BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 kwietnia 2025, 22:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: e46 do 20 tys.
PostNapisane: 9 marca 2015, 14:50 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: szukam
Witam serdecznie Forumowiczów :)

Na forum jest wiele cennych informacji, jednak nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi na moje pytanie ( między innymi przez zmieniającą się sytuację na rynku ) dlatego postanowiłem założyć nowy temat.
Zanoszę się z zamiarem kupna swojego pierwszego BMW, wybór padł na e46 sedan najlepiej po lifcie w M paku, co do wyboru silnika sytuacja już nie jest tak oczywista (pewne jest tylko to, ze ma to być silnik benzynowy).
Po analizie kosztów utrzymania/spalania doszedłem do wniosku, że najlepszym wyborem dla mnie byłby silnik 3.0 lub 2.5 ewentualnie 2.8 jeżeli z jakichkolwiek przyczyn wybór padłby na przedliftowy egzemplarz.
Pytanie, które mnie nurtuje to czy do kwoty 20 tys. zl. uda mi się kupić zadbany egzemplarz ? Na allegro w tym przedziale cenowym jest dość sporo egzemplarzy, które na pierwszy rzut oka spełniałyby moje wymagania no ale na żywo jeszcze nic nie oglądałem. Dzwoniłem do gościa, który zajmuje się sprowadzaniem tylko e46 i ostrzegł mnie, że poliftowe 3.0 za 20 tys to same jeżdżące trupy i że za taki samochód trzeba dac 26-28 tys ew. 22-23 za wersję przedliftową.
Koledzy doradźcie mi czy faktycznie tak jest, czy może nie sugerować się radami handlarza i szukać ładnej sztuki czy od razu dać sobie spokój i poszukać czegoś z silnikiem 2.0 / 2.2 ?

z góry dziekuję za informacje, pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e46 do 20 tys.
PostNapisane: 9 marca 2015, 15:03 
Art84 napisał(a):
Dzwoniłem do gościa, który zajmuje się sprowadzaniem tylko e46 i ostrzegł mnie, że poliftowe 3.0 za 20 tys to same jeżdżące trupy i że za taki samochód trzeba dac 26-28 tys ew. 22-23 za wersję przedliftową.

Sam sobie handlarz sprowadzi za tyle, a potem narzuci marze, to masz 26-28, a sam sprowadzi sobie za 20 :D

PostNapisane: 9 marca 2015, 15:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: najładniejsze
Garaż: G80 M3

Byle e92 335 M-pack
Byle e82 : http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147967
Byłe e46: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134728
Byłe M3+http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.ph ... &start=380
Sedana po liftingu w m-pakiecie 3.0 benzyna za 20 tys ? Nie sądzę, sprowadzając doliczyć sobie koszt podróży, pobytu, podatki (18,6% chyba powyżej 2l) koszt przeglądu rejestracji i obowiązkowego ubezpieczenia. Moim zdaniem taniej dla Ciebie będzie szukać czegoś w Polsce, co do stanu to nikt Ci nie powie, musisz jechać i szukać. Lady polift będzie w tym wyposażeniu ( oryginalny m pakiet raczej nie wychodził w jakiejś biednej konfiguracji) z tym silnikiem będzie kosztował moim zdaniem więcej niż 20.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 marca 2015, 15:23 
BanDai, jak wejdziesz na wyszukiwarke teraz, to oczywiscie, ze nie znajdziesz.

Jak bedziesz cierpliwy, w koncu znajdziesz. Handlarz nie bedzie sprowadzal fury za 27800, zeby sprzedac ja za 28000, ma dzieci, rodzine i rachunki do zaplacenia ;)

Jak jest dobra fura, za dobre pieniadze, to znika tak szybko, jak sie pojawia, ludzie z tego zyja, wiec na biezaco przegladaja oferty i nie pozwalaja im dlugo wisiec.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1