BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 22:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wybór - E39 540i czy E60 530i
PostNapisane: 10 grudnia 2009, 20:50 
Nie ma nic pomiędzy, albo jedziesz tak jak znaki, albo jesteś totalnym debilem-samobójcą i cały czas podłoga :wstyd:

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 20:51 
Pierwsze kroki

mimo wszystko V8 to V8 :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 20:55 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Fryderyk napisał(a):
Nie ma nic pomiędzy, albo jedziesz tak jak znaki, albo jesteś totalnym debilem-samobójcą i cały czas podłoga :wstyd:

Fryderyk, odpowiedz proszę na pytanie, które zadałem w poprzednim poście, bo naprawdę nie wiem, zaznacz prawidłową odpowiedź :) :hyhy:

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 20:59 
Jeśli jadę krajową drogą i widzę 80, to widocznie po coś ten znak stoi (zakręt, wyboje, cokolwiek), zwalniam i zachowuję szczególną uwagę, po minięciu niebezpieczeństwa wracam do swojego tempa.

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 20:59 
Forumowy terrorysta

Jeśli finanse pozwalają to E60, trzeba iść z duchem czasu.

Zdzira 850I napisał(a):
matrakas jedyne czym przesiąkłeś to mądrościa USA i dawaniem rad innym nie patrząc na siebie.

dobrze powiedziane, :super: , znow hamerykany uważają sie za pępki świata, jak ten..., ktory otrzymał nobla.

Clip napisał(a):
A ja mam pytanie jak dziala kontrola trakcji w e39? Chodzi o to czy mozna bezstresowo dać samochód zimą komuś kto nigdy nie jechał poslizgiem (płci ładniejszej )

Mimo, że działa dobrze, ale nie dać :rotfl: . Jeśli nie rozbije to porysuje przy parkowaniu, szkoda auta.

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 21:18 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kyokushin napisał(a):
W kilku krajach na autostrady jest no limit tylko porownaj sobie autostrade to naszych pseudo-autostrad ktore są jak tamtejsze ekspresowki.

No limit mają Niemcy i jakaś wyspa pod brytyjską koroną - nie tak znowu dużo.

Nie wiem tylko dlaczego tak deprecjonujesz nasze ekspresówki i autostrady. Mało, bo mało tego mamy ale większość nowa i niejednokrotnie standardem przewyższająca nawet te mityczne niemieckie 50-cio letnie autobahny.

Odnośnie tematu ( :rotfl: ) to u nas jeździ się na ogół kiepsko ale też nie piszcie że wyprzedzenie kilku TIRów to straszne zuo i zamach na życie innych :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 22:05 
TomekB napisał(a):
to u nas jeździ się na ogół kiepsko ale też nie piszcie że wyprzedzenie kilku TIRów to straszne zuo i zamach na życie innych :)

x5

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 22:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
hmmm nie wiem jak Wy ale jeżelu uważacie że mając dobrtą widoczność dużo miejsca przed sobą tir i dwie osobówki powiedzmy złem jest wyprzedzac wszytskich od razu to życze więcej wyobraźni :) Bezpoieczniejszy jest jeden manewr wyprzedzania jak 3 chyba co nie??

Co do znaków w tym kraju stawia je stado pawianów o inteligencji cegły więc bez obrazy sa miejsca gdzie trzeba i tam zwalniam na obcym terenie zwalniam często własciwie do powiedzmy znak 40 to ja max 50 bo nie znam może akuart ten postawił ktos mądry nie pisałem nic ow yprzedzaniu pod górkę w deszcz we mgle itp więc nie przeginajcie z tym robieniem z ludzi dresów z czarnej gabloty bo wyprzedzają więcej jak jedno auto pod rzad jak jedzie paru kretynów którzy nie umia ocenic czy wyprzedza a jest takich sporo co maja 500 metrów to nie jada a potem się pchaja jak maja 200m :) To czemu mam ich nie objechać?/ Jak mi tir zjedzie to jego wina kodeks mówi wyraźnie przed wyprzedzaniem poatrzy się wlusterko czy cos nie jedzie tym pasem już :)

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 22:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Generalnie idea wyprzedzania kolumny jest spoko, ale jednak zwiększa się ryzyko, że jakaś roślina się wpitoli niefortunnie na pas (przy ostatnich pojazdach wyprzedzanych najczęściej jedziemy już dużo szybciej niż pojazdy na prawym pasie).

