COUPE napisał(a):
maaaad napisał(a):
A był w ogóle galant VI 2.5?
był.
rybik napisał(a):
Zwróciłem Ci kulturalnie uwagę, a Ty wpadasz w szał. Wiem, że prawda boli. Wiem również, że wiele osób popełnia błąd, bądź błędy w tym słowie, więc przyjmij skruchę i przyznaj się do błędu, a nie będziesz ściemniał, że to przez przypadek.
A ja ściemniam ze to przez przypadek? Wziąłem tę spacje na siebie ,a że znalazłeś jeszcze jedną literówkę to się ciesz... (jeszcze nie jedna się na pewno przytrafi, a po za tym są większe Asy)
rybik napisał(a):
Schowaj i nie wracaj... pamiętam takie słownictwo jak miałem 10lat

.
Ciesze się, a pouczanie skąd ci zostało? Taki zawód czy jak...
jiGsaw napisał(a):
Aczkolwiek ten Galant jest sporo lżejszy jak tak patrzę, więc faktycznie mogłoby być ciekawie. Jednak sam fakt napędu daje dużą przewagę dla BMW, a o to pytano w temacie.

Sami nie wiecie, a najwięcej komentarzy na nie

Ja wszystko wiem, sam moment startu dla BMW, bo Galant będzie mielił strasznie, ale po chwili może zacząć nadrabiać niższą masą i do końca jedynki ma prawo być z przodu, zwłaszcza jakby jechał z E34 m20b25, a nie M50B25. Pytanie jest o napęd. Wiadomo, że jak stanie seicento z 1.2 z Bravo i obok siódemka E38 728i zapakowana w 5 osób to ta lepsza trakcja na starcie jej nie pomoże... ale sam fakt, idea i prawa fizyki są za RWD przy starcie. Im wyższa moc, a raczej przyspieszenie, tym bardziej dociskana jest oś napędzana w RWD i bardziej odciążana w FWD. Oczywiście dla pewnej mocy to już nie ma znaczenia, bo przekroczone zostaną graniczne wartości przeciążenia w stosunku do trakcji i FWD bardziej się nie będzie odciążać, bo więcej mocy nie przeniesie na asfalt, podobnie jak RWD nie będzie się dociążać w nieskończoność, bo w chwili zerwania trakcji siła docisku już nie rośnie teoretycznie.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...