BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 04:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy jest to realne ?
PostNapisane: 23 listopada 2014, 13:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: F82 M4 COMP/E91/F20
Kod silnika: S55B30/N47/N47
Garaż: M4 F82 Competition MINERAL GREY
E91 LCI 320d SAPPHIRE BLACK
F20 116D ALPIN WEISS
Było:
E36 318i MONTREALBLAU
E39 530i TITANSILBER
E92 335i SCHWARZ BLACK
E60 530D SCHWARZ BLACK
E92 335i TITANSILBER http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168888
E87 120d SCHWARZ BLACK
E92 M3 viewtopic.php?f=89&t=171245
Witam ,z góry przepraszam jeśli nie zamieściłem tego w odpowiednim dziale ,ale jestem tu nowy i nie wiedziałem za bardzo gdzie .... No więc mam taki problem . Mam 5k zamierzam kupić BMW E36 318is lub 320i z LPG (nie będzie mnie stać ,żeby na starcie władować 3k na instalkę ,a mam ponad 20km w jedną stronę do szkoły więc ciężko będzie utrzymać auto które pali 10l benzyny) czy jest realne wyszukać w miarę ogarnięty egzemplarz którym będzie się dało jeszcze trochę pojeździć. Nie mówię tu o igłach bo wiem ,że igły za takie pieniądze nie będzie .... Czy lepiej dać sobie spokój i kupić np civica czy może jakieś inne BMW E30 lub E34. :/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Czy jesst to realne ?
PostNapisane: 23 listopada 2014, 14:27 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Kup Sobie coś taniego do turlania się do szkoły :ok:

A jak zarobisz troszkę kaski to pomyślisz o czymś lepszym o czymś ze stajni BMW... ponieważ sam zakup to nie wszystko auto trzeba serwisować a przy ograniczonych funduszach będzie problem i auto będzie tylko gnić w Twoich rękach :]

IS-a ustrzelisz w tych pieniążkach ale będzie trup konkretny :hyhy:

W miarę żyjące 316 może trafisz ;)

PostNapisane: 23 listopada 2014, 14:38 
Zacna persona forum

F20 116D ALPIN WEISS
Było:
E36 318i MONTREALBLAU
E39 530i TITANSILBER
E92 335i SCHWARZ BLACK
E60 530D SCHWARZ BLACK
E87 120d SCHWARZ BLACK
Na utrzymanie powinno wystarczyć gdyż jakieś tam drobne pieniądze zarabiam ale mówisz, raczej odpuścić sobie takie ogłoszenia :zalamany: http://olx.pl/oferta/sprzedam-bmw-e36-3 ... b69a3420db
Kurde bardzo chciałbym coś z RWD ,do tego jestem ,,pasjonatem" BMW i głupio mi będzie wsiadać np do civica czy golfa :(
Ps: Widzę ,że z łodzi jesteś czyli z moich okolić i masz 316i jak ci się tym jeździ 316i nie za mało ?

PostNapisane: 23 listopada 2014, 14:45 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
No przecież jeździć oglądać możesz. Będzie coś fajnego to kupisz, jak nie, to nie.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 23 listopada 2014, 15:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
kup Compact 316i. lekkie tansze w utrzymaniu i w tej cenie powinna byc igla. lepsze to niż golf czy civic albo zlom coupe e36

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 23 listopada 2014, 16:03 
Zacna persona forum

Garaż: Wymiana uszczelniaczy zaworowych bez demontażu głowicy: https://sprzedajemy.pl/wymiana-uszczeln ... nr65354533

Wzmocnienie podłogi BMW e46 e36: https://sprzedajemy.pl/naprawa-mocowani ... nr53378978

Wymiana opon,Pozostała mechanika. ISTA INPA
za 5 tysi szału nie będzie, ale coś możesz trafić.głównie bym patrzył na blacharkę i stan techniczny

Wymiana opon,Pozostała mechanika. ISTA INPA
Kodowanie BMW seria E ICOM

Osoby z interfejsem BMW https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... 066388&z=7

Ostatnio edytowano 23 listopada 2014, 16:16 przez Wróbel91, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 listopada 2014, 16:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
WitoM napisał(a):
raczej odpuścić sobie takie ogłoszenia :zalamany: http://olx.pl/oferta/sprzedam-bmw-e36-3 ... b69a3420db

Nawet słowa w ogłoszeniu o jakiejkolwiek wadzie, czy jakimkolwiek minusie...

