BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 11:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2009, 22:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Czarny ma takie cudeńka na laborkach. :P :hyhy:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2009, 22:40 
jiGsaw napisał(a):

Na laborkach to jest Malczan, Duży Fjuczer i Pierdzielonez :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2009, 22:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Fryderyk napisał(a):
jiGsaw napisał(a):

Na laborkach to jest Malczan, Duży Fjuczer i Pierdzielonez :rotfl:

Z tego co wyczytałem to dostaliście nowe BMW...

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2009, 23:10 
bialy napisał(a):
Z tego co wyczytałem to dostaliście nowe BMW...

tak, 135i od BMW Polska... ciekaw jestem, czy choć raz je jeszcze zobaczę :rotfl:

Pewnie teraz tam obczajają jak się silnik włącza, bo tam nie ma tradycyjnego kluczyka :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2009, 23:13 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Zakov napisał(a):

Wybacz moją ignorancje i niewiedze, ale skąd masz pompę wody, tłoki, korbowody od M5, na stoliku? (o ile to twoje fotografie) :zdziwko:

Jak to skąd ? Zakatował M5 i jeszcze się na forum chwali... No ale taaak on jest z TV a takim to wszystko wolno !

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2009, 23:54 
No to już sie wszystkiego dowiedziałem :D

bialy napisał(a):
Zakov, Po prawej masz taką opcję "edytuj". A nie tłuczesz te posty jeden pod drugim.

Sorry za OT.

Wiem, wiem, zauważyłem, że trochę namieszałem :/

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2009, 16:21 
Specjalista

Moje BMW: Z06
Kod silnika: LS7
Fryderyk napisał(a):
Na laborkach to jest Malczan, Duży Fjuczer i Pierdzielonez

O matko aż takie zabytki rozbieracie :zdziwko: , no nic od października i ja bede to robił, bo poszedłem na SiMR. Chociaż jedną znajomą fure bede widział co rano przed budynkiem uczelni :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2009, 11:50 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Cabrio
Kod silnika: M50B25 VANOS
Bo tacy sa terazniejsi inzynierowie :przestraszony: wiem z autopsji hehehe

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, 15:10 
Cytuj:
Bo tacy sa terazniejsi inzynierowie :przestraszony: wiem z autopsji hehehe

Czyli jacy?

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, 18:39 
Forumowicz

Zbyt wiele przypadkowych osób trafia na politechniki.
Sukcesywnie upośledzana młodzież. Poziom matematyki i fizyki stale spada w szkołach, teraz jeszcze dziura zapchana dziewczynami, niedługo pewnie będą czarni xD

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, 19:44 
inrzynjer napisał(a):
Zbyt wiele przypadkowych osób trafia na politechniki.
Sukcesywnie upośledzana młodzież. Poziom matematyki i fizyki stale spada w szkołach, teraz jeszcze dziura zapchana dziewczynami, niedługo pewnie będą czarni xD

Co z Ciebie za "inrzynijer", skoro takie głupoty piszesz?

:mur:

Przypadkowe osoby może i trafiają na politechniki, ale nie ma szans, żeby je ukończyli.

Dziura zapchana dziewczynami? To jest powód, dla którego "poziom inżynierów" spada? Co za totalna bzdura, typowo "męskie" kierunki nie są obsadzane przez kobietki, a szkoda :zalamany:

No i na koniec, inżynier, jako wykształcony człowiek, nie pisze takich rzeczy:

inrzynjer napisał(a):
czarni xD

Wykształcony człowiek brzydzi się rasistowskimi stwierdzeniami oraz pisze poprawnie, zgodnie z zasadami polskiej pisowni.

Jeśli poziom inżynierów spada, to na pewno nie jest to żaden z powodów, które kolega inżynijer podał.

A jeśli chodzi o "tacy teraz inżynierowie" w kwestii pompy, to nie jest wina inżynierów, tylko ekonomistów, marketingowców, rynku itd. więc tam trzeba mieć pretensje.

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, 21:51 
Forumowicz

Fryderyk napisał(a):

1.Co z Ciebie za "inrzynijer", skoro takie głupoty piszesz?

:mur:

2.Przypadkowe osoby może i trafiają na politechniki, ale nie ma szans, żeby je ukończyli.

3.Dziura zapchana dziewczynami? To jest powód, dla którego "poziom inżynierów" spada? Co za totalna bzdura, typowo "męskie" kierunki nie są obsadzane przez kobietki, a szkoda :zalamany:

4.No i na koniec, inżynier, jako wykształcony człowiek, nie pisze takich rzeczy:

5.Wykształcony człowiek brzydzi się rasistowskimi stwierdzeniami oraz pisze poprawnie, zgodnie z zasadami polskiej pisowni.

6.Jeśli poziom inżynierów spada, to na pewno nie jest to żaden z powodów, które kolega inżynijer podał.

