BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e36] 328i szybsze niz F-22 Lightning 2
PostNapisane: 18 września 2011, 23:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Santino świetny temat, sam o takim myślałem :rotfl: Niestety efektów nie będzie, bo 328i jest po prostu najlepsze na świecie. Od przyszłego roku wznawiają produkcję, będzie zastępować nowe m3.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 września 2011, 01:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Wania napisał(a):
jiGsaw, filmiki z YT mozesz sobie wsadzic (wybierz sobie sam gdzie), dlaczego? pare postow czesniej podalem przyklad :wstyd:

Tak, własny pomiar i innej osoby też mogę sobie wsadzić, pewnie też polagowane itd. :rotfl: Na pewno wszyscy swoje filmiki na youtube 328i mają pohaxowane. :rotfl:

mroova81 napisał(a):
Tomek napisał(a):
mroova81 napisał(a):
na torze testowym (idealny asfalt), na wzorcowo dobranych oponach (przczepność vs masa), skonfigurowana tak aby była jak najlżejsza, z zawodowym kierowcą, z minimalną ilością paliwa, podczas znakomitej pogody

Skąd pewność że tak wyglądają te testy? Bo mi się zawsze wydawało że BMW podaje dane dla farbycznie seryjnego auta z częściowym ładunkiem (paliwo + bagaż + kierowca).

Mi się zawsze zdawało, że właśnie producenci korzystają z tego, że co nie jest zabronione, jest dozwolone, dlatego moje życiowe doświadczenie pokazuje, że bardzo trudno zbliżyć się do katalogowego 0-100. Ale tutaj nie będę się upierał, bo jak dokładnie te testy wyglądają nie wiem, tylko na zdrowy rozsądek sobie myślę: po co mają wkładać 70kg bagażu jak nie muszą?
Ale ok, Jig, chcesz: zapraszam na kreskę, a potem kawkę. Tematu nie ciągnę dalej, bo zmierza on w bezproduktywnym kierunku.

Po prostu pogódź się z faktem, że NIE MA norm mierzenia. Życie wtedy staje się prostsze.

Maksss napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Jak dla mnie to jest żenada, że jakieś nowe BMW nazywające się ALPINA ma problem ze starym 328i. Jak już kiedyś pisałem - dla mnie Alpina to najszybsze modele, konkurujące osiągami z Mpwr i zdania nie zmienię. Czterocylindrowy diesel to nie to. Mogli to nazwać Alpina Paket i nikt by się nie czepiał.

a dla mnie żenada, że pierd... takie głupoty :]

jak dla mnie to jest żenada czytając jakie to Twoje 328i jest igłą (oj sorry było :wstyd: , swoją drogą kierownik w Peżocie musi do dziś sikać w majtki ze śmiechu :rotfl: :rotfl: ) i jak robi mierzone stoperem (napisz na forum jaki to model, chętnie kupie i sobie zmierze :D), setke w niskie 6 :wstyd: , ale wiara czyni cuda, życze Ci żeby nowy motor 328i był jeszcze szybszy :ok: :ok:

P.s Rób sobie dalej jazdy na mojego plastika, mi to naprawde rybka :cwaniak:, możesz nawet napisać pismo do Alpiny ze skargą, a najlepiej wyslij swoje CV do Monachium, bo inżynierowie Bmw mogą się od Ciebie uczyć :ok: :wstyd:

Stoper z telefonu sony ericsson. Uwzględniając przekłamanie licznika to liczę na realne WYSOKIE 6s, ze szperą. Uważasz, że to nie do zrobienia? DLA NIEDOWIARKÓW - FAKTEM JEST, ŻE E30 m20b25 jest szybsze na drodze do pewnej prędkości (zdecydowanie ponad 100km/h) od E36 m50b25, FAKTEM JEST, że W PAPIERACH E36 jest szybsze. Dziękuję, dobranoc.

Santino napisał(a):
zacznijmy od tego ze 328 to nie zadna rakieta, tak samo jak 330, ibiza w dizlu porobiona na 200KM zrobi jak szmate czy to z startu czy to z rolki do konca swoich obrotow.
a gadki ze seryjne 328 robi niskie 6 to dla mnie mniej wiarygodne niz rozmowy mietka z kazkiem na gieldzie samochowej przy spalonej kaszance.

