BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 15 czerwca 2025, 23:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 56  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E36] Ciekawe opcje wyposażenia
PostNapisane: 6 czerwca 2011, 11:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M43B16 :/
Marcin'ek napisał(a):
Seeba napisał(a):
http://moto.allegro.pl/bmw-3-e36-m3-dod ... 06261.html

coś ciekawego ,pierwszy raz widze.To bylo fabrycznie w m3?

nie, to nie jet produkt BMW

Całkiem ciekawie ktoś to wkomponował w kokpit. Pomimo że ten gadżet nie jest ori to mi się podoba.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 czerwca 2011, 08:15 
Forumowicz

Moje BMW: Było E36 M52B20
Kod silnika: M52B20
Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa dotycząca E36 cabrio. Jak samochód oryginalnie z fabryki wyszedł bez zagłówków w tylnej kanapie i pałąków antykapotażowych to czy da radę to dołożyć np. kupić na allegro kanapę z zagłówkami oraz pałąkami i przełożyć zwyczajnie - oczywiście trzeba by trafić z taką samą tapicerką ale to już kwestia czasu aż ktoś będzie taką sprzedawał/ poszukania na allegro np. Czy z anglika by pasowała taka kanapa do wersji europejskiej?

PostNapisane: 13 czerwca 2011, 08:35 
Forumowicz

Miro Wawa napisał(a):
Czy z anglika by pasowała taka kanapa do wersji europejskiej?
100% tak
Sęk w tym, że zagłówki montowane są w tylną półkę, a nie w kanapę. Do tego cabrio ma mechanizmy, które podczas kolizji wypychają zagłówki w górę (przy zamkniętym dachu bywa, że rozrywają tylną szybę). Wszystko można dołożyć, ale na allegro widziałem kiedyś coś takiego wycięte razem z półką, więc demontaż mógł nie byc taki prosty. Na pewno trochę zabawy z tym będzie.

PostNapisane: 13 czerwca 2011, 22:31 
Pierwsze kroki

http://rpm.otomoto.pl/bmw-316-el-brezen ... 03001.html

dach seria?

PostNapisane: 14 czerwca 2011, 07:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
szybciutki napisał(a):
http://rpm.otomoto.pl/bmw-316-el-brezentowy-dach-skora-C18203001.html

dach seria?

tak

PostNapisane: 14 czerwca 2011, 08:11 
Przyjaciel forum

szybciutki napisał(a):
http://rpm.otomoto.pl/bmw-316-el-brezen ... 03001.html

dach seria?

Wersja open air,a na rynku amerykańskim nazywał się California edition.

PostNapisane: 16 czerwca 2011, 12:49 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M43B16
Garaż: BMW E36 316i Compact
Jak kupowalem swojego Compacta to w Szczecinie taką oglądałem i gdyby blacharsko było ok to bym przygarnął. Daje to jakiś większy efekt (wychłodzenia) niż szyber + okienka z tyłu? Bo pewnie szum jest sporo większy.

PostNapisane: 17 czerwca 2011, 18:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
Miro Wawa napisał(a):
Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa dotycząca E36 cabrio. Jak samochód oryginalnie z fabryki wyszedł bez zagłówków w tylnej kanapie i pałąków antykapotażowych to czy da radę to dołożyć np. kupić na allegro kanapę z zagłówkami oraz pałąkami i przełożyć zwyczajnie - oczywiście trzeba by trafić z taką samą tapicerką ale to już kwestia czasu aż ktoś będzie taką sprzedawał/ poszukania na allegro np. Czy z anglika by pasowała taka kanapa do wersji europejskiej?

