|
Witam Panowie. Szukałem, szukałem i nie znalazłem konkretnych informacji, które mnie interesują. Otóż sprawy maja się następująco. W październiku nabyłem E36 Coupe 1.8 IS 92r., lecz po krótkim czasie padł silnik. Okazało się, że nie nadaje się do remontu. Niestety w okolicy nie mogę znaleźć żadnego w normalnych pieniądzach. Szukałem całej E36 na części, ale to też za drogo mnie wyniesie. Wczoraj dowiedziałem się od znajomego, że niedaleko jest na sprzedaż E36 Sedan z silnikiem 1.8i za śmieszne pieniądze, ale brakuje w niej tłumików. Przypuszczam, że brakuje tam pewnie jeszcze jakichś części, ale obejrzę ja dopiero w sobotę. Oto moje pytania: 1. czy tłumiki od 1.8IS podejdą do 1.8i? Wiadomo, że jakieś przeróbki będą potrzebne, ale chodzi mi o to, czy będzie normalnie jeździć, bo wiem, ze IS ma inne tłumiki. 2. z racji, że w moim Coupe przednie zawieszenie jeździło tylko miesiąc (nowe amory, springi, tuleje na wahaczach, sworznie itd.) chciałbym się dowiedzieć, czy ewentualnie mógłbym przełożyć je do sedana. wiem, ze tylne zawieszenie pasuje, ale co z przodem? 3. jak będzie z tarczami i zaciskami hamulcowymi z IS'a do 'i'?
Auto ma silnik i blachę w bardzo dobrym stanie, czego nie można powiedzieć o moim Coupe (spaprana blacharka po zdarzeniach w przeszłości). Co o tym myślicie? Mam nadzieje, że nie zostanę zmieszany z błotem za moje pytania i uzyskam odpowiedzi.
Pozdrawiam
|