7.A jeśli chodzi o "tacy teraz inżynierowie" w kwestii pompy, to nie jest wina inżynierów, tylko ekonomistów, marketingowców, rynku itd. więc tam trzeba mieć pretensje.

1. Rasistowski, faszystowski, seksistowski, szowinistyczny, mizoginistyczny, homofobiczny i antysemicki :rotfl:

2. Nie tylko są dzisiaj szanse, ale tak się faktycznie dzieje.

3. To tylko jeden z powodów. Na typowo męskich kierunkach jest coraz większy procent kobiet.

4. Na szczęście nie Ty decydujesz, kto jest wykształcony, a rasizm to niesamowicie wygodne urojenie.

5. Polskiej pisowni? Może być nawet afroafrykanin albo afromaópolut :]

6. Jest, jest, tylko masz zbyt krótki wzrok, żeby zauważyć wiele oczywistości. To, że poziom matematyki i fizyki spada z roku na rok, to nie jest jeden z głównych powodów?! Bez komentarza :]

7. Mówiłem ogólnie. Oczywistym jest, że zrobienie projektu, a jego wykonanie to dwie różne bajki.

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, 22:09 
inrzynjer napisał(a):
Może być nawet afroafrykanin albo afromaópolut :]

Nie mam pytań.

Taka widać gadka :spi:

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, 22:30 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Fryderyk napisał(a):
Przypadkowe osoby może i trafiają na politechniki, ale nie ma szans, żeby je ukończyli.

Oj Ci powiem Czarny że różnie to z tym jest, wiem jakich miałem asów na studiach i wiem że oni pokończyli. W dodatku sporo mogę powiedzieć o późniejszej praktyce i jak się nasi inżynierowi mają do amerykańskich ledwie licencjatów.
Jest różnica, naprawdę, w mojej ocenie bardzo zauważalny jest przełom związany z wprowadzeniem gimnazjów i nowej matury :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, 22:32 
Forumowicz

Dobry emot - idź lepiej spać, bo kiedy nie masz racji, zaczynasz się czepiać pisowni i rasizmów.

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, 22:50 
inrzynjer napisał(a):
Oj Ci powiem Czarny że różnie to z tym jest, wiem jakich miałem asów na studiach i wiem że oni pokończyli.

hmmm no tak, masz racje, są przecież takie politechniki, jak koszalińskie, czy tam inne szczecińskie, czy jakieś tam, to tam może faktycznie. Nie mniej jednak z amerykanami byłbym ostrożny. Amerykanie dużo ściągają Japończyków na takie stanowiska.

inrzynjer napisał(a):
Dobry emot - idź lepiej spać, bo kiedy nie masz racji, zaczynasz się czepiać pisowni i rasizmów.

Masz racje, dobry sen na pewno lepiej mi zrobi, niż dyskusja z człowiekiem o skrajnych, zabytkowych wręcz poglądach.

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, 23:01 

Fryderyk napisał(a):
hmmm no tak, masz racje, są przecież takie politechniki, jak koszalińskie, czy tam inne szczecińskie, czy jakieś tam, to tam może faktycznie. Nie mniej jednak z amerykanami byłbym ostrożny. Amerykanie dużo ściągają Japończyków na takie stanowiska.

Jakiś przytyk do mojej polibudy widzę :P Ale tak serio to ta wspomniana praktyka to głównie z ludźmi po PW czy UW. Podobne opinie mają też koledzy którzy pokończyli takie sławy jak PG. A USA? Po części to prawda, u mnie lepiej jak połowa to import z azji ale Ci których miałem pod swoją pieczą to akurat 100% tambylcy.

No i gwoli wyjaśnienia, nie wiem nic o tym jak to wygląda w Twojej branży, piszę o swojej :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2009, 23:03 
TomekB napisał(a):
No i gwoli wyjaśnienia, nie wiem nic o tym jak to wygląda w Twojej branży, piszę o swojej :)

No... ja o motoryzacyjnej :) bo chyba o tym mniej więcej jest wątek? :chytry:

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2009, 09:40 

Fryderyk napisał(a):
bo chyba o tym mniej więcej jest wątek? :chytry:

Może na początku był, potem było o inżynierach a od teraz jest o kuchni wysp pacyfiku! ;)

Tytuł: Re: Tak się robi silniki!!
PostNapisane: 11 stycznia 2010, 19:43 
Forumowicz

Moje BMW: E46 Coupe Z3 3.0i
Kod silnika: m50b32,M54B30
Takie urwane albo pęknięte wirniki od pompy wody to standart w większości produkowanych obecnie samochodów.
Niestety plastik jest teraz wszędzie.A co ciekawe pompa w orginale ma plastikowy wirnik a zamiennik metalowy :D
tak jest do większości popularnych aut.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1