BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: "Die Welt": to Polacy ratują Europę
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 12:15 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
"To Polacy ratują Europę" - pisze niemiecki dziennik "Die Welt", nazywając skandalem próby izolowania Polski przez niemieckie media i opinię publiczną.

Polska i bracia Kaczyńscy traktowani są z szyderstwem i drwiną - pisze publicysta Alan Posener, przypominając okładkę najnowszego wydania tygodnika "Der Spiegel" z podpisem "Umrzeć za pierwiastek kwadratowy: jak Polacy grają Europie na nerwach".

"Kto jednak uzmysłowi sobie, o co toczy się gra, zmuszony jest stwierdzić: Polacy mają rację" - czytamy w "Die Welt".

Zdaniem gazety, Polacy "nie chcą w milczeniu przyglądać się pozbawianiu ich wpływów w Radzie (ministrów) UE". "Jeżeli szczyt (UE) w tym tygodniu zakończy się fiaskiem, historycy napiszą być może pewnego dnia: "Jak Polacy uratowali Europę" - twierdzi Posener.

Skandalem nazywa komentator próbę uchwalenia unijnej konstytucji pomimo odrzucenia jej przez obywateli dwóch ważnych krajów Wspólnoty - Francji i Holandii.

Sprzeciw Polski przeciwko systemowi ważenia głosów jest jak najbardziej uprawniony - ocenia Posener. Zwraca uwagę na próby ośmieszenia polskiego prezydenta i premiera za pomocą chwytów "na najniższym poziomie", w rodzaju hasła "Umrzeć za pierwiastek kwadratowy", co ma być tak śmieszne, jak "atak polskiej kawalerii na niemieckie czołgi w 1939 roku".

Posener przypuszcza, że mniejsze kraje UE sympatyzują z polskim stanowiskiem, jednak albo ratyfikowały już traktat, albo też obawiają się konfliktu z Niemcami.

Komentator wymienia trzy powody, dla których Niemcy powinny okazać zrozumienie dla Polaków. Po pierwsze, Niemcy zawsze były adwokatami mniejszych krajów w Unii. Po drugie, w stosunkach z Warszawą Berlin musi nadrobić straty wyrządzone przez Gerharda Schroedera. Poprzedni kanclerz zamknął rynek pracy dla polskich pracowników, co było "bezsensownym, politycznym, krótkowzrocznym ustępstwem na rzecz populistycznego protekcjonizmu" - ocenia autor. Jego zdaniem, błędem był też sojusz Schroedera z Rosją i tworzenie przeciwwagi dla Ameryki. Po trzecie, w rozszerzonej w przyszłości o Turcję UE tak silne eksponowanie liczby ludności w procesie podejmowania decyzji nie będzie w interesie Niemiec.

Polska propozycja wskazuje wyjście z tej sytuacji - twierdzi Posener. "Polska zasługuje na podziękowanie, a nie szyderstwa" - podkreśla, dodając: Na końcu może okazać się tak, że to nowi Europejczycy są lepszymi Europejczykami. (ap)

źródło:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=13f6d
Autor:Jacek Lepiarz

Co myślicie o tym? W końcu ktoś napisał coś na korzyść Polski.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 12:44 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Kyo, sprawa jest taka:

Polacy to bidaki uwolnione z niewoli.
Zobaczcie od 1792 roku mielismy dopiero 21+18= 39 lat wolności !!!!!!!!!!
czujecie to ??!!!

I żal mi wszytskich krytykantów obecnego rządu.
Krytyka rządu jest maksymalna od 1989 roku bo zajmuje się nią LEWICA.
A lewica uczyła się, w Polsce komuniści, nie rządzić, ale utrzymywać władze.
Dlatego są oni bardzo biegli w knuciu i oczernianiu, na tym sie skupiało i skupia ich funkcjonowanie.
Tak właśnie lewica wykorzystuje swoje umiejetności.

A Polacy są śmieszni, śmieszni są polscy dziennikarze puszczający w czasie rozmów z zachodnimi ludźmi oko, z pytaniem, jak tam nasz obecna sytuacje jest widziana na zewnątrz. To oko, to jak użytkownika Saaba, że my to wiemy, my, a tamta swołocz to nie wie. Kretyn Kuraś z TVN24......

