Co do oferty nr 3:
http://allegro.pl/bmw-e46-2-2-170km-mpa ... 24474.html specjalnym ekspertem nie jestem ale dziwnie wygląda ten przedni zderzak mpakietowy, od strony kierowcy a z tyłu to nie wiem u mnie w poliftowym e46 mpakietowy zderzak wygląda zupełnie inaczej.
Na co zwracać uwagę według mnie:
-przemierzyć sobie autko miernikiem (można pożyczyć od lakiernika i powiem jak to zrobić żeby dało to obraz auta nawet jeśli jest szpachla ale auto mechanicznie sprawne to bym go nie odrzucał)
-podłączyć pod inpe i sprawdzić podstawowe parametry, np. korekty wtrysków, ale tez np ładowanie akumulatora, wyprzedzanie zapłonu, itp.
-przejechać się ocenić stan sprzęgła, zawieszenia, skrzyni biegów (czy trzeba szukać biegów czy wchodzą fajnie)
-pokręcić kołami posluchać czy pompa wspomagania nie wyje,
-pod maską, stan wszystkich płynów, płynu chłodniczego, oleju (ewentualne objawy uszczelki pod głowicą)
-odpalanie na zimnym silniku/ kopcenie po odpaleniu i podczas jazdy
-działanie klimatyzacji/ elektryki w samochodzie
moim zdaniem zawsze trzeba się liczyć mając np. tylko 15 tyś do dyspozycji szukać auta maxymalnie za 12-12,500zł. Trzeba wziąć pod uwagę serwis samochodu po zakupie, jeśli chodzi o silniki r6, to serwis jest też droższy trochę. Poza tym, w aucie z zagranicy na 99% trzeba będzie zrobić coś typu hamulce, sprzęgło, zakupić opony bo zazwyczaj nie ma tego przy samochodzie sprowadzonym. ja do swojego 330d mpakiet 2002 rok, kupionego za 19 500zł, dołożyłem już prawie 6 tys, i jeszcze muszę parę rzeczy zrobić

pozdro