Nie wiem czy dobrze rozumiesz. Palaki nie sa w tylnej kanapie tylko za nia. Dolozyc napewno mozna ale muisz dokupic sensor i chyba ciezko bedzie znalesc nie wystrzelone palaki. Bo one dzialaja na takiej samej zasadzie jak poduszka. Ladunki pirotechniczne wypychaja palaki w gore.

bartek_nkm napisał(a):
Sęk w tym, że zagłówki montowane są w tylną półkę, a nie w kanapę. Do tego cabrio ma mechanizmy, które podczas kolizji wypychają zagłówki w górę (przy zamkniętym dachu bywa, że rozrywają tylną szybę). Wszystko można dołożyć, ale na allegro widziałem kiedyś coś takiego wycięte razem z półką, więc demontaż mógł nie byc taki prosty

Zaglowki sa montowane w kanape i nic sie z nimi nie dzieje. Palaki sa w polce i sa zaraz za zaglowkami i to one sa wytrzelane wtrakcie wypadku. Demontarz jest prosty kilka srob to trzyma ale problem bedzie znalesc nie wystrzelone.

Generalnie nie polecam zakupu cabrio bez palakow glupi dach i praktycznie zero szans...

PostNapisane: 17 czerwca 2011, 19:18 
Forumowicz

Seth8 napisał(a):
Zaglowki sa montowane w kanape i nic sie z nimi nie dzieje. Palaki sa w polce i sa zaraz za zaglowkam
To mogło mnie zmylić, bo widziałem tylko na foto :P

PostNapisane: 17 czerwca 2011, 21:10 
Forumowicz

Seth8 napisał(a):
Miro Wawa napisał(a):

Nie wiem czy dobrze rozumiesz. Palaki nie sa w tylnej kanapie tylko za nia. Dolozyc napewno mozna ale muisz dokupic sensor i chyba ciezko bedzie znalesc nie wystrzelone palaki. Bo one dzialaja na takiej samej zasadzie jak poduszka. Ladunki pirotechniczne wypychaja palaki w gore.

bartek_nkm napisał(a):
Sęk w tym, że zagłówki montowane są w tylną półkę, a nie w kanapę. Do tego cabrio ma mechanizmy, które podczas kolizji wypychają zagłówki w górę (przy zamkniętym dachu bywa, że rozrywają tylną szybę). Wszystko można dołożyć, ale na allegro widziałem kiedyś coś takiego wycięte razem z półką, więc demontaż mógł nie byc taki prosty

Zaglowki sa montowane w kanape i nic sie z nimi nie dzieje. Palaki sa w polce i sa zaraz za zaglowkami i to one sa wytrzelane wtrakcie wypadku. Demontarz jest prosty kilka srob to trzyma ale problem bedzie znalesc nie wystrzelone.

Generalnie nie polecam zakupu cabrio bez palakow glupi dach i praktycznie zero szans...

Dzięki za wyczerpującą wypowiedź na nurtujący mnie temat. Dobrze że nie trzeba niczego ciąć/zbytnio przerabiać aby zamontować te pałąki w razie jakbym kupił coś bez :)

PostNapisane: 17 czerwca 2011, 23:25 

Seth8 napisał(a):
problem bedzie znalesc nie wystrzelone.

Pałąki działają jak poducha, czy są wielokrotnego użytku? Obiła mi się o uszy ta druga opcja.

PostNapisane: 18 czerwca 2011, 07:23 
Forumowicz

valdorane napisał(a):
Seth8 napisał(a):
problem bedzie znalesc nie wystrzelone.

Pałąki działają jak poducha, czy są wielokrotnego użytku? Obiła mi się o uszy ta druga opcja.

Przytoczę wypowiedź jednego gościa z forum Cabrio Club:

"Dzięki na info, w poniedziałek podjadę do ASO to się zapytam.
Po wizycie w serwisie dowiedziałem się że pałąki się chowa kasuje kompa i wszystko śmiga z powrotem:) PZDR"

Jak będę przejeżdżał koło AutoFus to wstąpię i się zapytam o tą sprawę.

@Seth8, ty chyba galerii swojego Cabrio nie masz na forum? :P

PostNapisane: 19 czerwca 2011, 01:45 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M43B16 :/
Nawiązując do tego co piszecie o tych pałąkach to mam pytanie: czy kiedykolwiek wychodziły E36 cabrio bez nich ?? Widziałem takie cuda jak zegar zamiast obrotomierza, ale nie chce mi się wierzyć że BMW oszczędzało na bezpieczeństwie w cabrio zwłaszcza, że były sporo droższe od sedanów...