Ja bym poszedł wg. myśli jiGsawa. Fajnego Compakta w tej cenie znajdziesz na pewno. Jeśli się nie mylę będzie to Twoje pierwsze auto. Nie ma sensu więc się pchać nie wiadomo w co (lepszy porządny Compact 316i, niż chociażby Coupe 320i z linka).

PostNapisane: 23 listopada 2014, 16:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
jesli juz musisz kupowac bmw to tak jak koledzy pisza, szukaj compacta...a tak naprawde jesli mialbym juz ci cos podpowiedziec to zrezygnuj na razie z bmw...za maly budzet i skoro nie masz na instalacje lpg to jak zamierzasz serwisowac auto? Takie auto, ktore ma kolo 20 lat nie bedzie idealne...z tego co napisales wnioskuje, ze nie potrzebujesz auta do dbana i dlubania w garazu tylko do tluczenia, na dojazdy do szkoly...szukaj jakiejs poloweczki, asterki z gazem...tanio, ekonomicznie a na bmw przyjdzie czas :)

PS. Wiem, ze fajnie by bylo podjezdzac BMW pod szkole ale pamietaj o jednym...starym parchem na nikim wrazenia nie zrobisz a raczej wzbudzisz jedynie politowanie ;)

Tytuł: Re: Czy jest to realne ?
PostNapisane: 23 listopada 2014, 17:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: było i ni ma
Kod silnika: M42B18
Z palcem w tyłku kupisz ISa lub 320 z gazem za te pieniądze.

PostNapisane: 23 listopada 2014, 17:15 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Samochód to nie jest rzecz dla ludzi zarabiających minimalną krajową a z tego co zrozumiałem to masz jescze mniej i będziesz go tyrał codziennie do szkoły. Po mojemu to matiz, tico albo na bogato punto i najlepiej z 4 generacją żeby nie wciągał 2x tyle gazu co benzyny. Ja wiem, że compact 1.6 to nie jest klasa premium ale masz dużo większą szansę, że bezstresowo utrzymasz takiego matiza. Pamiętaj, że w takim aucie komplet markowych opon to nie jest 500zł a wyciąganie części ze śmietnika nie należy do komfortowych sytuacji. Beekmka za małą kasę będzie prawdopodobnie dobrze zgnita i ulepiona na najtańszych częściach. Gaz 2 generacji to też nie jest dobry pomysł. Małe auto zawsze zdążysz sprzedać, przekonaj się najpierw ile jeżdżenie kosztuje.

PostNapisane: 23 listopada 2014, 17:23 
E34 lover

Chłopak chce BMW to niech je sobie kupi. Za "piątala" coś tam już kupi, nie będzie to szczyt marzeń ale przynajmniej nie będzie mu wstyd za matiza, tico czy inny badziew. A znów jakie koszty utrzymania w takim starym parchu? Każde inne auto za tą kasę będzie wymagać takiej samej obsługi i nakładów finansowych.... takie auto jest tanie jak barszcz i tak samo tanio je się serwisuje.

PostNapisane: 23 listopada 2014, 17:51 

Moje BMW: e39
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Dla Ciebie czy dla mnie wyskoczyć z kilku stówek to nie jest problem ale dla niepracującego ucznia chyba trochę jest. Ja znam takich, co ich golf 2 finansowo zjada- takie realia. Też fajnie by było, żeby nie pracować tylko po to, żeby jeździć ale wypić piwko w barze od czasu do czasu czy zbierać na fajniejszy samochód. Ja zaczynałem od Astry 1.7 Isuzu i koszty były stosunkowo małe. Zmieniłem na 325 TDS ale moja sytuacja finansowa była już dużo lepsza. Jednak ceny serwisu czy spalania Opla były dużo bardziej zachęcające. Ja na miejscu autora tematu brałbym jakieś maleństwo wychuchane przez dziadziusia a o czymś lepszym myślał jak znajdzie pracę.

