BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 00:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Made in amerika.
PostNapisane: 30 kwietnia 2011, 09:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
http://www.autokrata.pl/artykul/10-najg ... dow-11023/

Niech mi kto jeszcze powie, że amerykańskie auta to nie szmelc (w większości). :wstyd:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Made in amerika.
PostNapisane: 30 kwietnia 2011, 09:41 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ja tam i tak wolałbym takie Tahoe czy Dakote niż jakieś pudła spod znaku Renault, Peugeot czy Opel. O koreańcach już nie wspominając. Ciekawie też wygląda w tym zestawieniu Mercedes, flagowa limuzyna topowej europejskiej marki, przez wiele lat niemalże motoryzacyjny benchmark a w zestawieniu jest z amerykańskimi autami dla gospodyń domowych :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 30 kwietnia 2011, 09:49 
Przyjaciel forum

jiGsaw napisał(a):
Niech mi kto jeszcze powie, że amerykańskie auta to nie szmelc (w większości). :wstyd:

Wez pod uwage, ze ten ranking robili amerykanie (dodatkowo, z tak "branzowego" tytulu jakim jest Forbes), a u nich posiadanie amerykanskiego, nudnego samochodu jest bardzo niemodne i na kazdym kroku sie je krytykuje. Oczywiscie jest w tym sporo racji (wiele modeli jest zapoznionych o generacje lub dwie w porownaniu z europejskimi czy azjatyckimi konkurentami), ale modele z listy nie sa 10 najgorszymi samochodami na swiecie.

PostNapisane: 30 kwietnia 2011, 12:55 
Pierwsze kroki

Ja od zawsze jeździłem amerykanami i uważam, że są ponad wszystkie.

Ostatnio edytowano 9 maja 2011, 19:44 przez hejfranekkk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 30 kwietnia 2011, 14:26 
Ten ranking to pic na wodę. Ale fakt, że jak "amerykaniec" to tylko Corvette :cwaniak:

PostNapisane: 30 kwietnia 2011, 14:46 
Zakov napisał(a):
Ten ranking to pic na wodę. Ale fakt, że jak "amerykaniec" to tylko Corvette :cwaniak:

Ranking jest bardzo dobry, ale jak wspomniał Vermilion- z punktu widzenia Amerykanów.

U nas większości z tych aut nie ma, więc guzik nas obchodzi jakiś tahoe, czy inny badziew.

A Korweta jest dobra tylko do rwania panienek i do dragów...i tyle.

Co nie zmienia faktu, że hamerykaczańskie wózki są dziadowskie.

PostNapisane: 30 kwietnia 2011, 16:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
Amerykanskim autom napewno brakuje duzo do BMW,Mercedes,Porsche itd.Natomiast z ta S-klasa to przesadzili.....w swojej klasie jest to jeden z lepszych i najbardziej prestizowych aut i nie powinni Ski umieszczac w tym rankingu(co to za bezsens koszty eksploatacji wliczac w ta klase aut...)Escalade to wizytowka czarnoskorych Gansta Raperow przy ktorej wielkosciowo X5 wyglada jak mini cooper przy X3 :P Jest to auto na pokaz najlepiej z 24 calowymi chromowanymi kolami aczkolwiek wygodne i dosyc dobrze wykonane.A co do corvette-to wyszedl taki model jak ZR1 i pozamiatal auta na torze typu Porsche 911GT2 i Nissan GTR nie wspominajac o BMW M3 GTS......wiec az takie zle nie sa w zakretach :hyhy: jedynie co mnie razi w tych autach to plastik slabej jakosci.....auto za 100tys dolarow a w srodku tworzywa jak w japonskim kompakcie :dobani:

Ostatnio edytowano 30 kwietnia 2011, 16:14 przez BAWARA, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 30 kwietnia 2011, 16:12 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Fryderyk napisał(a):

SPŁOŃ!!!!! :P

Z06 robi jak chce dowolne seryjne BMW :D

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 30 kwietnia 2011, 17:18 
Fryderyk napisał(a):
Ranking jest bardzo dobry, ale jak wspomniał Vermilion- z punktu widzenia Amerykanów.

Zwątpiłem widząc tam S-klasę...

Fryderyk napisał(a):

BAWARA napisał(a):
A co do corvette-to wyszedl taki model jak ZR1...

