BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 lipca 2025, 17:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E60] czujnik ciśnień opon
PostNapisane: 10 września 2007, 11:33 
Zacna persona forum

Jezdzilem przez pare tysiecy z gwozdziem w oponie :kwasny: czesto przekraczalem predkosci 300km/h, az w koncu opona padla. Czy ktos sie orientuje czy jest mozliwosc zalozenia czujnikow cisnien w oponach? bo ten powiadamiacz ktory jest stanardowo w samochodzie jest moim zdaniem bez sensu , nie pokazuje ktora opona jest uszkodzona/spadek cisnienia , w moim nie ma zadnych czujnikow cisnienien, w audi na monitor tyres pokazuja sie wszystkie kola i przy kazdym jest podane cisnienie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 11:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
A napisał(a):
Czy ktos sie orientuje czy jest mozliwosc zalozenia czujnikow cisnien w oponach?

Myśle ze to jest fajna propozycja http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 32&pid=648

Niestety cena troche zaporowa

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 17:13 
Zacna persona forum

Santino napisał(a):
A napisał(a):
Czy ktos sie orientuje czy jest mozliwosc zalozenia czujnikow cisnien w oponach?

Myśle ze to jest fajna propozycja http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 32&pid=648

dobre i to , ale i tak jestem zniesmaczony bo w nowym Audi sa czujniki i na monitorze wyswietlaja ci sie na biezaco cisnienia w kolach i wiesz z ktorym jest cos nie tak , ja tego nie mam tutaj , wyswiewtla sie komuniakt i nie wiesz o ktore kolo chodzi, w BMW komputer robi to tylko za pomoca pomiaru promienia kola itd, jezeli sa zmiany to wyskakuje komunikat, ale to moim zdaniem prowizorka , w tym tygodniu bede w serwisie bmw z acs5 e39 to sie spytam czy mozna zamontowac prawdziwe czujniki cisnien w m5 e60

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 17:14 
Zacna persona forum

Santino napisał(a):
A napisał(a):

dobre i to , ale i tak jestem zniesmaczony bo w nowym Audi sa czujniki i na monitorze wyswietlaja ci sie na biezaco cisnienia w kolach i wiesz z ktorym jest cos nie tak , ja tego nie mam tutaj , wyswiewtla sie komuniakt i nie wiesz o ktore kolo chodzi, w BMW komputer robi to tylko za pomoca pomiaru promienia kola itd, jezeli sa zmiany to wyskakuje komunikat, ale to moim zdaniem prowizorka , w tym tygodniu bede w serwisie bmw z acs5 e39 to sie spytam czy mozna zamontowac prawdziwe czujniki cisnien w m5 e60, ale watpie czy maja cos takiego

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2007, 23:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Daj znac jak sie rozwija temat

Tytuł:
PostNapisane: 12 września 2007, 13:01 
Zacna persona forum

Santino napisał(a):
Daj znac jak sie rozwija temat

niestety w BMW nie ma takiej opcji, w tym przypadku Audi jest duzo bardziej zaawansowany, nie wiem dlaczego tak robia , moze to taniej wychodzi

Tytuł: Re: [E60] czujnik ciśnień opon
PostNapisane: 3 lipca 2011, 23:33 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e60
witam mam pytanko wczoraj podczas jazdy zapalila mi sie informacja ze ktures kolo jest uszkodzone ale po skontrolowaniu cisnienia w wszystkich kolach okazalo sie ze jest wszystko ok moze ktos mi moze podpowiedziec jak to zlikwidowac i dla czego tak sie stalo z gory dzieki

Tytuł: Re: [E60] czujnik ciśnień opon
PostNapisane: 4 lipca 2011, 00:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M52TU
BARNABA napisał(a):
czesc

musisz wejsc w menu i uaktywnic czujniki . w e60 niema czujników w oponach tylko komp mierzy predkosc kół.

znajdź w menu po nacisnieciu (I) podkatalog ( RPA)- tam gdzie jest PDC,HDC ,wejdz w niego i tam bedziesz miał aktywacje jego. uaktywnij go,pojawi ci sie ze jest uaktywniony i musisz przejechac bodajze 5 km aby czujniki zadzialaly od nowa.

za kazdym razem jak sciagasz kola to musisz uaktywnic czujniki.jak dopompowujesz kolo to tak samo.

pozdrawiam

Myślę że sobie poradzisz. ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1