Zgadzam sie z Toba w 100% kupujac auto zagladasz w jego pompe? turbosprezarke czy innego typu mechaniczne rzeczy? raczej chyba jest to niemozliwoscia

co do dbania o auto dziekuje za uwagi odnosnie jakosci paliwa jak i chlodzeniu i rozgrzeaniu turobsprezarki

zapewniam Cie ze turbosprezarka mimo Twoich rad tez ma swoja zywotnosc, ktora sie kiedys skonczy, nie dotyczy to tylko sprezarki w modelu M47 ale rowniez i innych

polecam artykuly o zywotnosciach turbosprezarek jest ich calkiem sporo... co do paliwa hmmm tu moge sie z Toba zgodzic lecz nie dokonca tankujac w Polsce na firmowych stacjach masz pewnosc ze paliwo jest dobrej jakosc? temat byl chyba nawet poruszany na forum odnosnie paliwa jesli nie na tym no byc moze na konkurencyjnym...
Co do Twojego zdania "Nie chce nikogo urazić ale jak się parcha kupuje to później są z nim różne problemy...." calkowicie nie czuje sie urazony lecz badzmy realistami auta z silnikiem m47 byly produkowane w latach 1998-2001 nie jestem dokladnie pewny daty zakonczenia produkcji modelu z tym silnikiem - myslisz ze znajdziesz auto ktore za przeproszeniem "jezdzilo tylko do kosciola w niedziele i raz w tygodniu na zakupy z przebiegem 100000-150000? raczej nie ja swoje kupowalem zagranica od pierwszego wlasciciela co mozna byylo sprawdzic w wloskich papierach lecz czy tym autem jezdzila jedna osoba ? czy jezdzila prywatnie czy moze auto robilo za samochod sluzbowy?? tego sie nie dowiesz
Podróżując po krajach europy wiem ze w cywilizowanych krajach tego typu samochody w czasach swojej swietnosci jezdzily jako pojazdy przedstawicieli handlowych a wiadomo jak wszyscy dbaja o sluzbowe samochody to nie PL gdzie wiekszosc przedstawicieli smiga CC czy Panda misiem....
Wiec nie oszukujmy sie i powiedzmy sobie szczerze wiekszosc aut ma cofany licznik sa juz wyesploatowane majac na uwadze ze sa to auto wiecej niz 10 letnie
Bez urazy sorki jesli sie rozpisalem i zrobilem maly off-topic ale taka jest prawda
Szerokosci
Marcin