Kumpel swoim porobionym 2.8, ale w kompakcie osiągał lepsze czasy na ćwiarę od takiej ibizy jeżeli dobrze pamiętam.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 19 września 2011, 11:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
to ja napisze tak seryjne 328i poniżej 7s nie zejdzie nawet ze szpera choc ta pomaga wczoraj na hamowni była kolegi 328i levv81, z którym czesto sobie wyścigi urzadzamy i wyszło 219KM a jeszcze nie była strojnoa ( swoja droga mojego automatu nie chcieli zmierzyć bo ponoć za stary :( ) i ja 740i ide równo z takim 328i ale to 328i ma 26KM więcej jak seria i kręci sie jak głupie dzięki: baranom, kolktory z taśmą, dolot stożek z zabudową i do tego kolektor z M50 i sportowe wałki dopiero takie 328i konkuruje z 740i, które de facto setke robi w 7,4 no moje w 7,0-7,2 w zależności jaki ma dzień a tez pełenj serii nie mam

także soryy jigi lubię Cię ale w bajki o 328i jeżdżącym jak 330i to ja nie wierze niestety.

PostNapisane: 19 września 2011, 13:57 
Przyjaciel forum

Ja tylko mówię o tym co się działo na liczniku i to jest prawda. Jak jechałem na spot z kumpla E46 330Ci to rozwaliłem silnik, jak jechałem nakręcić filmik z przyspieszenia licznikowego 2 dni wcześniej to okazało się, że w aparacie jest od cholery zdjęć z Czech rodzinki i nie było miejsca na filmik. Tak to bywa, jak zrobię auto, dotrę i będzie jeździć jak dawniej to ponagrywam filmiki itp., ale to pewnie już się sezon skończy do tego czasu. :kwasny:

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 19 września 2011, 21:28 
Forumowicz

Moje BMW: M5 & 328i
Kod silnika: S85B50 & M52B28
z ciekawosci sprawdzilem dzisiaj u siebie w 328 sprint do LICZNIKOWEJ setki i przy sperze 3.15, max 20l paliwa to praktycznie za kazdym razem ponizej 7s, oczywiscie nie ma mowy o niskiej 6 raczej 6.7-6.9. procedura startowa to ok. 3-3.5 krpm i strzal ze sprzegla.

PostNapisane: 20 września 2011, 17:11 
Przyśpieszenie podawane przez producenta należy traktować raczej jako wartości umowne... Nawet nie wiem czy to nie jest czasem uśredniona wartość z iluś tam startów. Nie raz już okazywało się w różnych testach, że auta radziły sobie w sprincie lepiej niż podaje producent i to nawet sporo. Sądzę, że w 328 na upartego dałoby się "urwać" te 0.5 sek. do "setki". To nie są auta przyśpieszające do 100km/h w 4.5 sek. gdzie każde 0.5 sek. robi kolosalną różnicę. Więc do prawdy nie wiem o co się żre autor tematu :)

PostNapisane: 20 września 2011, 18:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Zakov, ja Cie prosze nie raz zabłysnąłeś swoimi genialnymi teoriami ze podczas maksymalnego przyspieszania nie ma potrzeby dokrecac auta do maksymalnych obrotów, zreszta na rozne inne tematy też sie popisałeś motoryzacyjna ignorancją.
Jestem pewny ze jak by Cie wsadzili czy to w M3 obojetnie jakie, czy w jakies z4, czy w 330 (manual oczywiscie) to nie bedzie w stanie uzuskac czasu lepszego niz katalog podaje, a co dopiero go poprawic

PostNapisane: 20 września 2011, 18:28 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Seryjne 328i niema czans zejść poniżej 7 jak wspomnianie tu Kazika 328i porobione i zhamowane na jakieś okolice 220 kuni z dobrym kierownikiem nie dawało rady zejść do takiego czasu.

