Zawieszenie?

Pytałem o nadwozie czyli czy chcesz wersję 2 drzwiową coupe czy sedana z 4 drzwiami a może wolałbyś kombi?.A więc tak jak wspomniałem wcześniej największy problem to raczej znaleść zadbaną e30 bez jakiś wieśniackich dodatków typu szpoilery czy wystające wydechy-haubice i świecące neony

Zadbaną zarówno wizualnie ( wiadomo można podszykować jakieś drobne mankamenty możemy zaakceptować ) ale zadbaną też technicznie. Silniki o których piszesz czyli w modelach e30 316 i 318 to moim zdaniem kiepski wybór.Nie chodzi mi tutaj o to że są za słabe bo jeśli to pierwsze auto z tylnym napędem jak wspomniałeś to biorąc pod uwagę fakt że idzie zima ,były by idealne.Chodzi o to że to silniki o oznaczeniu m40 ( wpisz w
szukaj m40 i będziesz wiedział o co chodzi ).Więc optymalnym wyborem byłby silnik 1.8is o mocy 136 koni ale ten występował w ( chyba ) tylko w nadwoziu coupe.Więc jeśli szukasz sedana to albo dobrze sprawdzony silnik 1.6 czy 1.8 i godzisz klepanie m40 albo już niestety sporo palące 2.0.Znalezienie zadbanego e30 nie będzie łatwe ale jeśli tako znajdziesz na pewno i choć trochę o nie zadbasz to odwdzięczy Ci się wierną pracą.
Co do sprawdzenia to jak każde auto.W tym dziale na górze masz taki temat jak kupować BMW i proponuję go przejżeć.