BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 02:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [F10] M5 individual - ciekawe wnętrze
PostNapisane: 7 kwietnia 2014, 16:33 
Forumowicz

Moje BMW: sprzedane
Witam;

Mam nadzieję, ze wybrałem dobry dział.

Polecam obejrzenie wnętrza z tego M5 w wersji individual. Bardzo ładna, choć zupełnie niepraktyczna alternatywa dla posiadających niekończące się zasoby gotówki :).

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [F10] M5 individual - ciekawe wnętrze
PostNapisane: 7 kwietnia 2014, 18:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: POLO 9N
Kod silnika: Wesołe TDI
Genialny kolor :super:

Felgi jedne i drugie nie robią szału.

We wnętrzu wielki plus za deskę w skórze, kierownica jest genialna,ale wg mnie trochę zbyt "lekka" wizualnie do piątki.

Wiem że to M5, ale i tak nie podobają mi się naszycia ///M na zagłówkach, tak samo jak nakładki na pedały.

PostNapisane: 7 kwietnia 2014, 19:01 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
nie kumam co Ty piszesz....
Zamiast czarnej skóry zamiawiasz taką, koszt ten sam, więc nie wiem po co te dodatkowe nieskończone zasoby.
Zwykła skóra biała, pełno aut z takimi skóra z segmentu premium, do tego niestety bardzo marnej jakości.... zbliżenia szycia i przetłoczeń na fotelach pokazują niezbyt wysokiej klasy samo szycie, i kiepską sztuczną dermę która koło skóry to nawet nie leżała....

Ostatnio widziałem M5 e34 na youngtimerach, i takiej jakości skóra jaka tam była, to można sobie obecnie chyba tylko narysować.....

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 7 kwietnia 2014, 19:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: POLO 9N
Kod silnika: Wesołe TDI
Widocznie suchinowi spodobała się taka konfiguracja.

Jednak nie widzę sensu zakładania specjalnego tematu z tego powodu.
Lepiej zrobić temat "Ciekawe konfiguracje BMW" i tam wrzucać wszystkie takie rzeczy. ;)

PostNapisane: 8 kwietnia 2014, 07:04 
Forumowicz

Hej;

Spodobała dlatego umieściłem temat w dziale Tuning & Styling ale został przeniesiony, bo nie trafiłem z tematyką. Wersja Individual to jednak jakiś wyższy poziom od standardowego.

Chciałem pokazać dosyć ciekawe zestawienie kolorystyczne, które może się nie podobać bo gusta są różne. Następnym razem postaram się bardziej "cedzić" informacje, które umieszczam.

Ale dziwi mnie też krytyka. Generalnie jesteśmy na forum wielbicieli marki a większość użytkowników ją krytykuje. Nie mówię, żeby ją wielbić bezgranicznie bo uwagi są równie cenne co pochwały. Ale nie można ciągle skupiać się na modelach które nierzadko mają po 30 i więcej lat. Ja wiem, że są bardzo dobre bo sam takim jeżdżę ale te czasy już nie wrócą. Teraz rządzą księgowi, marketingowcy tanie plastiki i zamienniki niestety nie tylko w świecie motoryzacji. Za parę lat tak jak o dzisiejszych youngtimerach będziemy myśleć o obecnych nowościach bo producenci zafundują nam jeszcze gorsze badziewia tylko ładnie opakowane :ok:

Pozdrawiam

PostNapisane: 8 kwietnia 2014, 08:28 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
suchin napisał(a):
Ale dziwi mnie też krytyka. Generalnie jesteśmy na forum wielbicieli marki a większość użytkowników ją krytykuje. Nie mówię, żeby ją wielbić bezgranicznie bo uwagi są równie cenne co pochwały. Ale nie można ciągle skupiać się na modelach które nierzadko mają po 30 i więcej lat. Ja wiem, że są bardzo dobre bo sam takim jeżdżę ale te czasy już nie wrócą. Teraz rządzą księgowi, marketingowcy tanie plastiki i zamienniki niestety nie tylko w świecie motoryzacji. Za parę lat tak jak o dzisiejszych youngtimerach będziemy myśleć o obecnych nowościach bo producenci zafundują nam jeszcze gorsze badziewia tylko ładnie opakowane :ok:

Pozdrawiam

No ale chyba nie oczekujesz że ktoś będzie się spuszczał na widok skaji - w dodatku w niektórych miejsach tragicznie ponaciąganej - i plastiku z odzysku ?

