M62 ma lepszy dół od M60 ale co do góry to bym sie kłócił Frank bo ma łagodniejsze wałki od M60 i góra w M60 wg mnie jest lepsza
co do M62 to TU dla mnie nie ma większego sensu co prawda minimalnie lepszy dół ale koszty napraw TU właśnie alternatora jak pisał Fryderyk i vanosa w razie w mogą powalić na kolana i o ile M62 ma lżejszy łańcuch rozrządu to wątpię, żeby pojedyńczy łańcuch był trwalszy od podwójnego
no i podstawowa wada M62 z lub bez vanosa temperatura cieczy chłodzącej rozwalająca w rekordowym tempie wszystkie węże i chłodnicę niestety co prawda właśnie dzięki tej temp jest mniejsze spalanie i lepsze normy spalin ale mnie tam bardziej interesuje trwałość silnika jak to które ma euro czy to czy pali 13,8 czy 13,6 bo to bardziej zależy i tak od mojego nastroju w pedale gazu
i co by nie było miałem M62TUB35 mam M60B40 i z bezaawaryjości M60 jestem bardzo zadowolony co w porównaniu ze staniem na trasie w M62TUB z rozwalonym wężem od chłodnicy jest denerwujące a w ciągu roku stałem dwa razy także gdybym wrócił do M62 to pierwsze co profilaktycznie pozmieniałbym chyba cały układ chłodzenia przynajmniej wszystko co gumowe

no i M62 maja lepszą kulture pracy to fakt równiej na wolnych chodzą