy nie zacznie się ich importowanie do USA tak więc jak ktoś się przymierza do kupowania to warto się pospieszyć bo ceny mogą iść w górę.

A to naprawdę dobrze wiedzieć :)

PostNapisane: 19 października 2011, 19:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
No źle napisałem. To odnieście to do m3 GTS :P

A szczerze mówiąc- to kiedyś było produkowanych dużo mniej Porsche- a to wcale nie oznacza, że przez większą ich ilość na drogach stają się one gorsze :)

Ja też lubię e36 coupe- jest pięknym autem i pisałem to już wcześniej :)

PostNapisane: 19 października 2011, 19:22 

gangster napisał(a):
A szczerze mówiąc- to kiedyś było produkowanych dużo mniej Porsche- a to wcale nie oznacza, że przez większą ich ilość na drogach stają się one gorsze

No jasne, tylko na przykład dlaczego 964 kosztują tyle co 996 a 993 są sporo od nich droższe?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 października 2011, 19:25 
Zacna persona forum

No to już napisaliście w poprzednich postach i się z tym zgadzam. :)

PostNapisane: 19 października 2011, 19:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
Zakov napisał(a):
Nie widzę powodu dla którego 540 e60 w absolutnie pełnej opcji miałoby dawać mniej (a według mnie powinno nawet sporo więcej) radości, niż e36

pierwsze primo - jesli porownujesz, to porownuj e60 do e39. Po drugie - tak e6x daje (mi) mniej frajdy od e39, bo poprostu patrzec na to nie moge. gdybym miala wizje na jezdzenie brzydkim samochodem, to kupilabym sobie multiple.

pzdr
RZaba

PostNapisane: 19 października 2011, 19:34 
RZaba napisał(a):
pierwsze primo - jesli porownujesz, to porownuj e60 do e39.

Spoko, to było bardzo luźne porównanie.

RZaba napisał(a):
Po drugie - tak e6x daje (mi) mniej frajdy od e39, bo poprostu patrzec na to nie moge. gdybym miala wizje na jezdzenie brzydkim samochodem, to kupilabym sobie multiple.

No i bardzo dobrze, że masz wyrobiony gust. To się ceni :)

A tak swoją drogą w jednym odcinku (chyba nawet z testem M5) Clarkson określił wspomniane e60 jako "ugly car" :hyhy: I muszę przyznać, że faktycznie coś w tym jest i to w pozytywnym znaczeniu tego słowa. BMW (a zwłaszcza ///M) powinno być trochę szkaradne, agresywne, takie aby widzący je we wstecznym lusterku maruder na lewym pasie odruchowo zjeżdżał na prawo :cool:

PostNapisane: 19 października 2011, 19:38 
Zacna persona forum

e60 jak e60, ale e65 przed liftem jest po prostu tak szkaradne, że aż piękne :hyhy:

Wiadomo, że e60 daje mniej "doznań" niż e39, ale jak ktoś ich chce to kupuje trójkę w coupe, a nie czołg :)

PostNapisane: 19 października 2011, 20:52 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
RZaba napisał(a):
Bobby Vintage napisał(a):
Nooo a takie nowe E92 M3 wzbudzać nie będzie zazdrości bo to tylko trzeba się do salonu wybrać i kupić... Nie to co takie 20 letnie oryginalne Black Hella ? Paaaaaaaaaaaaaanie...

uhum..
wezmy:
- e92 m3 z poczatku produkcji. 5kkm przebiegu
- e30 m3 z poczatku produkcji, 5kkm przebiegu

pytanie: co bedzie drozsze i dlaczego?

pzdr
RZaba

No i weźmy postawmy na ulicy takie E30 EVO i E92 i ciekawe na widok którego będzie ludziom skakał gul ? :D E30 EVO jest jak Subaru Impreza albo Mitsubishi Lancer, szyję się za nim wyciągają ale tylko facetów :rotfl:

PostNapisane: 19 października 2011, 21:01 
gangster napisał(a):
ale e65 przed liftem jest po prostu tak szkaradne, że aż piękne :hyhy:

Tego to i ja nie trawię, choć jestem tolerancyjny :D

PostNapisane: 19 października 2011, 21:13 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Nowsze=lepsze, obiektywnie rzecz biorąc. Jeśli byłoby inaczej, to znaczy, że inżynierowie BMW (czy jakiegokolwiek innego koncernu samochodowego) są idiotami i niczego się nie uczą :-D
A że ktoś woli starsze, bo:
1. chcę mieć coś indywidualnego, a nie stać mnie na nowsze auto+mody do niego,
2. nowsze mi się nie podoba,
3. .............
to już indywidualna sprawa.