Mogę tu kilemtrami cytować krytki z poziomu brodzika.
Za cholere nie wielu z Was czuje co oznacza bycie dumnym z kraju, chronienie o nim opini.
W każdej firmie jest przysłowie - nic złego na zewnątrz - bo to nie pomaga.
A inni z zewnątrz, z chęcią i zajadłą głupotą wykorzystują wewnętrzny bałagan.

Mamy, macie, mentalność chłopa pańszczyźnianego.
Polecam lekture Polactwo, Ziemkwiecza.
Niektóre rozdziały można pominąć, ale analiza historyczna jest celująca a dowody niesamowite. POLECAM, jakby co, moge porzyczyć.

Czy ktoś zarejstrował z Was wypowiedzi ekspertów na temat raportu WSI, nie szczekania komunistów, ale ludzie od wywiadu z USA, Niemiec, Brzezińskiego - doradcy prezydenta USA ?

Co do artykułu - trzeźwe spojrzenie na sytuacje.
Najpierw się Polakom mówi że jątrzą, GW dopowiada że oszołomy, Tusk bredzi że konfliktowi, a potem jak już jest po zabawie, i jest nieciekawie, bo decyzje zapadły, to się mówi, poklepuje po ramieniu (jak głupka wioskowego), nie martw się, pomożemy Wam....
Kogoś kto tak by załatwiał interesy u mnie w firmie, wywalić bym chciał po pierwszym dniu pracy.
Jeśli jesteśmy w tej człej UE, a raczej wspólnoscie, bo UE nie istnieje, to jakim prawem nie wolno nam dbać o samych siebie ?
Gadanie o podziale Europy to mrzonki, jak powiedział ostatnio Radek Sikorski.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 13:01 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Mamy niemal identyczne zdanie na ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 13:44 
Oglądaliście we wtorek program "Teraz my"? Gościem była Nelly Rokita i też chwaliła polski rząd. Powiedziała m.in., że Polska pierwszy raz nie jest na kolanach. Jakoś panowie Morozowski i Sekielski mieli skwaszone miny, bo przyjęło się tam, że tylko się PiS krytykuje. Jak uchwalą coś dobrego, jak na przykład obniżenie stawki rentowej, to jest cisza. Mało kto o tym wie.
Jak Hanna Gronkiewicz-Waltz robi to samo co Samoobrona, to media tego w ogóle nie nagłaśniają. Link dla zainteresowanych: http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=13f6e

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 13:52 
Administrator

Bagor napisał(a):
Jak Hanna Gronkiewicz-Waltz robi to samo co Samoobrona, to media tego w ogóle nie nagłaśniają. Link dla zainteresowanych: http://wiadomosci.wp.pl/w...40&ticaid=13f6e

Nie trzeba było być jasnowidzem żeby wiedzieć że tak będzie.
Ciekawe co powiedzą teraz platformersi. Przecież to oni zarzucali 'alternatywnym' kandydatom na prezydenta wawy kolesiostwo. Jednym słowem: gratulacje dla wyborców HGW :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 13:56 
W Warszawie niestety powtórka z rozrywki, układ warszawski bis... Tylko czekać na nowy tunel na Wisłostradzie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 13:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Na szczęscie nie musiałem na tą panią głosować :)
Co do artykułu w prasie niemieckiej - dzisiaj Welt podziwia Polaków, ale kup jutrzejszy Bild albo Spiegel. Według redaktorów tych gazetek kraj zarządzany przez dwóch małych kartofli fika do możnych Europy, w związku z czym nie powinien miec prawa głosu w WE (skrót celowy).

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 13:59 
Specjalista

e34 540i '94
Dla mniej wprawynych obserwatorów:

Nie dawno dało się zauważyć że Po zaczęła robićprzyjazne gesty do SLD.
Wielu działaczy PO oburzało się na rysujący sie sojusz.

Ale żeby było śmieszniej, do Kwaśniewski dokopał PO twierdząc w delkaracji że nie ma zamiaru się z nimi bratać.
Ja bym to nazwał odpowiednio, ale nie chcę kląć, co zrobiła PO... pokazał że jest k...ą, tyle że Kwasniewski postąpił z nimi tak jak się z taką damą postępuje, wykopał za drzwi.

