Podobny temat już był na forum.... ponad 2 lata temu...
[LINK]... do tego miał nieco błędów, np.
Labrador napisał(a):
Zaczne od tego po pierwsze jest jedna wada innych aut między innymi tych przez ciebie wymienionych:nissan 200NX i 300ZX --brak tylniego napędu
(300ZX ma napęd na tył, kto nie wierzy -> youtube

)
Więc chciałbym go odświeżyć...
Tak wygląda to auto:
Podstawowe dane to: roczniki dostępne w zakupie 1990-1996 (pomijając Japońskie wersje); wersja 3.0 V6 twin turbo ma 283-286 KM, napęd na tył, skrętne tylne koła i w sumie wszystko, czego potrzeba w sportowym, dobrze wyposażonym aucie. Produkowany w Japonii, jako jeden z topowych modeli. Produkowali go w 3 wersjach nadwozia: 2 osobowe coupe, coupe 2+2 oraz cabrio. Poprzednik 350Z. Podobno się nie psuje. W okresie swojej produkcji porównywany z Porsche, Ferrari. 5,5sek do 100km/h wtedy to było już coś. Najnowszy GT-R też ma V6 Twin Turbo, więc najwidoczniej Nissan polubił ten układ.
Ostatnio przypadkiem natknąłem się na ogłoszenie:
http://otomoto.pl/nissan-300-zx-3-0-v6- ... 34583.html
'94, twin turbo, manual, można przeboleć, że jest to wersja krótka, a nie 2+2 -> za jedyne 22,5tys.
Tarnowskie góry są blisko, więc zadzwoniłem - auto sprzedane.
Zacząłem przeglądać ogłoszenia i można co nie co znaleźć, np. perełkę w USA za ok. 80tys ze sprowadzeniem
[LINK]
Pytanie - czy ktoś może miał kontakt z tym autem? Co o nim myślicie?
W cenie do 25tys. jest idealnym konkurentem cenowym dla E36 328 z tych samych lat produkcji (ok. '94). Wiem, że to inna klasa auta, sporo większa moc, turbiny itd. Oprócz osób z tego forum - inni ludzie raczej stwierdziliby, że ten Nissan jest atrakcyjniejszy pod względem wyglądu od E36. Pewnie odrazu zaproponujecie M3 - byc może okaże się, że koszty ekspoatacja i zakupu tych aut w dłuższej perspektywie wyjdą bardzo podobne.
Jeśli miałbym już kiedyś rezygnować z BMW to tylko dla aut tej klasy...