PostNapisane: 23 listopada 2014, 18:19 
Zacna persona forum

Kazdy najlepiej uczy sie na wlasnych bledach. Ja uwazam, ze jak ktos pisze uczciwie, ze nie ma kasy na instalacje gazowa, to oznacza, ze nie bedzie mial rowniez na nowe czesci, opony itp do auta...skonczy sie to pewnie tak, ze autor bedzie jezdzil po szrotach np. zeby kupic amortyzator :wstyd:

Nie ma co sie oszukiwac...jakiej perelki bys nie kupil to auto, ktore mal cwierc wieku bedzie sie psuc...chyba, ze jestes tolerancyjny na tyle, ze jak puka ale jezdzi to znaczy, ze dobry..

Szukaj astry II z lpg :ok: tak bez zlosliwosci Ci to mowie :)

PostNapisane: 23 listopada 2014, 18:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: pocket rocket 323ti
Kod silnika: r6 :)
Garaż: Pocket rocket 323ti vel dzikus
Smoczyca 645ci vel dziadkowóz
ja pierdziu... to ile wg was powinien kosztować is? 15000? nie przesadzajcie!! fajne egzemplarze w 5000 bez problemu kupi!
ja kupiłem za tyle 323ti!!

Lekki zamach 240mm
Hamulec 325/294mm+ pompka e84
Szpera 40% w końcu na pokładzie!
Gwint 4x kolumna
Stroker waiting.......
Jest przeciąg :)

PostNapisane: 23 listopada 2014, 18:46 
Zacna persona forum

Nikt nie pisze, ze nie da sie kupic. Ale pytanie czy jest to odpowiednie auto dla mlodego chopaka na dojazdy codzienne do szkoly...

WitoM napisał(a):
Czy lepiej dać sobie spokój i kupić np civica czy może jakieś inne

dac sobie spokoj jesli nie chcesz przezywac stresow...chyba, ze kupisz od razu zielone bmw...zielone maja to do siebie, ze jak sie popsuja to mozna wstawic je w pokrzywy i nie straszy...

PostNapisane: 23 listopada 2014, 19:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
ja kiedyś też miałem taki dylemat - chciałem is ale dobry is swoje kosztuje a zamiast turlać sie 316i kupiłem gofra z niezłym jak na gofra wyposażeniem i silnikiem. skończyłem studia, poszedłem do roboty i teraz dopiero zaczynam myśleć o jakimś bmw. ja wiem marzenia, miłość do marki ale kto marzy o łysym 316i? jak masz problem z założeniem LPG i piszesz o spalaniu to 6 garów bym odpuścił. w golfach też były 6 garówki i też każdy kto myśli "ło tam przecież to tylko golf" to po miesiącu zderza się z rzeczywistością. ja wpadłemz deszczu pod rynne bo gti też jezeli chodzi o koszta jest droższy w utrzymaniu niż zwykły gofer a niektóre części na równi z bmw ale realnie baaaardzo ciężko byłoby mi utrzymać bez pracy bmw w dobrej kondycji technicznej. e34 czy e30 za 5k - powoli te czasy się kończą, kupisz jakaś strychninę 520i która raz odpali raz nie i taka prawda

PostNapisane: 23 listopada 2014, 20:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW e39 528i
Garaż: byłe e34: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134211
jest e39: viewtopic.php?f=6&t=169366&start=20
Sorry, nie obraź się, ale według mnie, póki się uczysz i z kasą jest kiepsko to radzę Ci kupić jakiegoś zwykłego i taniego w utrzymaniu "turlacza" typu Punto II z LPG. Jakie by nie było BMW to jednak utrzymanie może trochę kosztować, a w takim fiacie generalny remont zawieszenia zrobisz za 400zł i śmigasz dalej - dosłownie wszystko kosztuje grosze. Kupowanie na siłę BMW według mnie nie ma sensu.

