w m20b25 był jednomas?napisz do tego goscia na allegro który sie ogłasza,on odchudzał juz setki kół od roznych aut i ma spore pojecie na ten temat.na pewno Ci doradzi
mnie wszyscy straszyli ze pourywa nogi,silnik kaput itd.

mam odchudzone o 35-40%, na poczatku wszyscy gadali ze wiecej wad niz zalet,ze trzeba wywarzac dynamicznie itd. ale wszystkie te mity obaliłem:)bo po kiego grzyba wszyscy co sie bawia w motorsporcie pierwsze co odchudzaja zamachy?
czy przy wymianie sprzegła warsztat wywarza cokolwiek,nie wspominajac ze powinno sie niby wywarzyc cały zestaw(docisk,tarcze,koło,wał)

nidy sie z czyms takim nie spotkałem?wiec wystarczy ze koło jest wyważone.co do mitów o latajacym zamachu,nogi to moze chyba pourywac koło które ktos odchudzał fleksem
widac ze moje koło było wywarzone precyzyjnie i fachowo,pełno malutkich nawiercen na całym obwodzie o roznej głebokosci.nie zaobserwowałem zadnych negatywnych aspektów,nie równej pracy,wibracji itd.
na poczatku ciezko było stawierdzic jaka robote robi koło bo było składane razem z cała reszta,ale w momecie kiedy zmieniałem jakis czas temu sprzegło załozyłem z powrotem zwykły zamach zeby zobaczyc jak jest roznica...
na drugi dzien z powrotem był lekki zamach

roznice czuc na 2 pierwszych biegach,jak dla mnie jest kolosalna.auto ciagnie od dołu,na obroty wchodzi momentalnie.
porównałby to mniej wiecej tak na moscie 3.45 z lekkim zamachem zbiera sie tak jak na moscie 4.10 ze zwykłym kołem.
nie na tor,bardziej na kjsy,rallysprinty,sosy... ogólnie do amatorskiego rajdowania.a tu liczy sie tez nie zawodnosc,auto czasami jedzie na odcince dobrych kilka sekund,silnik dostaje ciagle po dupie.wiec przy kompresorze lub turbo awaryjnosc zwrasta dwukrotnie.
a tu filmik z e30 325ix(prztygotowane do rajdów,bilstein b6,2 kubły i zero wnetrza)
http://www.youtube.com/watch?v=bnUHvae1 ... rofilepage
dodam ze miałem przełozenie s3.45 wiec nie w najmocniejszej specyfikkacji

na 4.45 byłbym jeszcze sporo szybszy
ps.niebawem update,doszło kilka nowych gadzetów,auto jest odchudzane,beda filmiki z przyspieszen...