Lookhashi napisał(a):
Zakov napisał(a):
Rozumiem, że przy 270 napisanych postach mogłeś nie natknąć się na bardzo wiele opinii o nadmiernym poborze oleju w M54. A tak się składa, że ja wiedziałem o tym zanim jeszcze w ogóle wszedłem na to forum. Wiem, zaraz przyjdzie 15 zbuntowanych użytkowników M54 i podniesie raban (przykład powyżej), że u nich jest wszystko ok. Napisz, że w dieslach padają wtryski, przyjedzie 20 użytkowników diesli i będzie to samo... Ale fakty są faktami, choć występują nie zawsze i nie w każdym przypadku, a może i nawet w mniejszości. M52 nie miały z tym takich problemów mimo, że to starsza konstrukcja (i może właśnie dlatego).
Rozumiem, ze po 2610 napisanych postach jestes w stanie stwierdzic, ze silnik charakteryzujacy sie troche wiekszym zuzyciem oleju jest gorsza konstrukcja od swojego poprzednika, cos jeszcze???
Wystarczy, że jestem w stanie stwierdzić,
że człowiekowi który jest autorem tego tematu taka wiedza należy się jak chłopu ziemia, jak psu buda, jak górnikowi emerytura! Bo pójdzie i może kupi najbardziej felerne M54 na polskim rynku (nawet jeśli takich jest z 10%) i zaraz przeniesie się do działu "Mechanika" z tematem "Bierze olej", wtedy przyjdzie szyderca jeden z drugim i napisze "To se dolej", a reszta będzie się cieszyć i klaskać tak jak tutaj

Więc się Panie nie rzucaj, jak nie o twoje ciężko zapracowane pieniądze się rozchodzi. Nie twierdze, że m54 to zły wybór, a wręcz przeciwnie. Ale kupując auto z takim silnikiem, trzeba się z tym jednak liczyć.
Pozatym...
Lookhashi napisał(a):
troche wiekszym zuzyciem oleju
Ty w ogóle wiesz o czym Ty piszesz?