MadMax napisał(a):
Czeka nas rewolucja w ubezpieczeniach.
Co o tym myślicie?
Ja to myślę, że jest na tym forum dział poświęcony między innymi tematyce ubezpieczeń
renoraines napisał(a):
MadMax napisał(a):
Jak tak dalej pójdzie to nie będzie dobrze.
Jak tak dalej pójdzie to będzie to samo co w Grecji, Hiszpanii, Irlandii, Węgrzech itd.
Niestety wiele na to wskazuje, ale to inny temat
ded napisał(a):
Trzeba bylo auto brac na spolke z ojcem i placic w mbanku skladke- ja tak zrobilem i cena jak widzisz.
Masz ubezpieczenie kupione przez mbank pierwszy czy już kolejny rok? Ja miałem przez mbank w benefii 3 auta. Pierwszy rok super tanio, propozycja na kolejny tak x2 albo i więcej, więc za każdym razem rozwiązywałem umowę i uciekałem gdzie indziej.
Taka pułapka trochę. Ale na rok się opłacało
maaaad napisał(a):
MadMax napisał(a):
wzrosła suma gwarancyjna
Nie wiem, jaki wpływ ma to na wysokość wypłacanych przez ubezpieczycieli odszkodowań w Polsce (jestem ciekaw, jak często wypłacane są odszkodowania w kwocie powyżej 300 tys. E za szkodę w mieniu i 1,5 mln E za szkodę osobową, bo takie były poprzednie kwoty gwarancyjne)
Otóż to. Najlepsze były komentarze dziennikarskie i wypowiedzi przedstawicieli towarzystw przy okazji podniesienia sum gwarancyjnych. Jak potrafili wyliczać o ile powinna wzrosnąć składka, odwołując się do proporcji między obecnym poziomem składek a dawnymi sumami gwarancyjnymi. Za to zupełnie pomijając kwestię częstości osiągania wysokości sum gwarancyjnych przy wypłatach
Andrewe36 napisał(a):
ded napisał(a):
Trzeba bylo auto brac na spolke z ojcem i placic w mbanku skladke- ja tak zrobilem i cena jak widzisz.
Jesteś w dowodzie na pierwszym miejscu czy drugim?
A co ma do rzeczy "miejsce w dowodzie rejestracyjnym"

?
Liczy się chyba ewentualny udział we własności pojazdu, abstrahując od jego uwidocznienia w dowodzie rejestracyjnym w ogóle, a już tym bardziej kolejności umieszczenia w tymże. Są inne sposoby wykazania współwłasności pojazdu niż adnotacja w dowodzie rejestracyjnym