PostNapisane: 20 września 2011, 18:40 
Santino napisał(a):
Zakov, ja Cie prosze nie raz zabłysnąłeś swoimi genialnymi teoriami ze podczas maksymalnego przyspieszania nie ma potrzeby dokrecac auta do maksymalnych obrotów, zreszta na rozne inne tematy też sie popisałeś motoryzacyjna ignorancją.
Jestem pewny ze jak by Cie wsadzili czy to w M3 obojetnie jakie, czy w jakies z4, czy w 330 (manual oczywiscie) to nie bedzie w stanie uzuskac czasu lepszego niz katalog podaje, a co dopiero go poprawic

Ja po prostu wyraziłem swoje zdanie w temacie. Przykro mi, że tak bardzo Cię to boli. Frustracja jest tu nie na miejscu, a próby dogryzania mi odbieram jako bardzo żałosne. Nie chcę podejmować z Tobą jakiejkolwiek argumentacji, bo jesteś dla mnie typem motoryzacyjnego odpowiednika "katolika-fanatyka" spod krzyża na Krakowskim przedmieściu, a z takimi dialogu się nie podejmuje, gdyż zwyczajnie do niczego on nie prowadzi :)

PostNapisane: 20 września 2011, 18:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 2.5
Drobne OT :zdegustowany:
Co to jest MPWR?

PostNapisane: 20 września 2011, 19:10 
Częsty bywalec

PiotrRadom napisał(a):
Co to jest MPWR?

przeciez z Radomia jestes-->http://www.mpwr.pl/

PostNapisane: 20 września 2011, 19:13 
Przyjaciel forum

Zakov napisał(a):
Frustracja jest tu nie na miejscu, a próby dogryzania mi odbieram jako bardzo żałosne.

no tak :oczami:
Zakov napisał(a):
Więc do prawdy nie wiem o co się żre autor tematu

najpierw zaczynasz a teraz sie wycofujesz rakiem. wypowiadasz sie o czyms o czym masz blade pojecie (podejrzewam ze przez osobiste uprzedzenie), ja mam swoje zdanie poparte wlasnym doswiadczeniem i nie dam sobie wciskac ciemnoty.
a Ty sobie mozesz wierzyc w co tam chcesz. ja sie naprawde dziwie po co ludzie kupuja M3 lub swapuja M54b30, S50b32 skoro M52b28 to taka rakjeta :przestraszony:

PostNapisane: 20 września 2011, 19:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 2.5
Gozdi napisał(a):
PiotrRadom napisał(a):
Co to jest MPWR?

przeciez z Radomia jestes-->http://www.mpwr.pl/

A to rulez ;) myślałem że o coś innego chodzi. Koniec OT :spi:

PostNapisane: 20 września 2011, 19:38 
Częsty bywalec

Cytuj:
Seryjne 328i niema czans zejść poniżej 7 jak wspomnianie tu Kazika 328i porobione i zhamowane na jakieś okolice 220 kuni z dobrym kierownikiem nie dawało rady zejść do takiego czasu.

5.9 przecież ma - było na jednym filmiku z youtube :hyhy: Dobrze że jeden z głównych rozmówców nie ma siły walczyć z trollami internetowymi, bo By Ci się dostało za te słowa. Przecież potwierdzone ma testami niezależnymi i rozmowami z innymi posiadaczami, no i oczywiście filmikami z youtube :rotfl:

PostNapisane: 20 września 2011, 19:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
Panowie nie klocmy sie o takie bzdety :chytry: Sam mam 328 tylko ze w E46 i choc uwazam to za dosyc szybkie autko zdaje sobie sprawe ze sa samochody duzo szybsze.Dla mnie jest oczywiste ze 330 jest szybsza od 328 w kazdym przedziale predkosci.330 ma 6.5 sekundy do setki wiec 328 ma okolo 7-7.3sekundy ale to nie powod zeby sie wysmiewac z aut innych osob na forum.Jeden ma klekota,drugi starsza benzyne a trzeci 1.6 z lpg...i co z tego?Kazdy ma to,na co go stac.Laczy nas marka BMW.A te setne mozna zweryfikowac na jakims zlocie.Wystarczy porownac zdrowa 330 z 328 i bedzie wszystko jasne.Ps S3 1.8 T 225KM ma katalogowo 6.5 sekundy do setki i 328 do tej predkosci dostala po dupce wiec moja opinia jest przychylna bardziej osobom co uwazaja ze katalog nie klamie.

PostNapisane: 20 września 2011, 19:45 
Przyjaciel forum

Bobby Vintage napisał(a):

Jakim cudem? Skąd takie info?