PostNapisane: 19 czerwca 2011, 08:54 
Forumowicz

walker0210 napisał(a):
Nawiązując do tego co piszecie o tych pałąkach to mam pytanie: czy kiedykolwiek wychodziły E36 cabrio bez nich ?? Widziałem takie cuda jak zegar zamiast obrotomierza, ale nie chce mi się wierzyć że BMW oszczędzało na bezpieczeństwie w cabrio zwłaszcza, że były sporo droższe od sedanów...

Wychodziły, sprawdziłem z ciekawości jak to się przedstawia w % i 30% ofert z allegro E36 cabrio 2.0i i pow. nie ma pałąków. Zastanawiam się czy to nie było w jakiejś opcji za którą trzeba było dopłacić przy kupnie nowego samochodu.

PostNapisane: 19 czerwca 2011, 12:06 
Częsty bywalec

Moje BMW: E24, E60
Kod silnika: M30B35, M57D30TÜTOP
Mi się zawsze wydawało że pałąki były w standardzie w poliftowych E36 Cabrio ;p Przed było w opcji :)
Poduszki powietrzne też kiedyś były jako opcja więc nie widzę w tym nic dziwnego ;) Ja na przykład przy dachowaniu w moim E30 jestem skazany na dekapitację i dopóki o tym nie myślę to jest ok :rotfl:

PostNapisane: 22 czerwca 2011, 22:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
W poliftowych tez byly opcja np samochod zony KotaSylwestra poliftowe e36 nie mialo palakow. Powiedzialbym ze 30% ma palaki... Niestety. Co do palakow to jest moziwosc ze sa one wieloktotnego uzytku bo jest w schowku z narzedziami takie cudo do ich chowania po wystrzale ale czy wystrzela ponownie to nie wiem. Na desce jest kontrolka od palakow zapala sie i gasinie jak w poduszkach jezeli sie nie zapala lub nie gasie to znaczy ze cos jest nie tak.

Miro Wawa napisał(a):
@Seth8, ty chyba galerii swojego Cabrio nie masz na forum?

Nie mam na forum galeri nie chce mi sie jej robic :hyhy:

PostNapisane: 23 czerwca 2011, 08:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
czy w E36 byly telefony? jak tak czy mozna podpasowac z jakiegos innego modelu BMW?

PostNapisane: 23 czerwca 2011, 08:56 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wania napisał(a):
czy w E36 byly telefony? jak tak czy mozna podpasowac z jakiegos innego modelu BMW?

Były ze dwa rodzaje + różne dokładane. Razem z zestawem głośnomówiącym i integracją przez iBus. Na upartego to można pewnie pokombinować ze sprzęgnięciem tego z ULFem z nowszych modeli i mieć bluetooth + sterowanie z kierownicy :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 23 czerwca 2011, 09:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
bo wlasnie ja mam w swoim Kaloszu oryginalna instalacje pod telefon komorkowy
S640A CAR TELEPHONE PREPARATION Instalacja pod montaż tel. uniwers.

idzie dosyc gruba wiazka wraz z osobnym przewodem antenowym (w sobote zrobie zdjecie to wkleje) i sie wlasnie zastanwiam czy nie dolozyc sobie bajeru :) tylko nie wiem od czego podpasowac :/

PostNapisane: 23 czerwca 2011, 13:40 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 318i
Kod silnika: M43B18
Ja w swojej też mam instalacje od telefonu tylko nie wiem czy jest orginalna czy dokładana. Tylko jest taki problem ze nie mam słuchawki i nigdzie takowej nie mogę znaleźć. Dodam że wszystko było podprowadzone pod kopytko przy konsoli a nie w tunel w miejsce podłokietnika tak jak widziałem w innych modelach.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 56  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1