BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 15:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: crash test osobówek z ciężarówką
PostNapisane: 6 sierpnia 2011, 14:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Cytuj:
Że niby za co? Za to, że może akurat wiózł żonę do szpitala która właśnie rodziła?
Dobrze gościu zrobił. Niech wyhamuje ich do zera, a jak nie zdążą to niech spierd*lają do rowu !
Za takie wyprzedzanie i celowe tamowanie ruchu zabierałbym prawo jazdy.

No to gościu powinien dostać nie raz,a dwa razy po mordzie za to,że jeszcze narażał na życie swoją żonę i nienarodzone dziecko.Czy Ty masz pojęcie jak tym kolosem się hamuje :?:
Pretensje możesz mieć do zarządcy drogi,że nie postawił znaku zakazu wyprzedzania,jeśli można to się wyprzedzają.Był już o tym temat.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 sierpnia 2011, 20:40 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KaroleK napisał(a):
szybciej od innego co przy trasie 300-400 km może zaważyć czy zjedzie na weekend do rodziny czy nie.

To niech 15 min wcześniej wyjedzie a nie innym dupe zawraca swoim blokowaniem drogi. Bo tyle ugra na odcinku 300km między 80 a 90km/h.

PostNapisane: 7 sierpnia 2011, 10:45 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Kyokushin napisał(a):
To niech 15 min wcześniej wyjedzie a nie innym dupe zawraca swoim blokowaniem drogi. Bo tyle ugra na odcinku 300km między 80 a 90km/h.

No to by było najlepsze rozwiązanie ale zazwyczaj nie może wyruszyć szybciej, ponieważ musi odczekać przerwę ;)

PostNapisane: 7 sierpnia 2011, 11:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
Dżordż napisał(a):
Że niby za co? Za to, że może akurat wiózł żonę do szpitala która właśnie rodziła?

Dżordż napisał(a):
Za takie wyprzedzanie i celowe tamowanie ruchu zabierałbym prawo jazdy.

dobrze że zauważyłeś że "kierowca" forda wyprzedzał i celowo hamował innych.
ogólnie jest tak, że jazda tirem to nie jest lekka robota. tirowcy myślą że są królami dróg bo mają za sobą gabaryty ale prawda jest taka że gdyby nie chamska jazda to by mogli z podwórka nie wyjeżdżać. osobówką wszędzie się wciśniesz, tirem nie

PostNapisane: 7 sierpnia 2011, 19:50 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Jak dla mnie to wiekszosc kierowcow zawodowych (czy to ciezarowki, taksowki czy przedstawiciele handlowi) jezdza ponizej krytyki. I nie wierze ze to z niewiedzy- chamstwo, agresja i lekcewarzenie elementarnych zasad bezpieczenstwa jest na porzadku dziennym. Do pustej glowy tirowca nie udalo sie jeszcze wbic, co to "suwaczek". Oni z reszta chyba sa strasznie niezadowoleni ze swojej pracy albo zycia osobistego, bo jak slucham ich na radiu, to maja straszne stresy.

PostNapisane: 7 sierpnia 2011, 19:51 
ded napisał(a):
Jak dla mnie to wiekszosc kierowcow zawodowych (czy to ciezarowki, taksowki czy przedstawiciele handlowi) jezdza ponizej krytyki.

Nie tylko zawodowi kierowcy tak jeżdżą, ci mniej doświadczeni też nie grzeszą kulturą na drodze.

PostNapisane: 7 sierpnia 2011, 21:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
suwaczek kolego kosztuje 300 pln jak sie spotkasz z panami policjantami, aczkolwiek jesli poprosisz na CB to zawsze zjezdzaja ...

PostNapisane: 7 sierpnia 2011, 21:34 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
rybik, fakt, ale moge zrozumiec takie zachowanie osoby niedoswiadczonej- co innego zawodowy kierowca.

DoReK, suwaczek jest praktykowany w wiekszosci cywilizowanych krajow- w koncu pozwala skrocic korki. Tylko w Banana Republic of Poland dla wielu kierowcow wydaje sie on dziwnym zachowaniem :niepewny:

PostNapisane: 7 sierpnia 2011, 21:49 
ded napisał(a):
Tylko w Banana Republic of Poland dla wielu kierowcow wydaje sie on dziwnym zachowaniem :niepewny:

Jest co raz lepiej, pojedź do Włoch, szczególnie południowych - brak jakichkolwiek przestrzegania przepisów.

Ogólnie od dłuższego czasu jeżdżę naprawdę spokojnie i obserwuję jak jeżdżą inni. Np. dzisiaj Pani z C klassy wyprzedzała na podwójnej linii ciągłej i skrzyżowaniu- ewidentnie miejsce, gdzie takiego manewru wykonać nie można.

Podobnie jak sytuacja opisana przeze mnie w dziale KILLE- osoba, która powinna być wzorem do naśladowania, zachowała się bardzo prostacko i pokazała jakim jest chamem na drodze.

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, 12:48 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Cytuj:
Jak dla mnie to wiekszosc kierowcow zawodowych (czy to ciezarowki, taksowki czy przedstawiciele handlowi) jezdza ponizej krytyki.

Przedstawiciel handlowy nie jest kierowcą zawodowym :!:

Cytuj:
Oni z reszta chyba sa strasznie niezadowoleni ze swojej pracy albo zycia osobistego, bo jak slucham ich na radiu, to maja straszne stresy.

Bo to bardzo stresująca praca,zwłaszcza w Polsce,gdzie co najmniej połowa osobówek nie powinna wyjeżdżać na drogi,bo stwarzają niebezpieczne sytuacje.

Na zachodzie ciężarówki też się wyprzedzają,ale jeszcze nigdy nie widziałem,żeby komuś zachciało się hamować przed ciężarówką tylko po to,żeby mu pokazać jakim jest się chamem.No normalnie strażnik teksasu się znalazł.
Typowy polski burak drogowy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1