Chyba niedługo wydrukuje sobie taką plakietke i przywalę na auto z tyłu : popieram PiS

hehehe

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 14:19 
Administrator

Boogie napisał(a):
tyle że Kwasniewski postąpił z nimi tak jak się z taką damą postępuje, wykopał za drzwi.

Nic dodać nic ująć. :ok:

Bagor napisał(a):
Tylko czekać na nowy tunel na Wisłostradzie.

Od pewnego czasu się zastanawiam jaka będzie kolejna 'fajna' inwestycja w Warszawie.
Trasę sierkierkowsą robią, tory zmieniają.
Może HGW nam zrobi obwodnicę równie przemyślaną jak ten tunel:)

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 15:09 
Uzależniony od forum :)

Faktem jest że jesteśmy dużym krajem w Europie.
Faktem jest że jest u nas tyle ludzi i le w sumie u pozostałych nowych członków wtedy przyjętych.
Pytaniem jest dlaczego mamy mieć gorszą pozycję niż inni wielcy? Dlatego że obecnie mamy słabą gospodarkę? W ten sposób i za 20lat nie przegłosujemy nic. Faktem jest że jesteśmy zadziorni.
Faktem jest że Szwaby nie są nas pewni i nawet z gazem wolą PL ominąć, bo cholera wie czy sie Putin z nami nie pokłóci.

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 16:45 
Specjalista

e34 540i '94
KotSylwester napisał(a):
Faktem jest że Szwaby nie są nas pewni i nawet z gazem wolą PL ominąć, bo cholera wie czy sie Putin z nami nie pokłóci.

Kocie, myślisz słusznie, ale źle, bo nie imperialnie...
Niestety wygląda to tak, że mocarstwa prawią sobie pochwały, i twierdzą że nie będą zapraszam do ich, imerialno mocarstwowych interesów Polski.
W imie swej wielkości Rosja robiła i zrobi jeszcze wiele niedorzeczności gdzie koszty się nie liczą, ważne że będzie widać, że to Rosja, z niczym i nikim się liczyć nie musi.

Nadzieją napawa mnie Turcja i jej inwestycje w gazociągi.
Turcy kiedyś pokazali jak się rozmawia z Rosją.

Na temat Rosji można pisać wiele, faktem jest że zachód cierpi na rusofilię, tyle że ja osobiście nie widzę w tym sensu, bo Rosja jest dziurą bez dna i zawsze w sumie jej działaność niszczy reszte Europy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 17:07 
Forumowicz

Uważam, że autor ma racje.
Przynajmniej on dostrzegł jako jeden z nielicznych że Kaczyński ma racje.
Mam dość już tego owczego pędu Polaków w powtarzaniu: precz z kaczorami.
Tak naprawdę jeden coś nagada na Kaczyńskich a reszta powtarza bez zastanowienia się nad sensem swoich stwierdzeń.
Ja cenię Kaczyńskiego za to że nie przyklaskuje UE we wszystkim i potrafi się przeciwstawić niesłusznym postulatom.
Poprzednicy szli już na ustępstwa i wystarczy.

Szkoda że nie potrafimy racjonalnie osądzać naszej władzy tylko non stop ją krytykujemy.
Ten się nigdy nie myli co nic nie robi....

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 18:17 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
Polska zyska na tym,juz zyskala w oczach europy,powinnismy walczyc o swoije

a co do PiS czy PO czy innych zlodziei..panowie..jak dla mnie to badyci ,mafia zalegalizowana i tyle!! :kwasny:

co do Turcji..mam nadzieje ze do UE nie wejdzie bo to co ja tu przezywam to niechcialbym zeby bylo tak w naszym kraju..poprostu turecka rasa zalewa europe..oby Polska byla Polska..

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 18:22 
Częsty bywalec

7ka napisał(a):
co do Turcji..mam nadzieje ze do UE nie wejdzie bo to co ja tu przezywam to niechcialbym zeby bylo tak w naszym kraju..poprostu turecka rasa zalewa europe..oby Polska byla Polska..