Jeżdżę starym BMW i uwielbiam to auto, wpakowałem w nie sporo kasy (chociaż tego nie widać), ale nie ma co porównywać komfortu e30 do choćby e36 :-) A i prowadzenie e36 jest imo lepsze, niż w e30. Starsze auto wymaga więcej czasu i dbałości (bo się po prostu zużywa), nie każdy ma czas i ochotę siedzieć w kanale. Jest naprawdę sporo argumentów przeciwko starszym modelom :-)
RZaba napisał(a):
wezmy:- e92 m3 z poczatku produkcji. 5kkm przebiegu- e30 m3 z poczatku produkcji, 5kkm przebiegupytanie: co bedzie drozsze i dlaczego?

A co tu porównywać? Ceny e30 rosną wraz z przebiegiem i wiekiem, ceny e92 spadają. Dwa auta o różnym statusie (nie sądzę, żeby ktoś używał e30 jako dupowozu na codzień, w przeciwieństwie do e92, którego nikt nie traktuje jeszcze jako okazu kolekcjonerskiego). Zbyt skrajne takie porównanie :-)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 19 października 2011, 21:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
maaaad napisał(a):
Nowsze=lepsze, obiektywnie rzecz biorąc. Jeśli byłoby inaczej, to znaczy, że inżynierowie BMW (czy jakiegokolwiek innego koncernu samochodowego) są idiotami i niczego się nie uczą :-D
A że ktoś woli starsze, bo:
1. chcę mieć coś indywidualnego, a nie stać mnie na nowsze auto+mody do niego,
2. nowsze mi się nie podoba,
3. .............
to już indywidualna sprawa.

masz niewatpliwa racje, jednak jak po raz 154 w tym watku czytam, ze jedynym moim celem jest zmiana samochodu na mlodszy, a jesli tego nie robie i pisze, ze nowszy model mi sie nie podoba, to tylko dlatego, ze tak wlascie to ja jestem ukrytym jego pasjonatem a tak zwyczajnie to mnie nie stac... to mi cycki opadaja.

Nowsze samochody bardzo czesto technicznie sa doskonalsze od poprzednikow. Jednak slowo lepszy<>nowszy, lepszosc jest rzecza dosc subiektywna, to ze cos jest technicznie bardziej doskonale, do jasnej anielki, nie implikuje od razu, ze dla mnie ten samochod jest lepszy, bo miary, ktore ja przykladam, szukajac samochodu "lepszego" nie ograniczaja sie do sprawnosci technicznej.

pzdr
RZaba

PostNapisane: 19 października 2011, 21:39 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320D e90
ja choruje na E92 chociaż sentyment zawsze zostanie do starszych modeli bmw serii 3 :D

PostNapisane: 19 października 2011, 22:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Zakov napisał(a):
ale zawsze mogę się mylić ;)

podtrzymujesz tradycje, jak zawsze - mylisz się :)

RZaba napisał(a):
jesli porownujesz, to porownuj e60 do e39. Po drugie - tak e6x daje (mi) mniej frajdy od e39, bo poprostu patrzec na to nie moge.

A mi jednak E60, jak porównamy E39 540i vs E60 550i (czyli topowe piątki, nie licząc ///M) to jednak w kwestii 'frajdy' E60 mimo wsio daje więcej. Bo kwestie badziewnego wykończenia na które patrzeć nie możesz to jednak w kwestii frajdy nie rozpatrujmy ;)

Typer EURO 2016 - I miejsce

Ostatnio edytowano 19 października 2011, 22:23 przez Gumiś, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 października 2011, 22:20 
Przyjaciel forum

pan_prezes_skora napisał(a):
chodzilo mi o to, ze:
w pl nie ma dostepnych czesci dla nowych aut, jesli sprowadzac to cene trzeba mnozyc, przekladajac na zarobki ktorych sie nie mnozy to calkiem potezne kwoty wyrzucone w bloto jakby nie patrzec.
starsze modzi sie latwiej, bo sporo mozna kupic, np na allegro do e36 w kat tuning wyskoczylo mi 27 stron, nie wnikam co tam jest, ale chodzi o sam fakt, do e90 5 stron.

