Pamiętam jak chodziłem do podstawówki i bodajże było zadanie z niemieckiego,żeby napisać swoich idoli i w dziedzinie sportowiec wpisałem Adam Małysz,a było to chyba w 1997 roku

Jak zaczęła się dobra passa Małysza to wszystkim się tym chwaliłem i pokazywałem starą książkę,w której to napisałem

Ja wiedziałem chyba już wtedy po prostu,ze Adam będzie największym polskim skoczkiem w historii i najlepszym na świecie

Tak,więc oglądam skoki od jakichś 14 lat i bardzo dziwnie będzie bez Małysza.Było kilku groźnych rywali z ,którymi walczył
Adam,m.in.Schmitt,Ahonen,Hautamaeki,Hannawald,Hoellwarth,Janda,Pettersen,Ljoekelsoey,Liegl,Widhoelzl i wielu innych łącznie z mocną gwardią młodych austriaków.Wielu z tych weteranów już nie startuje lub startuje,ale nie zdobywa żadnych wysokich lokat i nie liczą się w klasyfikacji,a Adam miał swoje słabe momenty,ale w tym sezonie pokazał,że jest naprawdę niesamowitym i wielkim człowiekiem,że nawiązał walkę z czołówką pucharu świata.Bardzo mi szkoda,że kończy karierę,ale moim zdaniem to jest najodpowiedniejszy moment,gdyż odejdzie ze skakania jako zawodnik pierwszej klasy,który potrafi stawać na podium i wygrywać.Dobrze,że nie czekał,aż się całkowicie wypali i będzie skakał coraz gorzej,bo wtedy Polacy narzekali by,że do dupy jest i wogóle,a to nieprawda.A tak to skończy karierę jako wybitny sportowiec w świetle chwały,a nie jako upadająca legenda i ogromny szacunek ma za to.Ciekawe jak teraz skoki będą postrzegane w Polsce,bo do tej pory było zawsze tak,przynajmniej u mnie w domu,że padało hasło,zawołaj jak będzie Małysz skakał.Stoch na pewno nie powtórzy wielkich sukcesów Małysza,mimo,iż wygrał dwa konkursy,z czego jeden można powiedzieć zasłużenie,a drugi to fuksem,ale niech będzie,bo i tak jest w bardzo dobrej i pewnie życiowej formie.Na pewno w przyszłym sezonie skoki stracą ogromną część polskich widzów,ale ja oglądałem skoki jak jeszcze Adam zaczynał swoją karierę i dalej będę oglądał

Podsumowując to wszystko,to mogę napisać,tylko jedno i moim zdaniem wystarczające zdanie,a mianowicie,
ADAM,DZIĘKUJEMY CI BARDZO ZA WSZYSTKO!!!A tutaj można sobie poczytać imponującą karierę tego największego skoczka
http://pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Ma%C5%82ysz