PostNapisane: 23 listopada 2014, 20:50 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
WitoM napisał(a):
Ps: Widzę ,że z łodzi jesteś czyli z moich okolić i masz 316i jak ci się tym jeździ 316i nie za mało ?

Po 316-natsce został tylko podpis na forum ponieważ sprzedałem ją jakieś 2,5/3 lata temu :) Ale nie powiem miło wspominam jeździła jak trzeba było nigdy nie zawiodła a igłą nie była :hyhy:

Nadwozie compact jest tańsze tak jak chłopaki wyżej Ci piszą szukaj 1.6L m43 na łańcuchu ;)

Pamiętaj by po zakupie zrobić odpowiedni serwis a co do instalacji gazowej to musisz to na spokojnie przemyśleć oraz przeliczyć... czy Ci się to będzie opłacać a wszystko zależy od tego jak długo tym autem pojeździsz bo około 50 kilometrów dziennie jak najbardziej będzie się opłacać ;)

PostNapisane: 23 listopada 2014, 21:11 

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
kupić, a utrzymać to dwie różne kwestie Panowie. Jak ktoś jest uczniem i nie ma 3tys na lpg to znajdzie tysiaka na hamulce albo zawieszenie? w mojej rodzinie teraz ten temat przerabia jeden student :) rodzice nie dają za dużo, bo oprócz kosztów utrzymania dostaje 500zł na tzw "życie". Kupił bmw e36 i zaraz sprzedał, bo to alternator, to hamulce, kilka spraw z zawieszenia i kasa szła. Teraz turla się astrą II w lpg i mówi, że bmw nie jest dla studentów :rotfl:

PostNapisane: 23 listopada 2014, 21:23 
Zacna persona forum

F20 116D ALPIN WEISS
Było:
E36 318i MONTREALBLAU
E39 530i TITANSILBER
E92 335i SCHWARZ BLACK
E60 530D SCHWARZ BLACK
E87 120d SCHWARZ BLACK
No więc tak ,trochę się niektórzy rozpisali więc objaśnię trochę . O jakimś turlaczu typu tico matiz itp nie ma mowy .Wielu z was pomyślało sobie ,że jakiś zagubiony chłopak przyszedł na forum i pyta co ma kupić .Realia są takie ,że jestem chorym królikiem na punkcie samochodów od kiedy tylko pamiętam ,i już teraz w wolnej chwili dłubie w samochodzie jak tylko mam czas .No i umówmy się ile razy robi się taki remont zawieszenia ? 400zł spoko ,300zł świece spoko ale 3000zł nie będę miał od tak na instalkę bo 300zł a 3k to różnica .Nie potrzebuje samochodu do popisywania się przed kolegami bo to mam gdzieś samochód ma mi dawać satysfakcję z jazdy dlatego w grę nie wchodzi jakaś astra czy tico . Mam 2 samochody ale przydał by się trzeci dla mnie na dojazdy 2/3 dni razy w tygodniu gdyż mieszkam 20 km od łodzi .Czasami zabieram się z ojcem ,ale to czasami ,a na pozostałe dni potrzebuje samochód i zabawki do spędzania wolnego czasu ,tak więc albo BMW ,albo Honda która mimo FWD też daje radochę i na którą spokojnie wystarczy kaski lecz zdecydowanie wolałbym BMW stąd pytanie czy warto w ogóle angażować się w poszukiwania E36 za tą kwotę czy lepiej nie tracić czasu i pieniędzy na dojazdy ...... A jeśli chodzi o koszty to przecież nie każdy kto ma BMW jest milionerem albo prezesem i koszty utrzymania tego samochodu wcale nie odbiegają moim zdaniem wiele od innych samochodów :zdziwko:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1