BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 12 czerwca 2025, 02:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wzmianka o IS'ie
PostNapisane: 24 sierpnia 2010, 14:24 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Przemoo napisał(a):
skoro R4 to kupa to czemu kazdy isa wychwala :]

Bo jest ekonomiczny a powiedzieć tak o Beemce to jak o kobiecie że jest sympatyczna.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 sierpnia 2010, 14:33 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54b25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
Bobby_Valentino napisał(a):
Bo jest ekonomiczny a powiedzieć tak o Beemce to jak o kobiecie że jest sympatyczna.

lol :rotfl:

PostNapisane: 24 sierpnia 2010, 14:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
No niby to tak samo jak powiedzieć o "dziwce" że jest "relaksacyjną terapeutką" ;)

To nie jest temat 1 z miliona gdzie toczy się wojna R4 vs. R6, bo prawdziwe bmw to............. w wykrpokowane miejsce wstaw swój ulubiony skrót silnikowy. A is.....hmmm jest sympatyczny :rotfl: ;)

PostNapisane: 24 sierpnia 2010, 15:07 
R4 BMW brzmi nieźle, ale bez porównania do R6. Jednak gdybym miał wybierać między IS, a R6 2.0, wziął bym IS...

PostNapisane: 24 sierpnia 2010, 17:54 
Zacna persona forum

mialem isa i zlego zdania nigdy o tym silniku nie powiem

i napewno ma wiecej pkusow od 2.0

PostNapisane: 24 sierpnia 2010, 18:26 
Częsty bywalec

Moim zdaniem.
318is pochodzi z epoki, gdzie diesle raczkowały, a BMW nie miało żadnego ciekawego diesla, więc można o nim powiedzieć ekonomiczny.
Kultura pracy jak to w R4, typowa wiertara, nieprzyjemne na autostradach, 4k obrotów to norma. Fajne, bo auto w tym zakresie bardzo ładnie reaguje na gaz, niefajnie, bo jest głośno. Dźwięk silnika moim zdaniem trochę bezpłciowy. Po przekroczeniu 3.5-4k pokazuje pazur, raz, że wyraźnie poprawia się dynamika, dwa, że zaczyna fajnie brzmieć.
Osiągi, nie wychyla się z tłumu, byle passat, czy vectra może utrzeć nosa, ale też zawalidrogą nie jest.

PostNapisane: 24 sierpnia 2010, 18:57 
discrimen napisał(a):
Kultura pracy jak to w R4, typowa wiertara, nieprzyjemne na autostradach, 4k obrotów to norma. Fajne, bo auto w tym zakresie bardzo ładnie reaguje na gaz, niefajnie, bo jest głośno.

Wszystkie te problemy mogła by rozwiązać 6 biegowa skrzynia, więc nie wiem, czy można to uznać za wady silnika...

PostNapisane: 24 sierpnia 2010, 20:29 
Forumowicz

Moje BMW: e46 tOurinG
Kod silnika: M47N
is - świetny stosunek mocy do spalania, potrafi objechać 2.0, według mnie najlepszy silnik 4r w bmw.

PostNapisane: 24 sierpnia 2010, 20:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
cinofree napisał(a):
is - świetny stosunek mocy do spalania, potrafi objechać 2.0, według mnie najlepszy silnik 4r w bmw.

m20b20 w piątce objedzie. :)

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 25 sierpnia 2010, 10:55 
Forumowicz

Moje BMW: e39/e36
Kod silnika: M62B44/M42B18
discrimen napisał(a):
Osiągi, nie wychyla się z tłumu, byle passat, czy vectra może utrzeć nosa, ale też zawalidrogą nie jest.

A widzisz wczoraj wczoraj dosyc mocno mi sie spieszylo jak wracalem z wroclawia i powiem Ci tak, jedno auto mnie wyprzedzilo a bylo to jakies nowe volvo. Co do glosnosci, to wcale tak glosno nie bylo, pomijajac fakt ze troche z lewej strony zderzak mi wisi, co tworzy taki dziwny dzwiek. Nastepe z czym sie z Toba nie zgodze to, ze byle passat czy vectra moze utrzec nosa. Oczywiscie jesli postawisz Vectre z o wiele wieksza moca to logiczne ze nie ma szans. Ale jesli jest to jakies podobnie z moca to wtedy wiele zalezy od kierowcy. Tak wiec nie tylko licy sie samochod ale jeszcze jego kierowca :D Tak mi sie przynajmniej wydaje czy nie ?