PostNapisane: 8 kwietnia 2014, 09:09 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Strata czasu na oglądanie tych zdjęć.
A ten niby jedyny na świecie kolor wygląda jak pospolity monte carlo blue.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 8 kwietnia 2014, 09:14 
Forumowicz

Bobby Vintage napisał(a):
suchin napisał(a):

Pozdrawiam

No ale chyba nie oczekujesz że ktoś będzie się spuszczał na widok skaji - w dodatku w niektórych miejsach tragicznie ponaciąganej - i plastiku z odzysku ?

Hehe nie myślę. Już nic nie myślę :ok:

Temat do zamknięcia lub usunięcia.

Pozdrawiam

PostNapisane: 8 kwietnia 2014, 12:21 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
suchin napisał(a):
Hehe nie myślę. Już nic nie myślę :ok:

Temat do zamknięcia lub usunięcia.

Pozdrawiam

Nikt nie podważa tego że samochód jest genialny ale w kwestii wykończenia dużo by mogli się nauczyć od Audi na przykład. Te przeszycia ///M na zagłówkach wyglądają mega tandetnie... Delikatne przetłoczenia w skórze jak kiedyś były dużo bardziej gustowne.

Tomek napisał(a):
Strata czasu na oglądanie tych zdjęć.
A ten niby jedyny na świecie kolor wygląda jak pospolity monte carlo blue.

Kolorek mega, trochę jak Estoril :) Widziałem IDENTYCZNĄ M5 jakiś czas temu w Wawie, ten sam lakier i skóra... Jak teraz sobie pomyślę to nie wiem czy nie miał blach z DE więc to może ta była :| LOL...

PostNapisane: 8 kwietnia 2014, 17:57 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Bobby Vintage napisał(a):
Kolorek mega, trochę jak Estoril

Ja na początku jak widziałem te wszystkie dwójki i czwórki w tym kolorze to myślałem że to właśnie Estoril.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 8 kwietnia 2014, 19:10 
Forumowicz

Garaż: .
328i (E36) Coupe
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157646

Było
316i (E36) Compact
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=140598
Generalnie bardzo ciekawa konfiguracja. Niby jak ktoś się nie zna nie rozróżni tej M5 na tle pozostałych, jednak dla bardziej wtajemniczonych różnica jest widoczna od razu. Zwłaszcza w słońcu lakier jest inny niż wszystkie oferowane dotąd przez BMW.
Kolorystycznie jak kto lubi, na minus zdecydowanie są loga M w zagłówkach - może gdyby sama literka "M" była w jakimś mniej kontrastowym kolorze lepiej by to wyglądało. Lub całość na lekko jaśniejszy/ciemniejszy odcień niż skóra.

PostNapisane: 8 kwietnia 2014, 20:06 
Zacna persona forum

W wiekszosci przypadkow Individuale to wiocha.
Kolorowe logo na zaglowkach to pomysl wlasciciela, a wentylowana skora zawsze wyglada jak cerata.
Czlowiek poszedl w chromy, listwy, wydech. Ogolnie nie wyglada to ciekawie. Chromy lubia na bliskim wschodzie.
Nie wiem jak jest przy 5 individual, ale przy 7 mozna zamowic swoj napis na listwie od bagaznika, progach drzwi czy drewnie w srodku np. plebs.
Kolor lakieru wyglada ok, ale to najlepiej przekonac sie na zywo, bo zdjecia czesto nie oddaja prawdziwego obrazu

PostNapisane: 8 kwietnia 2014, 20:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
W F10 M5 najciekawiej prezentuja się lakiery "Frozen"

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1