LeSiO napisał(a):
Vermilion napisał(a):
Flansze masz od wewnatrz obspawane, czy tylko jednostronnie na zewnatrz?
Od wewnatrz tez. Dodatkowo maja byc jeszcze frezowane wewnatrz spawy (nie wiem czy to dobrze, czy nie, bo sie nie znam).
Flansze obspawuje sie od wewnatrz, zeby:
- po pierwsze wzmocnic polaczenie, szczegolnie wazne przy flanszy laczacej sie z glowica
- po drugie wyeliminowac zawirowania, sposob polozenie spawow, ktory Ci pokazalem eliminuje potrzebe frezowania czegokolwiek.
A co do tego, to naprawde nie chce Ci tutaj jechac, ale dalej mam wrazenie, ze bardzo zle zrobilem, ze wogole osmielilem sie publicznie, inaczej niz w pozytywny sposob, skomentowac jakis element tego projektu
LeSiO napisał(a):
Robie tak jak wydaje mi sie ze bedzie dobrze. Robie tak jak mnie na to stac.
Tak jak Ci napisalem wyzej, sposob, ktory pokazalem nie wymaga nawet 1 zl nakladu wiecej, wymaga wiekszego przylozenia sie do tematu. Rozumialbym Twoja ocene, gdybym napisal Ci, ze zle, ze wydech jest spawany z tak wielu fragmentow, bo mozna bylo wykonac go z wiekszych elementow na gietarce beztrzpieniowej i to bylaby bardzo irracjonalna uwaga, ktora moglbys krytykowac, bo taki sprzet nie jest powszechnie dostepny.
Jakis czas temu to przegladalem i mi sie przypomnialo, przeczytaj dokladnie ten post, szczegolnie o tym, jak duze spawalnicze doswiadczenie ma autor, czy robi to na codzien i co mu wyszlo po 1-2 przylozenia sie
http://forum.e46fanatics.com/showpost.p ... tcount=159LeSiO napisał(a):
Robie tak zeby zdobyc jakies informacje i podzielic sie nimi na forum. Nie mam firmy w ktorej jak cos zrobie to info zatrzymam dla siebie a pozniej zarobie na tym pieniazki. Dziele sie informacjami z innymi uzytkownikami, a to ze wiekszosc uzytkownikow (jak to powiedziales "masa") podchodzi do sprawy od strony estetycznej i pisze mi komenatrze ze wspaniale wyglada to tylko sie ciesze bo mnie to podbudowywuje i motywuje do dalszej pracy.
Tak, swiadomie napisalem "masa", bo tak jak w przypadku wielu rzeczy, z ktorymi spotykam sie tutaj, nawet z tak prozaiczna sprawa, jak to, jak powinien wygladac dobry spaw TIGiem, brakuje tutaj informacji i swiadomosci. Przyklaskiwac jest naprawde latwo, duzo trudniej konstruktywnie cos podpowiedziec albo doradzic, ale skoro odbierasz to negatywnie, to nie ma sensu dalej wlaczac sie w ta dyskusje.
Na marginesie, znalazlem Ci dla porownania sytuacje gdy produkt odbiega od zdjec katalogowych, zobacz jaka jest reakcja ludzi o troche wiekszej swiadomosci
http://www.s2ki.com/s2000/topic/792009- ... 0rs-c304r/J's to firma o poteznej tradycji w sporcie.
LeSiO napisał(a):
A jesli chodzi o strone techniczna to i na tym forum znajda sie tacy ludzie ktorych to interesuje i nie pisza w moim temacie tylko wysylaja zazwyczaj PW, a takich PW od poczataku jak zalozylem ten temat dostalem juz mnostwo.
Z jednej strony piszesz wyzej, ze chcesz sie dzielic informacjami z innymi uzytkownikami, a z drugiej sugerujesz mi, ze uwagi powinny byc wysylane tylko i wylacznie na PW, cos mi tu nie gra.