BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 11:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Odwieczny flejm! - Audi vs BMW (wydzielone)
PostNapisane: 10 stycznia 2011, 01:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
jiGsaw napisał(a):
--==Mały==-- napisał(a):

Nie ma się co sprzeczać bo i BMW i AUDI ma swoje plusy.
Dla mnie audi zawsze było i jest lepiej wykonane od BMW ma lepsze materiały

Bzdura.

Weź synu nie odpisuj na moje posty bo wszystko opada jak czytam co za BZDURY wypisujesz na tym forum. Swoją ogromną wiedzę na temat motoryzacji czerpiesz w 99% z Auto Światu i TVNu widać to praktycznie w każdym poście.
Nie masz nic sensownego do napisania odsuń paluchy od klawiatury choć widzę po twoich postach,że stosujesz zasadę nie ważne o czym i gdzie i tak napiszę bo wiem wszystko najlepiej.

Aha możesz sobie darować odpisywanie dodaje twój nick do listy ignorowanych szkoda czasu i nerwów na czytanie takich forumowych trolli.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 10:46 
Przyjaciel forum

Kod silnika: S65B40
TVN nie oglądam, Auto Świat też nie pamiętam kiedy ostatni raz miałem w ręce, widzę że wiesz wszystko lepiej, nawet o źródłach mojej wiedzy :rotfl: Ja to napisałem na przykładzie kilku modeli, które porównywałem organoleptycznie. Co do bzdur - zajrzyj do tematu BMW vs Porsche.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 10:50 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Mały ale po prostu popłynąłeś z tym "zawsze" kiedyś Audi miało wnętrza wykończone na podobnym poziomie aczkolwiek chropowatość plastików w 80tce nijak się ma do plastików z E28, E30 itd. Teraz rzeczywiście są lepsze ale tak nie zawsze było.

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 11:39 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Bobby Vintage napisał(a):
Mały ale po prostu popłynąłeś z tym "zawsze" kiedyś Audi miało wnętrza wykończone na podobnym poziomie aczkolwiek chropowatość plastików w 80tce nijak się ma do plastików z E28, E30 itd. Teraz rzeczywiście są lepsze ale tak nie zawsze było.

Mam odwrotne wrażenie. To teraz audi schodzi na psy. Począwszy od B6 zaczął się dośc spory regres jakościowy w środku. B8 jest na bardzo niskim poziomie, co prawda nie siedziałem w E9x, ale stawiam dychę, że jest gorzej w audi. Za to B5 i ZWŁASZCZA wcześniejsze B4 i B3 zostawiały w tyle zarówno E30/36 jak i 190tkę i C-klase. B2 również oceniam bardzo wysoko, ale to może przez sentyment. Pierwszy zagraniczny samochód jakim jechałem, wywarł na mnie monstrualne wrażenie.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 11:51 
Przyjaciel forum

Co Ty wypisujesz? W B4 wali WOLDZWAGENEM już jak się wsiada, a w B3 siedziałem z 3 - 4 lata temu, więc nie pamiętam szczegółów, może to i lepiej... Według mnie Audi zbliżyło się do BMW dopiero z modelem A6 C5. Potem chyba niestety jest tak jak ja Mały pisze. :(

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 12:08 
Forumowicz

Moje BMW: E90 330D
mroova 81 :ok: Audi kończy sie na 2000 roku wszystkie modele powyżej sa totalna klapą.zacząwszy od elektroniki po wykonczenie środka.Wiem bo przerabiałem pare modeli i stanowczo mówie NIE.BMW teraz nie są doskonałe a i tak powalają AUDI.Ten kto przerabiał nowsze modele wie o co kaman,reszta dowie sie za jakiś czas

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 12:15 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Nie, no A8 D3 daje radę po tym dwutysięcznym... Z A6C6 nie miałem żadnego romansu, tak też mój post dotyczył serii B, czyli 80/A4...
Czym B3 i B4 to dokładnie to samo. To był tylko lift. Czy wali tam wolgzwagenem, to nie wiem, ważne jest to, że 1z-ty z przekulanym milionem szły na giełdzie jako autka od dziadka z wermahtu jak ciepłe bułeczki. Wiara zaciesza do teraz, że im się udało kupić 80tkę ze 112tyś km. Jeżdżą, i jeździć będą - na tym polega fenomen 80tki. Na tym samym polega brak fenomenu A4 B8. Być może autka coraz gorsze, ale być może to nam się gusta zaostrzają...

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 12:26 
Przyjaciel forum

Audi z tamtych lat to pancerne auta, podobnie jak BMW i MB. :)

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 10 stycznia 2011, 21:27 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 540i
Garaż: Volvo S40 II 2.0d
Dokładnie pancerne, znam człowieka co od 96 roku do 2010 jeździł 80 B3. Teraz mimo że stać go na lepsze auto to do pracy w teren wybrał też 80 tylko że B4.

Jakość wnętrza E30 i 80 B3 jest porównywalna, wiem bo miałem oba. Każde z nich ma swoje wady i zalety, np. 80 B3 miało metalowe chromowane klamki jak w E32. Audi w tamtych latach miało także lepsze materiały na fotelach. E30 jest natomiast bardziej wyciszone od B3. Oba auta miały porównywalną jakość deski rozdzielczej. Gdzieś tu ktoś napisał że 80 miała chropowate plastiki ?? Rzeczywiście ale tylko wersja B4, w B3 nie widze prawie różnicy w wykonaniu deski rozdzielczej w stosunku do E30.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1