Nie ma czesci do nowych aut, bo nie ma zbytu, skoro nie ma zbytu, to wszystko jest pod zamowienie, a skoro jest pod zamowienie to jest drogie, a dlatego, ze jest drogie, to nie ma zbytu. I kolko sie zamknelo.

pan_prezes_skora napisał(a):
takiego zderzaka np do e90 nie kupie, choc bardzo bym chcial
http://moto.allegro.pl/zderzak-bmw-e36- ... 60978.html

I nie kupisz, bo nikt go nie polepi do E90, przyczyna jest prosta, nie sprzeda sie, bo moda na takie wynalazki na szczescie minela.

PostNapisane: 20 października 2011, 22:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
prosze o nie spamowanie, nastepne osty rozdane mimo ze temat raczej loozny :znudzony:
panowie kto sie prosi ten sie doprosi...
topic wyczyszczony, prosze o zaprzestanie zaczepek.

PostNapisane: 21 października 2011, 09:51 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
No i weźmy postawmy na ulicy takie E30 EVO i E92 i ciekawe na widok którego będzie ludziom skakał gul ? :D E30 EVO jest jak Subaru Impreza albo Mitsubishi Lancer, szyję się za nim wyciągają ale tylko facetów :rotfl:

Obrazek

Dla mnie impreza i lancer są po prostu obrzydliwe i ani moc ani trakcja ani nic im nie po może. Po prostu designer był okrutnym i złym człowiekiem. E30 to kwadrat, może bym się spojrzał może nie, 2d E30 może czasami fajnie wyglądać.

Za e92 na pewno bym się obejrzał bo jest ładne.

W kwestii E39 VS E60 - zdecydowanie wybieram wizualnie E39. Następcą E39 jest F10, e60 fani nie uznają.

PostNapisane: 21 października 2011, 14:56 
Naczelny killer

No i weźmy postawmy na ulicy takie E30 EVO i E92 i ciekawe na widok którego będzie ludziom skakał gul ? E30 EVO jest jak Subaru Impreza albo Mitsubishi Lancer, szyję się za nim wyciągają ale tylko facetów

Dobra dobra, ale postaw 328 pod kasynem w Monte Carlo i wlasciciele F430 i Italia beda ci zazdroscic ;)

Stare to stare, klasyk to klasyk. E30 jest stare. Nie jest ogolnie uznanym klasykiem. 328 jest. Mysle, ze predze stara seria 6 bedzie, a wlasciwie prawie juz jest klasykiem niz E30... Ewentualnie Seria 8. Zadna 5 ani 3 ani 7 nie bedzie klasykiem dla szerszej publicznosci... nie maja tego czegos co powinien miec ponadczasowy klasyk... to juz predzej Isseta :P

PostNapisane: 21 października 2011, 15:10 

Condor napisał(a):
Stare to stare, klasyk to klasyk. E30 jest stare. Nie jest ogolnie uznanym klasykiem. 328 jest. Mysle, ze predze stara seria 6 bedzie, a wlasciwie prawie juz jest klasykiem niz E30... Ewentualnie Seria 8. Zadna 5 ani 3 ani 7 nie bedzie klasykiem dla szerszej publicznosci... nie maja tego czegos co powinien miec ponadczasowy klasyk... to juz predzej Isseta

328 to oldtimer. Co do klasyczności poszczególnych modeli BMW to... ani trochę się nie zgadzam ;)
I nie porównujmy tu E30 z E30 M3 bo to dwa inne światy i do tego drugiego ani seria 6 ani 8 nie ma podejścia (z drobnymi wyjątkami). Choć oczywiście to ocena mocno subiektywna.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1