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 22:37 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Fryderyk napisał(a):
Jeśli jadę krajową drogą i widzę 80, to widocznie po coś ten znak stoi (zakręt, wyboje, cokolwiek), zwalniam i zachowuję szczególną uwagę, po minięciu niebezpieczeństwa wracam do swojego tempa.

Czyli oznacza ze jak mi sie wydaje ze jest zakręt to zwolnie a jak mi sie wydaje ze moge depnać to depcze, wracajac do swojego tempa 170 na ograniczeniu 80 tak ? :rotfl: Bo sam wiem lepiej kiedy ten znak ma sens a kiedy nie :rotfl: a ktoś kto go tam postawił to może i miał, ale to zależy od tego jak bardzo mi sie spieszy LOLOL

Wow. extra interpretacja :D
Wiecie co, kupie sobie H1 i też będe tak śmigał, co wy na to :D

Cytuj:
Zakręt, wyboje cokolwiek
, no dobra, zwolnie na wybojach do 80 buahhahahha, ale później wracam do swojego tempa :D

TomekB napisał(a):
Mało, bo mało tego mamy ale większość nowa i niejednokrotnie standardem przewyższająca nawet te mityczne niemieckie 50-cio letnie autobahny.

Może i mamy. Może i oni mają korki.
Ale czy te nasze wypierdki można porównać z tym? :D
Obrazek

Obrazek
sory :D

Tak czy siak, fajnie że zaczynają robić. Ale nie ma co się jarać jak murzyn blaszką że w końcu równe drogi robią, tak powinno być, to naturalne jest. Może w końcu będzie mozna jeździć normalnie bez gubienia plomb, normalnie co nie znaczy zapierdzielać jak wariat chwytając chwile równego asfaltu.. :rotfl:

Zdzira 850I napisał(a):
Jak mi tir zjedzie to jego wina kodeks mówi wyraźnie przed wyprzedzaniem poatrzy się wlusterko czy cos nie jedzie tym pasem już :)

Rzeczywiście gość z TIR'a się tym przejmie ścierając resztki fadamaka ze zderzaka. W końcu jego wina będzie. :znudzony:

Kiedyś jak jeździłem wyprzedzałem każdego TIR'a. To walka z wiatrakami, tyle tego jest że jak nie ten przyblokuje to kolejny.
Teraz wyprzedzam je jak wyjątkowo któryś muli, najczęściej jak jedzie 90 bo tyle jeżdżą to jadę za nim. Nie 1cm za nim tylko 100-200m za nim.
Poco szybciej, skoro i tak jest ograniczenie 90.
Skoro w europie na równych drogach ludzie jadą 90 to ja też moge za tym tirem jechać i nic mi nie ubędzie, tym bardziej że co, wyprzedzę go i za 500m kolejny.

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 23:01 
Kyokushin napisał(a):
Zakręt, wyboje cokolwiek, no dobra, zwolnie na wybojach do 80 buahhahahha, ale później wracam do swojego tempa :D

Co w tym śmiesznego? skoro znak jest 80, to się upierasz, że mam tyle jechać, więc?

Kyokushin napisał(a):
Czyli oznacza ze jak mi sie wydaje ze jest zakręt to zwolnie a jak mi sie wydaje ze moge depnać to depcze, wracajac do swojego tempa 170 na ograniczeniu 80 tak ? :rotfl: Bo sam wiem lepiej kiedy ten znak ma sens a kiedy nie :rotfl: a ktoś kto go tam postawił to może i miał, ale to zależy od tego jak bardzo mi sie spieszy LOLOL

Wow. extra interpretacja :D

Extra to jest Twoja nadinterpretacja.

