Sylwek_ch napisał(a):
nom, nie raz widziałem w wulkanizacji dwa rzędy ciężarkow na takich chińczykach

a i taka nowa felga puszczone na wyważarkę moze pokazać potrzebę wyważenia

No co Ty, przeciez felga to felga

Nie znasz sie, tak powinno byc, ze do wywazania uzywa sie kilograma ciezarkow
A powaznie wiele chinskich, tanich felg nie trzyma geometrii po wyjeciu z pudelka.
Kamo90 napisał(a):
OK, mimo wszystko dzięki za odpowiedź

A co myślisz o tych felgach? Też o nich wspominałem w postach wyżej
http://moto.allegro.pl/lato-bmw-7-e38-e ... 10509.htmlTeż konieczna zmiana rozmiaru opon? No i te felgi są 9x18" a nie 8x18" jak to w E65..
Jest możliwość jakiegoś wcześniejszego sprawdzenia po tych parametrach czy na 100% ten komplet będzie dobry? Czy okaże się dopiero przy zakładaniu?

Wkleiles link do tej samej aukcji. Wiec mam te same uwagi co powyzej. To chinskie felgi, maja duza ilosc ciezarkow, wiec albo slabo sie wywazaja albo sa juz krzywe.
Co do szerokosci, to nie ma znaczenia, to srednica sprawia, ze ramiona sa blisko zaciskow hamulcowych. Poza tym ET jest dosyc wysokie jak na przednie felgi (i podejrzewam, ze tu moze byc problem)
Kamo90 napisał(a):
A wiadomo, że chciałbym czegoś takiego uniknąć.. Jakbym zamówil i jednak by nie pasowały to

Mozna byloby pomierzyc jedno i drugie, ale to dosyc skomplikowane, takze daj sobie poprostu spokoj i poszukaj kol dedykowanych do E65, bedzie to najlepsze rozwiazanie. Moim zdaniem nie ma sensu szukac czegos maksymalnie taniego gdy istnieje potencjalny problem z takim kompletem kol.