Podoba mi się, że połowa forum "LEPIEJ" wie jakie czasy wychodziły w moim aucie pomiarami na żywo stoperem po liczniku. :rotfl:

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 20 września 2011, 19:46 
Santino napisał(a):
najpierw zaczynasz a teraz sie wycofujesz rakiem.

No chyba nie oczekujesz, że będę się z Tobą użerał? :zdziwko:

Santino napisał(a):
wypowiadasz sie o czyms o czym masz blade pojecie

Nie no przecież to TY jesteś najmądrzejszy i w ogóle :D

Santino napisał(a):
podejrzewam ze przez osobiste uprzedzenie

Do Ciebie? Człowieku nie pochlebiaj sobie :hah:

Santino napisał(a):
a Ty sobie mozesz wierzyc w co tam chcesz

I na dodatek mogę to tutaj napisać, bez względu na to czy Ci się to podoba czy nie :)

Ps: Ja nie twierdzę, że katalog kłamie. Uważam tylko, że w przypadku przyśpieszeń rzędu 7 sek. do 100 km/h wahania rzędu 0.5 sekundy, w zależności od warunków i wielu innych decydujących czynników są jeszcze możliwe zwłaszcza, że nieraz wystarczy założyć inne koła, czy ogumienie, albo pojechać z inną ilością paliwa w baku aby poprawić/pogorszyć wynik. Tymczasem nikt tutaj, łącznie z największymi "fachowcami" niema zielonego pojęcia jak i w jakich warunkach koncerny przeprowadzają takie testy. A nie koniecznie muszą być to warunki najbardziej korzystne dla uzyskania najlepszego czasu...

PostNapisane: 20 września 2011, 20:13 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
jiGsaw napisał(a):
Bobby Vintage napisał(a):

Jakim cudem? Skąd takie info?

Podoba mi się, że połowa forum "LEPIEJ" wie jakie czasy wychodziły w moim aucie pomiarami na żywo stoperem po liczniku. :rotfl:

Żadne cuda tylko real :) Info od Kazika.

Jig widzę że spór jest bardziej o to co wyszło na stoperze a nie o REALNY czas jak tak to wszystko jasne i temat można zamknąć.

PostNapisane: 20 września 2011, 20:16 
Przyjaciel forum

Zakov napisał(a):
No chyba nie oczekujesz, że będę się z Tobą użerał?

otóż mam nadzieje ze sobie odpuscisz :)
Zakov napisał(a):
Santino napisał(a):a Ty sobie mozesz wierzyc w co tam chcesz
I na dodatek mogę to tutaj napisać, bez względu na to czy Ci się to podoba czy nie

otóż nie :D wystarczy ze przejrzysz regulamin tego zacnego forum i szybko przekonasz sie ze...

Cytuj:
7). Podczas pisania wiadomości nie jest dozwolone
4. Pisanie postów niezwiązanych z tematem np. głupie pytania, docinki i uśmieszki
5. Pisanie postów wprowadzających w błąd innych użytkowników forum.
- zbędnego nabijania postów lub pisania nie na temat, wprowadzania w błąd innych użytkowników

Cytuj:
2). Uprawnienia oraz obowiązki użytkownika korzystającego z Forum:
3. Użytkownik jest zobowiązany do wykonania czynności wymienionych w upomnieniach lub poleceniach określonych przez moderatora np. poprawienie tematu, jego treści (Administratorzy lub Moderatorzy mają prawo ingerencji w wiadomości użytkownika w celu upomnienia, wydania instrukcji lub edycji treści).

Cytuj:
5). System kar

1. Na Forum istnieje specjalny system kar i ostrzeżeń, który zostaję wymierzony w razie:
- niedostosowania się do postanowień regulaminu oraz ogólnych zasad netykiety.
- niedostosowania się do postanowień regulaminu oraz zasad panujących dotyczących konkretnych działów forum.
- zbędnego nabijania postów lub pisania nie na temat, wprowadzania w błąd innych użytkowników.

zacytowalem Ci najciekawsze czesci :) tak wiec pisz dalej te swoje teorie, a na Twoje nieszczescie jak mi sie nie spodoba to wysle Cie na urlop od forum :)

PostNapisane: 20 września 2011, 20:20 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Moja zdrowa seria poniżej 6.5sek schodzi :cwaniak:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1