BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Audi A2 1,4 tdi ktoś zna to auto ?
PostNapisane: 7 lutego 2011, 18:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
pan_prezes_skora napisał(a):
ja powtorze tylko to co slyszalem, takie plotki pewnie, ale, ze to strasznie wadliwe auto sa

mi tez sie podobaja ;)

ja do tej pory też tak myślałem. Zaczynam zmieniać zdanie po przeczytaniu kilku testów.
We wszystkich rankingach (auto używane ok 5 lat) jest w czołówce. ADAC z 2008r na 1szym miejscu pod względem bezawaryjności.
z ciekawostek "
Bmw e46 (oczywiście w innej klasie) wypada dużo słabiej :)

auto jako nowe kosztowało w dobrej opcji kolo 100 000 w Polsce sprzedało się AŻ 200 sztuk :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 16:26 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam
Tak sobie czytałam i się zdenerwowałam do tego stopnia, że nie mając bmw zalogowałam się.
Mam audi A2 1,4 TDI 75 KM od 2 lat i jestem kobietą (może dla niektórych to ważne lub świadczy o wrodzonym braku wiedzy motoryzacyjnej) i myślę że coś mogę powiedzieć o tym aucie.
Minusy - elektryka, znalezienie dobrego elektryka, niskie zawieszenie.
To auto to zlepek fabi, golfa i lupo. A o ile wiem to części do tych aut jeszcze nie brakuje, ceny normalne.
Mam TDI więc inne problemy czy naprawy jak w standardowym TDI choć akurat ja jeszcze ich nie doświadczyłam (poza turbina ale przy 210 tyś km to chyba nic wstrząsającego) a moje Maleństwo jest z 2001 roku i sprowadzone z Włoch więc o serwisie mogło sobie pomarzyć.
Z elektryki to głownie czujniki padają ale z dobrym elektrykiem ani to zbyt drogie ani tak kłopotliwe.
Co do zwykłych napraw mechanicznych to zwykły mechanik co naprawiał mi kiedyś fieste tez daje rade bo wbrew pozorom to proste w budowie auto.
Też mogę powiedzieć ze skrót bmw to będziesz miał wydatki ale wszystko zależy od konkretnego egzemplarza więc Panowie więcej faktów mniej plotek i polecam poczytać o A2 bo może małe ale zaskakujące.
PS
Z ta przednią maska to jakiś mit ale sie uśmiałam przy czytaniu, że do mechanika trzeba jechać że odkręcana....nie jest standardowa procedura ale prosta w zdejmowaniu, nawet ja nie mam z tym problemów. Dwa pokrętła potem sama pokrywa trochę do przodu i do góry i cała filozofia.
Pozdrawiam posiadaczy BMW może i ja się kiedyś skusze a i zapraszam na przejażdżkę moim A2 w Katowicach.

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 17:13 
Forumowicz

Garaż: G20 - Portimao Blue
O jesteś kobietą i już nam tu kotlety odświeżasz :hyhy: :D

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 17:36 
Poszukaj zanim zapytasz

no przepraszam już nie będę :(

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1