Dla Ciebie znaki to świętość, albo nie masz świadomości, że bardzo, bardzo dużo znaków w Polsce jest bezmyślnie postawione (wiem, teraz się będziesz śmiał, że JA wiem KIEDY jest bezmyślnie, a kiedy NIE), albo jak postawią znak "Otwórz drzwi i wyskocz z samochodu przy 90km/h", bo tak ktoś postawił :hurra:

Zapewne, gdy wyjeżdżasz z terenu zabudowanego przyspieszasz, gdy miniesz znak, że jest koniec, mimo, że wszelkie zabudowania skończyły się pół km. temu, a dookoła masz dłuuuuugą prostą, pobocze i świetną widoczność :ok:

Z kolei w zimę nie ma ograniczenia, mimo, że jest szklanka na drodze, to Ty będziesz pałował 90km/h, BO PRZECIEŻ NIE MA OGRANICZENIA, ja zaś na podst. mojego WYDAJE MI SIĘ będę jechał 40km/h i sobie do warunków dostosuję prędkość :ok:

i tyli. Dla Twojej satysfakcji też ignoruję podwójną ciągłą, a także przerywaną, bo co mi po przerywanej, jak guzik widzę.

Na ograniczeniu 90, gdy ktoś jedzie 80, będziesz też wyprzedzał osiągając max. 90? Brawo!

lolololololol

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 23:06 
Administrator

Fryderyk napisał(a):
Co w tym śmiesznego? skoro znak jest 80, to się upierasz, że mam tyle jechać, więc?

Nie, nie upieram się że masz tyle jechać.
Ten znak to ograniczenie a nie nakaz. możesz jechać 10, 40, 60, ile dusza zapragnie :D Nawet 66,6 żeby było bardziej czadersko :D

Fryderyk napisał(a):
Dla Ciebie znaki to świętość, albo nie masz świadomości, że bardzo, bardzo dużo znaków w Polsce jest bezmyślnie postawione (wiem, teraz się będziesz śmiał, że JA wiem KIEDY jest bezmyślnie, a kiedy NIE)

haha, tą świadomość że są debilnie poustawiane to ja mam, dlatego tym bardziej warto na nie patrzeć i zwalniać bo nie wiadomo czy 'a może zamiast 80 to 40 powinno być'.

I skoro wiadomo że znaki są debilnie poustawiane to może też warto na wyboistej dziurawej 'krajowej' trzymać się odgórnego 90 a nie lecieć bo 'mi sie wydaje że moge, bo znaki są debilne' LOL.

Fryderyk napisał(a):
Z kolei w zimę nie ma ograniczenia, mimo, że jest szklanka na drodze, to Ty będziesz pałował 90km/h, BO PRZECIEŻ NIE MA OGRANICZENIA, ja zaś na podst. mojego WYDAJE MI SIĘ będę jechał 40km/h i sobie do warunków dostosuję prędkość :ok:

buahahhaahah
Czy wiesz co oznacza słowo 'OGRANICZENIE' :D :D :D ?????
Bo chyba nie, patrz wyżej.

Fryderyk napisał(a):
Na ograniczeniu 90, gdy ktoś jedzie 80, będziesz też wyprzedzał osiągając max. 90? Brawo!

LOL.
A czy jak ktoś jedzie 80 na 90 to znaczy że MUSISZ go wyprzedzić i na siłe będziesz go wyprzedzał?
I doczytaj jeszcze w kodeksie, co on mówi na temat wyprzedzania :)

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 23:11 
Forumowicz

Moje BMW: Było 540i, 320Ci
Kyokushin mam pytanie, zawsze, ale to ZAWSZE jeźdźisz zgodnie z przepisami dotyczącymi prędkości, z tym co pokazują znaki itd? :looka:

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 23:14 
Administrator

Emes napisał(a):
Kyokushin mam pytanie, zawsze, ale to ZAWSZE jeźdźisz zgodnie z przepisami dotyczącymi prędkości, z tym co pokazują znaki itd?