:ok: :super:

I niech nikt nie mowi tu o "tolerancji", bo to co maja niemcy to tylko wspolczuc :przestraszony:

Pozdrawiam

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 18:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 M3 + E60
Kod silnika: S54 + M54
7ka napisał(a):

Taaa... Niemcy są sami sobie winni. Sprowadzili sobie Turków do taniej roboty, oni zrobili swoje, ale nie chcieli już wrócić do domu. Zagnieździli się w Niemczech i sprowadzają swoje rodziny. Teraz szkopy są w kropce bo głupio by było tak na raz ich wszystkich wywalić. Polsce w każdym razie taka sytuacja raczej nie grozi :]

Inna sprawa, że to nie tureccy naukowcy przyjechali do Niemiec, a zwykli robotnicy z głębi kraju. Ci, którzy mieszkają na wybrzerzu są o lata świetlne do przodu niż większość "niemieckich Turków".

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 18:57 

Turcja to kraj bardzo złożony część jej terytorium to normalna Europa, inna część to typowy muzułmański kraj... ale skoro jest w UE rumunia i bułgaria...

Wiecie dla nas to każdy kraj biedny jaki dołącza to minus. Kaska jaką otrzymujemy wyliczana jest na podstwawie średnich dochodów na członka UE. Jako że byliśmy dość biedni to więcej dostawaliśmy, będą biednijsi, różnica się zmniejszy... Ale to tak pokrótce.

Co do Niemiaszków to nie jest tak źle. Obecenie przecież marudzą że Polakom nie pozwala się płacić powyżej jakiejś stawki za zbiory np. kapusty. Za taką kaskę jak trzeba zapłacić Niemcom jest to nieopłacalne. Myślę że podobnie jest i z Turkami. Pozatym Francja też ma duży problem z Algierczykami, a Wielka Brytania z Polakami... Trudna nam mówić o Turcji jak massa naszych rodaków jest w UK i czeka na możliwość wyjazdu do Niemiec i innych bogatych krajów :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 19:06 

Co do ekspansji ludności to wg. przewidywań za 100-200 lat arabów będzie najwięcej... i będą w Europie na porządku dziennym. Europa otwiera granice... o ile nie zaakceptujemy my innych religiii a raczej dopóki muzułmanie nie zaakceptują innych wiar to może nie być ciekawie...

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 19:54 
Zacna persona forum

Za czasów świetności moich braci nawet Jerozolima była nasza! Czas rozpocząc przygotowania do nowej krucjaty ! Stanowcze NIE Saracenom w Europie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 20:04 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
naprawde uwirzcie mi ze Niemcy maja ooooogggromny problem "islamem"..to nie ten kraj to nie to co kiedys niemcy ..dacie wiare ze az 8 milionow jest w niemczech ludnosci z samej turcji,zsumowac arabow,wszystich innych islamskich "braci" to nie wiem czy ta suma nie wzroslaby 3krotnie..wezmy sobie taki Berlin ..jest tam dzielnica tylko!!! turecka ..tam nawet Polizei sie boi wjezdzac..turcy siedza na ulicach i sprzedaja rozne pierdoly,kazdy sie tam zna,itp..jak ktos obcy to o boze..problem konkret!!
mieszkam w Bremen gdzie tez tu jest ich pelno zreszta w kazdym duzym niemieckim miecie jest ich pelno..bez wyjatku...jest to narod bardzo zadziorny,i mocny tylko w gromadzie..sami jak chodza (zadkosc) to boja sie spojrzec,,no ale jak idziesz sam to wioadomo,..potem sa rozne skutki tego..na szczescie jakos sie tu obylem z nimi byc moze ze trenowalem i trenuje teraz sporadycznie z nimi ..w niestety wstyd sie przyznac "tureckim klubie sportowym sztuk walk.."
generalnie islam zagraza swiatu jak sami zdazylismy zauwazyc ostatnimi laty..wszystko co sie dzieje to wlasnie wina tej!!! wiary!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2007, 20:16 
Zacna persona forum

Jeszcze dziś poprosze Ojca Przeora - Wilekiego Mistrza BIG PUNA, by przyjąc Cie 7ko w poczet braci naszych i do krucjaty sie czym prędzej szykować.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1