PostNapisane: 25 sierpnia 2010, 13:32 
Częsty bywalec

duchu0 napisał(a):
A widzisz wczoraj wczoraj dosyc mocno mi sie spieszylo jak wracalem z wroclawia i powiem Ci tak, jedno auto mnie wyprzedzilo a bylo to jakies nowe volvo.

Czyli cała reszta Cie nie wyprzedziła bo nie dała rady, czy może nie chciała Cie wyprzedzać - jak myślisz?

duchu0 napisał(a):
Co do glosnosci, to wcale tak glosno nie bylo, pomijajac fakt ze troche z lewej strony zderzak mi wisi, co tworzy taki dziwny dzwiek.

To przejedź się 318is np 15h w trasie z prędkościami 140-160, a następnie przejedź się kawałek 530dA z podobnymi prędkościami.
Wszystko zależy od punktu odniesienia. Dla mnie może być już głośno, dla Ciebie nie.

duchu0 napisał(a):
Nastepe z czym sie z Toba nie zgodze to, ze byle passat czy vectra moze utrzec nosa. Oczywiscie jesli postawisz Vectre z o wiele wieksza moca to logiczne ze nie ma szans. Ale jesli jest to jakies podobnie z moca to wtedy wiele zalezy od kierowcy. Tak wiec nie tylko licy sie samochod ale jeszcze jego kierowca :D Tak mi sie przynajmniej wydaje czy nie ?

Zobacz na sylwetkę swojego samochodu, zobacz na sylwetkę vectry, mondeo, passata, etc.
140KM to naprawdę nie dużo i bardzo łatwo trafić na którekolwiek z tych aut posiadające wyższą moc.
Sam fakt, że z 2.0L vectrą pojedziesz jak równy z równym moim zdaniem przekreśla wszelkie sportowe aspiracje tego silnika.

Ja nie mówię, że to jest zły silnik. Po prostu trzeźwo oceniam sytuacje. Może w czasach e30 to było coś, dzisiaj nie wychyla się z tłumu.

PostNapisane: 25 sierpnia 2010, 13:56 
Forumowicz

Moje BMW: e39/e36
Kod silnika: M62B44/M42B18
discrimen napisał(a):
Czyli cała reszta Cie nie wyprzedziła bo nie dała rady, czy może nie chciała Cie wyprzedzać - jak myślisz?

No oczywiscie ze mogli, ale chcialem tylko powiedziec ze az tak zle to auto tak nie jezdzi :)

discrimen napisał(a):
To przejedź się 318is np 15h w trasie z prędkościami 140-160, a następnie przejedź się kawałek 530dA z podobnymi prędkościami.
Wszystko zależy od punktu odniesienia. Dla mnie może być już głośno, dla Ciebie nie.

Masz racje, tylko ze ja uwazam ze do takich tras moje auto kompletnie sie nie nadaje :) najdluzsza trasa jaka nia jechalem to bylo 5h z czego polowa byla z predkosciami o jakich mowisz. Tak wiec dokladnie tak jak mowisz, zalezy co gdzie i jak :)

discrimen napisał(a):
Zobacz na sylwetkę swojego samochodu, zobacz na sylwetkę vectry, mondeo, passata, etc.
140KM to naprawdę nie dużo i bardzo łatwo trafić na którekolwiek z tych aut posiadające wyższą moc.
Sam fakt, że z 2.0L vectrą pojedziesz jak równy z równym moim zdaniem przekreśla wszelkie sportowe aspiracje tego silnika.

Ja nie mówię, że to jest zły silnik. Po prostu trzeźwo oceniam sytuacje. Może w czasach e30 to było coś, dzisiaj nie wychyla się z tłumu.

Masz racje, wydaje mi sie ze nigdy nie chodzilo o to by to byl sportowy silnik :) Wedlug mnie sporota to jest M`ka. Ale uwazam rowniez ze jak na czas ktorym byl ten silnik produkowany to jest naprawde niezly wynik. A ze to forum BMW a nie passat i innych marek to bede bronil jak krzyza :P A tak powaznie to jak narazie mam co mam i bawie sie tym co mam :) od czegos trzeba bylo zaczyna :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1