Witam, jestem Kacper lat mam 19.
Zakładam, że pisze ten temat w złym dziale więc jeżeli jest na owym forum jakiś moderator, to niech to przerzuci w odpowiednie miejsce.
Zaczynając,
mam w planach zakup BMW e36 coupe. Nie bardzo znam się jeszcze na tych rzeczach, czyli oznaczenia silników (mb~) i szukam pomocy właśnie u was.
Jest oferta za 1,500zł i zakładam, że kupie badziewia ale wcale mnie to nie odrzuca bo i tak mam w planach włożenie w ten samochód kwoty od 10 do 15 tysięcy. (Aby nie było, nie dostaje pieniędzy od rodziców, sam na to ciężko pracuje) Samochód, który planuje kupić rzeczywiście (na zdjęciach

) wygląda bardzo ładnie, zero rudej, tapicera też ładna, zero jakichś zarysowań bądź wgnieceń.
Pytanie jest następujące, na co zwracać uwagę podczas zakupu, co dokładniej przejrzeć, gdzie mogę coś znaleźć czego nie powinno być?
Co po powrocie do rodzinnego miasta powinienem wymienić od razu po zakupie?
Nastepnie, jak z kwestią obniżania samochodu, jak to wygląda, czytałem gdzieś o jakichś gwintach, sprężynach ale zupełnie nie rozumiem oznaczeń 40/20, 60/40, czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć i jeżeli to o ile obniżać owy samochód.
Jak z częściami (pytam posiadaczy E36)? Trudno czy łatwo dostępne?
Mam nadzieję, że znajdzie się tutaj ktoś pomocny i mniej więcej wyjaśni mi co i z czym się je.
Pozdrawiam!