Oczywiście że nie zawzse bo jakbym jechał na siłe tak jak powinienem to prędzej czy póxniej by jakiś idiota we mnie walnął.
Ruch ma być płynny. Blokowanie płynności jest tak samo głupie jak lecenie na łeb na szyje.
Droga jest jak rzeka, ma swoje tempo.
Szybko pędząca w dół rzeki kłoda tak samo zaburza wodę jak wystający kamien my young padawan.
Feng Shui panowie :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Poprostu nie przeginam w żadną ze stron i staram się trzymać jak najbliżej prędkości przepisowych o ile na to powyższe pozwala.
Jak jest załóżmy w miare równa 1 pasmowa krajowka i na niej 90 i ludzie lecą ok 100-110. bo tak jeżdżą to lecę razem z nimi. jak 'jadę sam' bo czasami tak jest to trzymam się bliżej 90. Natomiast za glupote uwazam w typ przypadku jazdę 60 i jazdę 160.

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 23:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Jako przykład sytuacji, o której pisze Kyo podam obwodnicę trójmiasta gdzie dozwolone 110km/h nie istnieje jako prędkość w ruchu. Duże natężenie ruchu zmusza do wyboru w zasadzie tylko jednego pasa - prawy gdzie prędkość to 80 - 90km/h albo lewy około 140km/h. Niestety 110km/h ani 120km/h jakbym chciał to tam nie pojadę. Wybieram ten szybszy pas generalnie.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 23:25 
Forumowicz

Moje BMW: Było 540i, 320Ci
No to w takim razie :ok: Właśnie tylko że w Polsce, bardzo często żeby nie tamowac ruchu, nie byc zawalidrogą trzeba giąc sporo ponad norme...

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 23:30 
Administrator

Emes napisał(a):
No to w takim razie :ok: Tylko że w Polsce, bardzo często żeby nie tamowac ruchu, nie byc zawalidrogą trzeba giąc sporo ponad norme..

Kilka lat temu tak, ludzie szybciej jeździli, teraz można lecieć koło 100-110 razem 'z większością' i od czasu do czasu być wyprzedzanym przez kogoś, jak jest ograniczenie 90 to powiedzmy te 100 można jakoś przełknąć, skoro inaczej się nie da.

Dla mnie ujmą na honorze nie jest to że mnie wyprzedzi ktoś i wali mnie czy wyprzedzi mnie maluchem czy s klasą, chce to niech wyprzedza, jak mam gdzie to nawet zjeżdżam.

jiGsaw napisał(a):
Jako przykład sytuacji, o której pisze Kyo podam obwodnicę trójmiasta gdzie dozwolone 110km/h nie istnieje jako prędkość w ruchu. Duże natężenie ruchu zmusza do wyboru w zasadzie tylko jednego pasa - prawy gdzie prędkość to 80 - 90km/h albo lewy około 140km/h. Niestety 110km/h ani 120km/h jakbym chciał to tam nie pojadę. Wybieram ten szybszy pas generalnie.

Też zdarza mi się tam jeździć. Kiedyś jeździłem lewym, teraz raczej prawym jak jedzie ok 90-100, chyba że wybitnie zmulony. Ci na lewym mają tendencje do nagłego hamowania i przyspieszania a mi się niechce nawet tego robić razem z nimi.

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 23:32 
Kyokushin napisał(a):
Ten znak to ograniczenie a nie nakaz. możesz jechać 10, 40, 60, ile dusza zapragnie :D

Kyokushin napisał(a):
Blokowanie płynności jest tak samo głupie jak lecenie na łeb na szyje.

przyjmij może jedną wersję wydarzeń :) łatwiej będzie dyskutować :)

Kyokushin napisał(a):
I doczytaj jeszcze w kodeksie, co on mówi na temat wyprzedzania :)

Dlaczego zakładasz, że go nie znam?