:)

PostNapisane: 2 maja 2011, 09:43 
Forumowicz

myślę że ranking jest trafny nie powiem czy te wszystkie amerykańskie auta są złe czy dobre bo nimi nie jeździłem ale wiem na pewno że mieli rację co do s klasy bo to badziew jakich mało znajomy kupił w 2002 roku s nową z salonu v8 diesel i co jeździ do tej pory ale nie ma dnia żeby nie zapaliła się jakaś kontrolka (dodam że auto serwisowane do tej pory a właściciel dba o samochody) w aucie takiej klasy pod klamkami wyłażą burlche od rdzy a nigdy nie miało stłuczki i nie było naprawiane więc moim zdaniem s klasa mocno przereklamowana tym bardziej że dał 580000 zł a teraz dostaje niecałe 50000zł. Zgodzę się z tym że jest wygodna ma bajerów w h.j ale za takie pieniądze to nieporozumienie

PostNapisane: 2 maja 2011, 11:20 
Forumowicz

Moje BMW: E30
Kod silnika: S85B16
Mercedes już dawno umarł. Znajomy ma C-klase W203. Spody drzwi ,rant klapy bagażnika, doły błotników w rudej i to takiej że ma chęć zjeść cały samochód. W środku w podstawowych wersjach średnio...

Po ostatniej jeździe S430 W220 stwierdzam że niby fajne ale...W140 bije ją na łeb. Tam wszystko ocieka luksusem i widać na każdym kroku do jakiego segmentu to auto należy :D

Za to w BMW zawsze się miło siedzi bez względu na rocznik :D (No może jest kilka wyjątków)

PostNapisane: 2 maja 2011, 17:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
mie lubie amerykancow, mercedesy tak zeszly na psy ze az nie dowiary

PostNapisane: 2 maja 2011, 19:36 
pan_prezes_skora napisał(a):
mercedesy tak zeszly na psy ze az nie dowiary

Może rozwiniesz tą myśl?

PostNapisane: 2 maja 2011, 19:40 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
jiGsaw napisał(a):

Nie no skąd, Polskie są na pewno lepsze :rotfl:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 2 maja 2011, 19:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
Mercedes jest tym czym bylo-PRESTIZOWYM,DROGIM i LUKSUSOWYM Autem i nikt tego nie zmieni.Miala wpadki to prawda,ale ktora marka tego nie miala?Nawet toyota ktora slynie z niezawodnosci zrobila kilka kuch w ostatnim czasie.Mercedes potrafi wypuscic super drogie serie,modele przy ktorych Porsche zaczyna sie pocic ze strachu(SLS,SLR,BLACK SERIES,65AMG,63,do tego rozne pakiety podwyzszajace moc w AMG w serii)wiec pisanie ze Mercedes jest skonczony itp jest nie na miejscu.Mercedes to Mercedes i koniec.

PostNapisane: 2 maja 2011, 20:08 
BAWARA napisał(a):
Mercedes jest tym czym bylo-PRESTIZOWYM,DROGIM i LUKSUSOWYM Autem i nikt tego nie zmieni.Miala wpadki to prawda,ale ktora marka tego nie miala?Nawet toyota ktora slynie z niezawodnosci zrobila kilka kuch w ostatnim czasie.Mercedes potrafi wypuscic super drogie serie,modele przy ktorych Porsche zaczyna sie pocic ze strachu(SLS,SLR,BLACK SERIES,65AMG,63,do tego rozne pakiety podwyzszajace moc w AMG w serii)wiec pisanie ze Mercedes jest skonczony itp jest nie na miejscu.Mercedes to Mercedes i koniec.

Otóż to! :)

PostNapisane: 2 maja 2011, 20:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
Grzesiek2290 napisał(a):
Znajomy ma C-klase W203

Mój znajomy miał Okulara rocznik 2000 (lifting) z oryginalnym przebiegiem 140tyś. Sprzedawał go 1,5 roku. Poszedł za marne grosze,a sam się zastanawiałem nad nim. Ludzie omijali go szerokim łukiem. Już kombinowaliśmy czy nie przekręcić licznika na 240 tyś :hyhy: bo nikt nie wierzył w ten przebieg.
Auta w USA są stosunkowo tanie więc musi się to odbić na jakości. Ostatnio przeszły przez moje ręce 2 amerykańce i szczerze mówiąc jeździ się nimi dobrze,ale nie są to samochody na nasze drogi. Jakość wykonania też nie jest najwyższa,ale każdy lubi co innego.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1