Witam, chciałbym przedstawić wam mój samochód, który buduje odkąd go kupiłem, czyli od 2008r, samochód przeszedł naprawde wiele, nie mowa tutaj o przygodach na drodze ale o przeróbkach

Początkowo zwykłe, poczciwe 316i, golas, prócz el. szyb, 2 airbaczków i szybra nie miał nic, od tego zaczęły się powoli modyfikacje, silnik 1.8 16v, potem 2.8, tak troszkę pojeździło, mocno zmodyfikowane, ładnie wyglądające, z dobrym audio

Niestety ciągle brakowało mi mocy, a co gorsza, ciągnęło do sportowej jazdy, jak nie po odcinkach, to driftem po winklach, więc zdecydowałem w sprzyjających mi okolicznościach (mała stłuczka lewego tylnego błotnika) że przebuduje compacta totalnie pod funcara, koncepcja była taka - samochód jak najbardziej uniwersalny pod fun, czyli nie typowo pod drift, ze skrętem jak 90st, nie typowa rajdówka bez nagrzewnicy a samochód, który będzie mi dostarczał przyjemności z jazdy, będę nim mógł postartować w różnych konkurencjach i zawodach, no i tak też się stało, powoli sobie stworzyłem małego potworka z klatką i 320konnym silnikiem M3 E36

Galeria ta krok po korku ukazuje moje poczynania z tym samochodem, jest w niej dosłownie wszystko, w momencie kiedy edytuje pierwszą stronę galeria ma 195stron, osoby które zaglądają tutaj pierwszy raz pewnie rezygnują z przeczytania całej galerii i się im nie dziwie, ja sam mam problemy żeby w niej coś znaleźć heheh

Historia tego samochodu napewno na zawsze pozostanie w moim sercu, oczywiście samochód jeździ i jeździć będzie póki ma krzepe, buda jest zdrowa, silnik daje ostrego kopa w plecy, kilka osób zaraziłem compactem i są bardzo zadowolone, to naprawde wspaniały samochód

Poniżej zamieszczam troche fotek i specyfikacje Compacta

Rozkodowany VIN aczkolwiek można by tam dopisać caaaaaaaałą mase najciekawszych rzeczy jakie zostały dodane podczas modyfikacji, począwszy od klimatyzacji, zmieniając silnik i kończąc na takich drobiazgach jak szerokie listwy i czarne wnętrze

No... ale obecnie jest bardziej ubogi niż był w serii heheh

Vehicle information
VIN long WBACG11070KD31790
Type code CG11
Type 316I (EUR)
Dev. series E36 (5)
Line 3
Body type COMP
Sterring LL
Door count 3
Engine M43
Cubical capacity 1.60
Power 75
Transmision HECK
Gearbox MECH
Colour SCHWARZ 2 (668)
Upholstery STOFF/ANTHRAZIT (C5AT)
Prod. date 1995-11-03
Order options
No. Description
242 DRIVER AIR BAG+SERIES STRG WHL RIM(PUR)
243 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
282 LT/ALY WHEELS SPORT SPOKE STYLING II
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
340 PROTECTOR STRIPES IN BLACK
401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC
410 WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT
428 WARNING TRIANGLE
441 SMOKERS PACKAGE
498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE
510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM
651 BMW Bavaria C Reverse
801 GERMANY VERSION
818 MAIN BATTERY SWITCH
970 BUISNESS PACKAGE
BMW E36 316i Compact 110tyś, 1996r - zakup 2008r

Lata świetności, w skrócie - wtedy jeszcze troszczyłem się o lakier

Obecnie, też troszcze się o lakier, bo niedużo go widać

[

Specyfikacja techniczna:
Baza - BMW E36 316i 105km, 1996r
Silnik - S50B32 1998r 321km/350nm
Zawieszenie - MTS Technic, rozpórka p/t
Hamulce - 325mm/278mm, hydrauliczny ręczny Shift-r z korektorem siły hamowania Wilwood,
Ukł. napędowy - Szpera 100% S4.27, 60% S4.27, 25% S3.25, skrzynia M52B28 5b, półosie E30 2.5, hardcore short-shifter
Koła - CMS Alpina Look 8szt, 17j, 7.5', opony typu Slick 215/45, Semi-Slick 235/40, zima 195/65/15, kolec 145/80/16
Ukł. wydechowy - seryjny, końcowy tłumik Supersprint lub Straight Pipes

Wnętrze -
*klatka bezpieczeństwa, mocno rozbudowana, bez zastrzałów do kielichów,
*tapicerka drzwi carbon,
*fotele Bimarco Grip FIA/Bimarco Futura FIA,
*pasy 4pkt, 3', OMP FIA x2,
*kierownica OMP WRC zamsz,
*gałka Sparco,
*podstopnica piolota RRS alu,
*podłoga alu blacha ryflowana,
*panel startowy z funkcjami Engine Start, wł. wentylatora, wł. pompy paliwa.