Kodeks drogowy, a sytuacje na drodze to drugie. Policjant w radiowozie może przymknąć oko, że przyspieszyłem do 140km/h żeby wyprzedzić, fotoradar nie.

Kyokushin napisał(a):
A czy jak ktoś jedzie 80 na 90 to znaczy że MUSISZ go wyprzedzić i na siłe będziesz go wyprzedzał?

Kyokushin napisał(a):
Teraz wyprzedzam je jak wyjątkowo któryś muli, najczęściej jak jedzie 90 bo tyle jeżdżą to jadę za nim.

Ty możesz, to ja nie? :)

Kyokushin napisał(a):
I skoro wiadomo że znaki są debilnie poustawiane to może też warto na wyboistej dziurawej 'krajowej' trzymać się odgórnego 90 a nie lecieć bo 'mi sie wydaje że moge, bo znaki są debilne' LOL.

Ty to powiedziałeś, nie ja.

Kyokushin napisał(a):
Czy wiesz co oznacza słowo 'OGRANICZENIE' :D :D :D ?????
Bo chyba nie, patrz wyżej.

Dla Ciebie świętość. Dla mnie sugestia :cwaniak:

PostNapisane: 10 grudnia 2009, 23:34 
Administrator

Fryderyk napisał(a):
przyjmij może jedną wersję wydarzeń :) łatwiej będzie dyskutować :)

No to się zastanów co napisałeś lub przeczytaj co napisałem wyżej, cytując całość a nie fragmety, bo ja fragmenty też mogę zacząć cytować, nawet po literce, różne rzeczy mogą wyjść ;) .
Na etapie cytowania fragmentów jakiś czas temu byliśmy z Kotem. :rotfl:

Fryderyk napisał(a):
że przyspieszyłem do 140km/h żeby wyprzedzić, fotoradar nie

Ale masz wybór drogi kolego. Nie musisz przecież go wyprzedzać :rotfl:
Swoją drogą masz niezły ciąg jak 80-140 robisz wyprzedzając 1 auto :rotfl: :rotfl:

Fryderyk napisał(a):
Dla Ciebie świętość. Dla mnie sugestia :cwaniak:

Świętość może nie.
Sugestia tak. Sugeruje to że możesz jechać od 0 do OGRANICZENIA, nie OGRANICZNIKA ;) :) łututututut

PostNapisane: 11 grudnia 2009, 00:18 
Kyokushin napisał(a):
Ale masz
Kyokushin napisał(a):
na wybojach
wybór drogi kolego. Nie musisz przecież go wyprzedzać :rotfl:

Nie muszę korzystać z samochodu, mogę jechać autobusem :hurra:

Kyokushin napisał(a):
Sugeruje to że możesz jechać od 0 do OGRANICZENIA, nie OGRANICZNIKA ;) :) łututututut

na 2. biegu łututututu mam koło 90km/h właśnie :) poza tym, niech se ogranicza heheh

Kyokushin napisał(a):
różne rzeczy mogą wyjść ;) .

Sprawdźmy :D

Kyokushin napisał(a):
murzyn
Kyokushin napisał(a):
jak wyjątkowo któryś muli
Kyokushin napisał(a):
wyprzedzam
Kyokushin napisał(a):
i
Kyokushin napisał(a):
jadę
Kyokushin napisał(a):
170 na ograniczeniu 80

Kyokushin napisał(a):
kupie sobie
Kyokushin napisał(a):
TIR'a
Kyokushin napisał(a):
i też będe
Kyokushin napisał(a):
zapierdzielać jak wariat
Kyokushin napisał(a):
160
Kyokushin napisał(a):
na wybojach
Kyokushin napisał(a):
ale to zależy od tego jak bardzo mi sie spieszy LOLOL

:hyhy:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1